Görüş Bildir
Haberler
Gül: 'Ortadoğu Politikamızı Gözden Geçirmekte Fayda Var'

Gül: 'Ortadoğu Politikamızı Gözden Geçirmekte Fayda Var'

Onedio Medya
11.07.2015 - 23:48 Son Güncelleme: 12.07.2015 - 00:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan ve Gül İstanbul'da iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki iftar programında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aynı masada iftar yaptı.  İftar sonrası Türkiye dış politikasına dair görüşlerini paylaşan Gül, Türkiye'nin Ortadoğu'da dış politikasını yeniden gözden geçirmesinde fayda olacağını söyledi. Gül'ün ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ömrünü sadece engel çıkarmaya adamış çevreler var. Onlar mağlup oldu. Halkı arkasına alanlar, hakka teslim olanlar galip oldu' dedi.

Yaklaşık 20 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abdullah Gül İstanbul'da yan yana görüntülendi. İstanbul'da Dostluk Derneği'nin iftar yemeğinde aynı masada oturan Erdoğan ve Gül bir süre sohbet etti.

Gül ve Erdoğan en son 19 Haziran tarihinde görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cemil Çiçek'in makam odasında bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme, Ahmet Sever'in Abdullah Gül kitabı sonrası gerçekleşmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAYRÜNNİSA GÜL KATILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı iftar programına Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ise katılmadı.

Gül'den dış politika tavsiyesi

Gül'den dış politika tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği iftar etkinliğinde konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Ortadoğu'da dış politikasını yeniden gözden geçirmesinde fayda olacağını söyledi.

Gül, 'Mısır'dan Libya'ya ilişkilerimizi geliştirmeliyiz, tekrar Türkiye'nin ilham olacağı bir duruma gelmeliyiz' diyen Gül, 'Ortadoğu politikamızı gözden geçirmekte fayda var' ifadesini kullandı.

'Henüz Ortadoğu'da Filistin meselesi çözülmemişken, kalıcı barış sağlanmamışken, İslam ülkelerinin kendi kendini tüketiyor olması çok büyük bir acıdır' diyen Gül, 'Bu bakımdan inanıyorum ki; Türkiye olarak bu ülkelere yardımcı olmak durumundayız. Bunun için de şüphesiz ki; hepsiyle ilişkilerimizi geliştirmeliyiz' diye konuştu.

Gül şöyle devam etti:

'Libya'dan Mısır'a kadar, Yemen'den bütün Körfez ülkelerine kadar, nasıl bir zamanlar hepsine Türkiye ilham olduysa, tekrar Türkiye'nin bu ülkelere ilham olacağı, yol göstereceği bir duruma gelmesi gerekir. Bu anlamda açıkçası, Ortadoğu ve Arap politikalarımızı daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyük bir kaos ortaya çıkarsa, bu kaosun içerisinden çıkacak, hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Cübbeleriyle yürüyenler oldu'

'Cübbeleriyle yürüyenler oldu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Gül'ün ardından söz aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarının son 12 yılda Türkiye'nin en çok kalkındığı dönemini yaşattığını söyledi.

'Ömrünü sadece çelme takmaya, engel çıkarmaya, bozgunculuğa adamış birçok çevre var' diyen Erdoğan, 'Aynı şekilde tüm umudunu darbeye, provokasyona, manipülasyona, iç ve dış vesayet odaklarının baskılarına bağlamış olanlar var. Yürümediler mi? Yürüdüler. Cübbeleriyle yürüyenler oldu. Neticesi ne oldu? Koskoca bir hiç ve onlar mahcup oldu, onlar mağlup oldu' dedi.

'Halkı arkasına alanlar, halkın çizdiği istikamette gidenler, Hakk'a teslim olanlar galip oldu' diyen Cumhurbaşkanı, 'Bizse bugüne kadar her ne yaptıysak, işte bunlara rağmen yaptık' diye konuştu.

'Bu işi yalnızca bir kazanç kapısı, ikbal vasıtası, makam aracı olarak görenler açık söylüyorum, yaprağın üzerindeki toz gibidirler' diyen Cumhurbaşkanı, 'Onların varlıkları hiç kimsenin dikkatini çekmez. Yokluklarında da hiç kimse onları hatırlamaz' dedi.

On binlerce siyasetçinin, yöneticinin gelip geçtiğine dikkat çeken Erdoğan, 'Bugün bunların sadece bir kısmı hatırlanıyor, hayırla yâd ediliyor. Bir kısmı da yine hatırlanıyor ama onların pek hayırla, özlemle yâd edildiklerini söyleyemeyiz. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızda üstlendiğimiz her görevi geride kalıcı eserler, kubbede hoş bir sada bırakma anlayışıyla yürüdük' dedi.

Kaynaklar: PostaAl Jazeera, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0