Görüş Bildir
Haberler
Gül'ün Eski Başdanışmanı Ahmet Sever: ‘AK Trollerin Talimatları Saray'dan Geliyor’

Gül'ün Eski Başdanışmanı Ahmet Sever: ‘AK Trollerin Talimatları Saray'dan Geliyor’

Onedio Medya
09.05.2016 - 12:31 Son Güncelleme: 09.05.2016 - 15:01

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski başdanışmanı Ahmet Sever, 2014 yazında Gül aleyhine paylaşımlar yapan ve AKP içinden yönetildiği öne sürülen Twitter hesaplarının 'Saray'dan yönlendirildiğini' belirterek, 'Talimatlar oradan geliyor. Edindiğim bilgiye göre de bütün bu operasyonu yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank' dedi. 

Varank ise Sever'in ifadeleri üzerine, 'Bugün bana iftira atan Cumhuriyet Gazetesi paçavrası ve Ahmet Sever hakkında avukatlarım gerekli başvuruları yapıyor. İftiralarını mahkemede ispat ile mükellefler, ya da müfterilikleri tescillenmiş olacak. Hodri meydan!' dedi. 11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada da, Sever'in dile getirdiği hususların tamamen kendi görüşleri olduğu ve Gül ile ilişkisi bulunmadığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Sever

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhuriyet'ten Selin Ongun'a konuştu.

Röportajın bir bölümü şöyle:

  • 'İhanet eden' yakıştırmaları abilerin psikolojisinde de etkili oluyor mu?

Tabii ki etkili. Erdoğan’ın o sindirme, korkutma yöntemini desteklemek, etkinleştirmek için bir trol sistemi kuruldu. Bülent Arınç’ın, Abdullah Gül’ün, Hüseyin Çelik’in, Sadullah Ergin’in başına gelenlere bakmak gerek. En küçük eleştirinin ardından hemen harekete geçiliyor, bir mitralyöz gibi kurşun yağmuruna tutuluyor. Öyle bir yapı kurulmuş ki, pek çok insan konuşmayı göze alamıyor. Çünkü ağzını açıp tek kelime ettiğinde müthiş bir saldırıya hedef oluyorsun.

'Kim oldukları, kimler tarafından yönlendirildikleri öğrenildi'

'Kim oldukları, kimler tarafından yönlendirildikleri öğrenildi'
  • 2014 yazında 'Abdullah Gül AK trollerin peşinde' haberleri çıkmıştı. Haberler özetle şöyleydi: 'Gül hakkında karalama kampanyası yürüten ve AKP içinden yönetildiği iddia edilen Twitter hesaplarını Köşk deşifre etti.' Doğru muydu bu haberler?

Doğru, evet. Şu kadarını söyleyebilirim. Kim oldukları, kimler tarafından yönlendirildikleri belli. Öğrenildi. Bugün de baktığınız zaman AK trollerin İstanbul’da değişik yerlerde büroları var. Merkez olarak oralar kullanılıyor. Ve Saray’dan yönlendiriliyor bu AK troller. Talimatlar oradan geliyor. Edindiğim bilgiye göre de bütün bu operasyonu yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank.

'Bunu bir şikâyet olarak Erdoğan'a ilettiğini biliyorum'

'Bunu bir şikâyet olarak Erdoğan'a ilettiğini biliyorum'
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Bu konu Erdoğan ile Gül arasında masaya getirildi mi?

O dönem bunu Sayın Gül’ün dillendirdiğini söyleyebilirim. Bunu bir şikâyet olarak kendisine ilettiğini biliyorum.

Saray’dan işaret verildiği, hedef gösterildiği anda troller gereğini yapıyor. Trollerin başvurdukları yöntem ortada. Yalan, iftira, linç, şantaj, tehdit, hakaret... Dinin yasakladığı her yola dindar adı altında başvuran bir troll şebekesi ile karşı karşıyayız. Ve bundan rahatsız olmayan bir parti yönetimi var.

'Pelikan Dosyası': 'Önemli olan kimin yazdırdığı'

'Pelikan Dosyası': 'Önemli olan kimin yazdırdığı'

Sever, geçtiğimiz günlerde yayınlanan, Erdoğan ve Davutoğlu arasında anlaşmazlık olduğuna dair çeşitli iddialar içeren 'Pelikan Dosyası' ile ilgili şunları söyledi:

Davutoğlu’nun çevresi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresi arasında perde arkasında yaşanan bir çekişme vardı zaten. O çekişmenin bir kısmı kamuoyuna yansıyordu, bir kısmı ise hiç yansımıyordu. Pelikan hadisesi aradaki çekişmenin geldiği noktayı gösterdi. Fakat bence “o mu yazdı, bu mu yazdı” tartışmasının önemi yok.

Orada işler talimatla yapıldığı için önemli olan ona yeşil ışık yakılması, yazılanlara izin verilmiş olması, “böyle bir şey yapın” denilmiş olması. Önemli olan kimin yazdırdığı.

  • Kim yazdırdı?

 En yukarıdan gelen bir şey, çok bariz.

'Gül'e destek yüzde 76'ydı'

  • Bir yandan da bilmediklerimiz varmış, onları öğrendik Pelikan’dan. Mesela Abdullah Gül’ün temayül yoklamasından birinci çıktığını bilmiyorduk. Acaba Gül kendisi biliyor muydu?

Tabii ki, o dönemde kendisinin yanında çalıştığım için ben de biliyordum. Abdullah Gül’e çıkan destek yüzde 76’ydı. Ahmet Davutoğlu’na çıkan destek de yüzde bir civarındaydı. Arada korkunç bir uçurum var. İşin tuhaf tarafı da orada. Tabanın görüşü bizim için çok önemli, deyip tabanın görüşünü dikkate almadan bildiğini okumak ancak bu kadar olur.

  • Pelikan bildirisine Gül nasıl baktı?

Onu kendisi ile konuşmadık. Burada altını çizmek istediğim bir konu var. Evet, 12 yıl Sayın Gül ile çalıştım. Fakat iki yıldır birlikte çalışmıyoruz. Elbette belirli aralıklarla görüşüyoruz. Ancak benim çeşitli vesilelerle sarf ettiğim görüşlerim Sayın Gül ile irtibatlandırılıyor, sözlerimin ardında Sayın Gül’ün olduğuna dair spekülasyon yapılıyor. Ben artık Sayın Gül ile çalışmadığım için ne söylüyorsam bunu kendi adıma söylüyorum. Sözlerime farklı bir anlam yüklememek gerekir.

Gül'ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever'in 'Abdullah Gül ile 12 yıl' adlı kitabı geçtiğimiz yıl yayınlanmıştı

Röportajın tamamı için buraya tıklayınız.

Varank'tan açıklama: Hodri meydan

Varank'tan açıklama: Hodri meydan

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'te yayınlanan röportaj ve Ahmet Sever'in ifadeleri üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, şunları söyledi:

'Bugün bana iftira atan Cumhuriyet Gazetesi paçavrası ve Ahmet Sever hakkında avukatlarım gerekli başvuruları yapıyor. Cumhuriyet Gazetesi ve Ahmet Sever iftiralarını mahkemede ispat ile mükellefler, ya da müfterilikleri tescillenmiş olacak. Hodri meydan!'

11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi: 'Abdullah Gül ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır'

11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Bugün bir gazeteye röportaj veren Ahmet Sever'in dile getirdiği hususlar tamamen kendi görüşleri olup, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Gül ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
22
16
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

murat,andy doğrumu la bunlar?

Andy Dufresne

:) bunu 2016'da izmir bornova'da millete bidonlarla su taşıtan chp ye sor.

itsasin

gül sanki farklıydı.sallabaş noter.tayyip neyse sizde osunuz.kıvırtmayın.

hipotalamus

Her gün ayrı tutarsızlar,temayül de Davutoğlu birinci çıktı diye o zaman tüm yandaş gazeteler manşet atmadı mı, milletvekilleri de Davutoğlu dedi , Davutoğlu... Devamını Gör