Görüş Bildir
Haberler
Gülen: 'Kırmızı Bülten Falan... Tuttururlarsa Baş Göz Üstüne'

Gülen: 'Kırmızı Bülten Falan... Tuttururlarsa Baş Göz Üstüne'

FreiGeist
17.12.2014 - 15:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülen Cemaati Lideri Fethullah Gülen, gözaltına alınan Dumanlı ve Karaca’nın yerinde olmak istediğini söyledi. Kırmızı bülten iddialarıyla ilgili “Tuttururlarsa baş göz üstüne” dedi.

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, Cemaat’e yakın Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hayrettin Karaca’nın gözaltına alınması hakkında açıklama yayınladı. Gülen bu iki ismin yerinde olmak istediğini söyledi. Kendisi hakkında Kırmızı Bülten ile arama kararı çıkarılacağı iddiası ile ilgili olarak ise “Tuttururlarsa ne güzel ve hoş, baş göz üstüne” dedi. Açıklaması Herkul.org sitesinde yayınlandı.

“Onların yerinde olmak isterdim”

Gülen Cemaati’nin bu süreçte birbirine kenetlendiğini söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

“Kendimi katarsam fahirlenme olur ama çoğunuz gibi ben de o arkadaşların yerinde olmak isterdim. Zannediyorum şimdi Ekrem Bey’in yerinde, Hidayet Bey’in yerinde ve onların arkadaşlarının yerlerinde olmayı arzu eden çok insan vardır. “Onlara oldu da Cenâb-ı Hak neden bu lütfu bizden esirgedi? Hâşâ, Allah esirgemez. Acaba zaafımıza binaen mi Cenâb-ı Hak bizi öyle bir şeye maruz bırakmadı? Zayıf mıydık acaba? Biz göz dolduran bir tavır, bir durum sergilemedik mi acaba bize gelmedi bu mesele?”

“Kırmızı bülteni tuttururlarsa”

Türk yargısının, INTERPOL’den ABD’de yaşayan Fethullah Gülen hakkında kırmızı bültenle arama ve gözaltına alma kararı talep edeceği iddiası hakkında ise şu sözleri söyledi:

“Kırmızı bülten falan... Tuttururlarsa, ederlerse şayet fe ni’me ve bihâ (ne güzel ve hoş, baş göz üstüne). Ama bütün bunlarla bir sindirme meselesi hedefleniyorsa, katiyen bilmeliler ki, hakiki mü’minler hiçbir zaman nifak düşüncesi karşısında eğilmemişler, hele secdeye asla kapanmamışlar, hep dimdik durmuşlardır Allah’ın izni ve inâyetiyle.”

Tiran vurgusu

Fethullah Gülen, “Tiran” ifadesini de kullandı. Bu ifadeyi, Twitter’da Hükümet aleyhinde mesajlar paylaşan “Fuat Avni” de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için sık sık kullanıyor. Gülen şunları söyledi:

“Müminler affetseler de dine ve imana dokunanların affolunmayacaklarını işaret edercesine Kur’an ‘kutile’ sözüyle 'kahroldular, kahrolsunlar, canları çıksın, lanete uğrasınlar' diyor o zalimler hakkında. Müslümanlara komplolar kuranlar, işkenceler edenler, hapishane hapishane dolaştıranlar, ölmeden mezara koymaya uğraşanlar kahrolsunlar. Zaman geçmiş, asırlar değişmiştir ama küfrü temsil eden bütün firavunlar, bütün mütekebbirler, bütün mağrurlar aynı hava içinde olmuşlardır. Değişen sadece işkence şekilleridir. Öncekiler ateşlere atmışlar, testere ile parçalamışlardır; sonrakiler de kendi karakterleri ve zamanlarının usulleri zaviyesinden çeşitli eza ve cefalar yapmışlardır/yapmaktadırlar. Ne ki, bütün zulümlere ve engellemelere, bütün yumruklama ve tekmelemelere rağmen halis müminleri yollarından çevirememişlerdir ve çeviremeyeceklerdir. Tiranlar vurdukça yeni yeni filizler çıkmış, yeni yeni şuleler yanmıştır. İnşallah, bundan böyle de hiç durmadan filizler yeşerecek ve şuleler parıldayacaktır.”

Kaynak: Herkul.org

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/gul...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0