Görüş Bildir
Haberler
Gül ile 2,5 Saatlik Görüşme Sonrası Arınç'tan Açıklama: 'Trollerin, Troliçelerin Ne Dediğinin Önemi Yok'

Gül ile 2,5 Saatlik Görüşme Sonrası Arınç'tan Açıklama: 'Trollerin, Troliçelerin Ne Dediğinin Önemi Yok'

Deniz Gök
10.02.2016 - 17:08 Son Güncelleme: 11.02.2016 - 09:57

Beştepe'de önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 3 saat süren sürpriz bir yemekte bir araya gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam ise yine Ankara'da oturan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ziyaret etti. Arınç'ın evinde yaklaşık 2,5 saat süren görüşmeye AK Parti'li üç eski bakan da katıldı. Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Arınç, 'Dostane bir ziyaret. Bir araya geldik. Biz bu partinin kurucularıyız, iyi bir AK Partiliyiz, trollerin troliçelerin ne dediğinin önemi yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  akşam saatlerinde eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir araya geldi. 

Görüşme, Arınç'ın Ankara'daki evinde gerçekleşti. Gül-Arınç görüşmesine Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün de katıldı.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin

Gül ile görüşmesi sonrası Habertürk'e konuşan Bülent Arınç , şunları söyledi: 

'Farklı anlamlar yüklememek lazım. Dün Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüler, gündüz de Ankara'daydılar, akşam da ben davet ettim. Mesele bundan ibaret, dostane bir ziyaret. Bir araya geldik. Biz bu partinin kurucularıyız, iyi bir AK Partiliyiz, trollerin troliçelerin ne dediğinin önemi yok.'

'Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük'

'Erdoğan'a kırgın mısınız? Bu konu gündeme geldi mi?' sorusuna Arınç, 'Hissi konulara girmemek lazım. Ben cevap verdim, edepli terbiyeli cevaplardır bunlar. Umarım herkes bu açıklamalardan bir ders çıkarmıştır. Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu' yanıtını verdi.

Ankara kulislerinde bir süredir AK Parti'nin önde gelen isimleri iken, şimdilerde muhalif olarak gösterilen Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç, Nihat Ergün, Sadullah Ergin gibi isimlerinin yeni bir siyasi oluşum başlatacakları iddia ediliyordu. 

Bu oluşumun başında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bulunacağı belirtiliyordu.

CNN TÜRK'ün ulaştığı kaynaklar, Arınç'ın açıklamalarıyla başlayan tartışmadan sonra 'Yeni bir siyaset hareket gündeme gelebilir' iddialarını kesin bir dille reddetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan’ın Dolmabahçe mutabakatından önceden haberdar olduğunu söylemesiyle tartışmayı başlatan Arınç’a Erdoğan; “O zat dürüst değil” yanıtını vermişti. 

Bülent Arınç ise topu Dolmabahçe mutabakatında yer alan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a atarak, ‘gerçekleri’ onun namusuna emanet ettiğini açıklamış, Erdoğan'a 'En azından geçmiş günlerin hatırına nefsinize uyarak samimiyetsiz kişilerin tahriki ile hareket etmeyin' diye seslenmişti.

Arınç’ın “Bu çınarın gölgesinde güneş görmemiş daha birçok hakikat var” ifadelerini de kullandığı açıklamasını saat 17:25’te yapması da dikkatlerden kaçmamıştı.

Enver Alas / DHA ve HaberTürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
52
49
4
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Nasıl bi tiyatrodayız...

Pasif Kullanıcı

Bende bu manyak neden yine sahneye çıktı diyecektim... :D

Emre ç

bakanlar eski arabalar gıcır :) ölene kadar devam yemeye....

rustemketum

erdoğan'ın dolmabahçe mutabakatından haberdar olmaması gibi bişey düşünülemez. buna rağmen kalkıp arınç'a o zat dürüt değil yorumunda bulunabiliyor. arınç de... Devamını Gör