Görüş Bildir
Haberler
Gül: 'Dış Politikada Her Şeyi Gözden Geçirmenin Vakti Geldiği Kanaatindeyim'

Gül: 'Dış Politikada Her Şeyi Gözden Geçirmenin Vakti Geldiği Kanaatindeyim'

ATKN
27.12.2015 - 18:49

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Dış politikada hem tarihi gerçekler, hem reel politikayı dikkate alarak her şeyi gözden geçirmenin vakti geldiği kanaatindeyim. Bu büyük meselenin kimler tarafından, nerelerde, nasıl kullanacağını hepimiz tahmin ederiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birlik Vakfı'nın 30. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. 

Törende konuşma yapan Abdullah Gül, Şair Necip Fazıl Kısakürek'e ait 'Zindandan Mehmed'e Mektup' isimli şiiri okudu.

Abdullah Gül, hayatlarının Milli Türk Talebe Birliği'nde geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ev sahibi ve 60'lı, 70'li yılların hepimizin abisi. O dönemde Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Başkanı. Daha sonra Birlik Vakfı kurucusu olarak şimdi de TBMM Başkanı. Nereden nereye geldiğimizi gösterme açısından bu bile büyük bir işaret. Milli Türk Talebe Birliği bizim için Birlik Vakfı'ndan öncedir. 70'li yılların ilk dönemleri hayatımız burada geçti. Hep burada tanıştık Tayyip bey diğer arkadaşlar. Tanıştığımız yuva burası oldu. O dönemlerde maalesef Türkiye'nin sıkıntılı yılları idi. Kiminin yurtseverlik adına o günkü tabirle sağcı- solcu diye ayrılan gençliğin birbirini kırdığı ve binlerce gencin bu dünyadan gittiği dönemlerde talebe birliği bizim evimizdi. O zamanlar üniversiteden çok bu binaya gelirdik. Sığındığımız yer burasıydı. O günkü şartlar içerisinde birçok üniversite bizim gibi insanlara kapalıydı. Kapıda kontrol yaparlar ve içeri girmek zordu. O dönemlerde kaybettiğimiz arkadaşları da rahmetle anıyorum. O günlerde hepimizin, Anadolu gençliğinin mayasını yoğuran, hepimizin fikri görüşünün oluşmasında en büyük emeği geçen rahmetli üstat Necip Fazıl beyi, din alimlerimizi, üniversite hocalarımızı rahmetle anıyorum.

'Bizler esas siyaseti o dönemde yaptık'

O günlerden sonra çok şey değişti. Bizler esas siyaseti o dönemde yaptık buralarda. Aktif siyasete geçtiğimizde gayet tecrübeli ve gayet deneyimliydik. O günkü dava arkadaşlığı en temiz arkadaşlık duygularının olduğu, en büyük fedakarlıkların yapıldığı, karşılıksız dayanışmaların olduğu yılardı. Allah'a şükür ki o karşılıksız çalışmalar, fedakarlıklar neticedebugün Türkiye'ye en büyük hizmeti yapan nesilleri ve siyasi kadroları aranızdan çıkarttı. O günden sonra siyasi hareket çok daha farklı bir şekilde oldu. Darbeler, birçok engeller zaman oldu ki öz yurdumuzda kendimizi garip, öz vatanımızdan parya hissettiğimiz dönemler oldu. Hep aklımızda şu oldu Mehmet'in sevinin maaşlar yüksekte, yarın elbet bizimdir. Bugün Allah'ın takdiri birçok isimsiz kahramanın, herkesin büyük fedakarlıkları neticesinde Türkiye'ye arkadaşlarınız yönetiyor. Sadece iki cumhurbaşkanı değil uzun dönem başbakanlık yapmış, meclis başkanı, bakanlar. Türk milletinin kaderi ve geleceği ellerinizde. Bu şüphesiz büyük bir mesuliyet sorumluluk.

'Artık esas kendimizi gösterme dönemindeyiz'

'Artık esas kendimizi gösterme dönemindeyiz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Biz aslında çok zor mücadeleleri geride bıraktık ama bizim anlayışımızda onlar daha küçük mücadelelerdi. Şimdi daha büyüğü ile karşı karşıyayız. Çünkü başka bir imtihan ile sınanacağız. Adaletle hakla, hukukla yönetmenin bizim elimizde gerçekleştiğini göstereceğiz. Geçen 15 seneden Türkiye'yi ne kadar değiştirdiğimiz herkesin malumu. Bunların olması için hepimizin tecrübesi ve bilgisi çok olgun ve yeterli. Çok şey gördük. Çok denemelerden geçtik. Saldırıları, engelleri aştık. Biz artık esas kendimizi gösterme dönemindeyiz. İyi idare, iyi yönetişimi her alanda ortaya konan hukukun üstünlüğünün dostumuza da düşmanımız da olsa, bizim gibi yaşasa da yaşamasa da herkese gösterme dönemi. Bunun olacağından şüphem yoktur. Arkadaşların tecrübesine de güveniyorum.

Türkiye'nin bu dönemlerde olağanüstü sıkıntıları olduğunu belirten Abdullah Gül, şöyle devam etti:

'Dış politikada her şeyi gözden geçirmenin vakti geldiği kanaatindeyim'

Bunların başında tarihi bir yük olan Kürt meselesi var. Bu meselenin kendi insiyatiflerimizle kardeşlik için çözümü için çok uğraşıldı ve uğraşılıyor. Maalesef terör örgütünün bugünkü saldırıları bu meseleyi de yeni bir duruma getirmiş vaziyette. Tüm bunları dikkate alarak inanıyorum ki özellikle bu vesile paylaşmak istiyorum. Dış politikada hem tarihi gerçekler, hem reel politikayı dikkate alarak her şeyi gözden geçirmenin vakti geldiği kanaatindeyim. Bu büyük meselenin kimler tarafında nerelerde nasıl kullanacağını hepimiz tahmin ederiz. İnanıyorum bütün arkadaşlarım bu konuda büyük dikkati zaten gösteriyorlar.

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
11
6
4
3
1
0