Görüş Bildir
Haberler
Güçlü Sanatçıları Bir Araya Getirmiş Severek Dinlediğimiz 11 Saygı Albümü

Güçlü Sanatçıları Bir Araya Getirmiş Severek Dinlediğimiz 11 Saygı Albümü

onediozone
17.04.2017 - 15:46

Müzik dünyasında zaman zaman hayatını kaybeden usta bir sanatçıyı anmak için ya da sevilen ve müziğe katkısı yadsınamaz olan sanatçıları takdir etmek adına saygı albümleri yapılıyor. Sevdiğimiz bir sanatçının şarkılarını, sevdiğimiz başka başka bir sürü sanatçıdan dinlemeyi ise bizler çok seviyoruz. İşte Türk müzik dünyasında yapılmış severek dinlediğimiz 11 saygı albümü..

1. Kayahan'ın En İyileri

1. Kayahan'ın En İyileri

Kayahan'ın en sevilen 20 şarkısından oluşan bu albümde Sezen Aksu'dan Tarkan'a, Candan Erçetin'den Ajda Pekkan'a pek çok ünlü sanatçıya rastlamak mümkün.

Albümün hit olan pek çok şarkısı bulunmakla beraber, Tarkan'ın seslendirdiği Yemin Ettim isimli parça çıktığı dönemin en popüler şarkılarından birisi haline gelmişti.

Tarkan - Yemin Ettim

2. Aysel'im

2. Aysel'im

Müzik çevrelerinde beste fabrikası olarak da bilinen Aysel Gürel, yakından tanıyıp ezbere bildiğimiz pek çok hit şarkının yaratıcısı. 

Vefatından sonra anısını yaşatmak adına sanatçı arkadaşları bir araya gelip, en güzel şarkılarını seslendirdiler, bize de ama hüzünle ama neşeyle dinlemek kaldı :)

Bu albümün parlayan yıldızı ise Mabel Matiz - Sultan Süleyman şarkısı olmuştu.

Sezen Aksu, Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel, Ayşegül Aldinç ve Mabel Matiz gibi sanatçıların yer aldığı abümdeki şarkıları incelemek için şuraya

3. Orhan Gencebay ile Bir Ömür

3. Orhan Gencebay ile Bir Ömür

Orhan Gencebay'ın müzik hayatındaki 60. yaşına özel hazırlanan bu albümde tam 32 sanatçı yer aldı. 

Toplamda 33 adet şarkıdan oluşan albümdeki tüm eserler Orhan Gencebay bestesi olup, sanatçılar tarafından kendi tarzlarında seslendirilmiştir.

Albümde yer alan isimlerden bazıları Athena, Hande Yener, Tarkan, Sezen Aksu, Ebru Gündeş, Demet Akalın, Emel Sayın, Nilüfer, Yıldız Tilbe

Yıldız Tilbe'den Aşkımı Sakla şarkısını dinlemek için

4. Baba Şarkılar

4. Baba Şarkılar

2013 senesinde kaybettiğimiz arabeskin babası lakaplı Müslüm Gürses için hazırlanan saygı albümünde Haktan, Hüsnü Şenlendirici, Gökhan Türkmen gibi tanınmış isimlerin yanısıra müzikal kimliğini görünce şaşırdığımız Okan Bayülgen de yer alıyor.

Albümden Haktan'ın yorumunu dinlemek için

5. Mirkelam Şarkıları

5. Mirkelam Şarkıları

Gelelim günümüze. Mirkelam Şarkıları henüz 1 ayını doldurmadı yayınlanalı. Albümde Gülşen, Mabel Matiz, Feridun Düzağaç, Teoman, Nil Karaibrahimgil isimler Mirkelam'ın müzik hayatı boyunca seslendirdiği sevilen hareketli ve romantik şarkılarını seslendiriyor.

Hemen dinlemek isterseniz sizi Gülşen'e yönlendirelim

6. Onno Tunç Şarkıları

6. Onno Tunç Şarkıları

Ölümünün 11. yılında düzenlenen bu saygı albümü Sezen Aksu'nun yönetmenliğinde hazırlandı ve tüm şarkıcılar kendi seçtikleri bir şarkıyı seslendirdiler.

Onno Tunç'un Türk müzik dünyasına bıraktığı mirasları düşününce bu albümün de ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Nilüfer - Tutsak yorumu için şuradan

7. Söz Vermiş Şarkılar

7. Söz Vermiş Şarkılar

Bu albümdeki şarkıların birçoğunu ezbere biliyoruzdur. Fakat belki bazılarımızın bilmediği bir şey daha var ki o da tüm bu şarkıların sözlerinin Murathan Mungan'a ait şiirler olması.

Albümde bulunan 18 şarkıyı Yeni Türkü'den, Ayten Alpman'a, Sezen Aksu'dan, Nükhet Duru'ya pek çok ünlü isim seslendiriyor.

Candan Erçetin'den Çember yorumu için

8. Çeyrek

8. Çeyrek

Ezginin Günlüğü'nün sanat hayatlarındaki 25. yılları için hazırlanan derleme albümde Bülent Ortaçgil, Barış Akarsu, Sezen Aksu, Yaşar, Mirkelam, Levent Yüksel ve Haluk Levent gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Albümden Yüksek Sadakat'in seslendirdiği bir şarkı için

9. Makyaj Odası Şarkıları

9. Makyaj Odası Şarkıları

Suzan Kardeş'in 4. stüdyo albümü olarak geçen albüm 18 şarkıdan oluşuyor. Nejat İşler, Demet Akbağ, Sezen Aksu ve Cem Yılmaz gibi tanınmış simalarla Suzan Kardeş düetlerine biz bayılıyoruz. 

Nejat İşler ile Hancı düeti için

10. Uzay Heparı Sonsuza

10. Uzay Heparı Sonsuza

1994 senesinde trafik kazasında kaybettiğimiz besteci ve oyuncu Uzay Heparı için derlenen bu albümde, Heparı'nın eşi Zeynep Tunuslu'nun yanısıra Sertab Erener, Sezen Aksu, Gülşen, Kenan Doğulu, Burak Kut gibi Türk pop müziğinin tanınmış isimleri yer alıyor.

Zeynep Tunuslu - İstersen Uzanabilirsin

11. Yüreğimdeki Barış Şarkıları

11. Yüreğimdeki Barış Şarkıları

2002 senesinde Barış Manço'nun kendi şarkılarından oluşan saygı albümünde Manço'nun çok sevilen Aynalı Kemer, Gibi Gibi, Ben Bilirim, Gülpembe, Dağlar Dağlar gibi şarkıları, Ali Kırca, Haluk Levent, Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener, Kurtalan Ekspres, Teoman gibi sevilen sanatçılar tarafından seslendirilmiştir.

Sertab Erener - Dağlar Dağlar

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın