Görüş Bildir
Haberler
Güçlü Bir Karaktere Sahip Olmak İstiyorsak Bir An Önce Değiştirmemiz Gereken 12 Özellik

etiket Güçlü Bir Karaktere Sahip Olmak İstiyorsak Bir An Önce Değiştirmemiz Gereken 12 Özellik

cakyz
17.04.2016 - 18:09

Güçlü bir karaktere sahip olmayı herkes ister, çünkü incinmeye karşı bir önlem almak insanın doğasında vardır sevgili dostlar. Biz de kendimizce, bizi güçlü olmaktan alıkoyan belirli tavır ve davranışları derledik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yapmak isteyip yapamadığımız şeylerin sorumluluğunu başka insanlara ya da koşullara yüklemek.

Durum ne kadar zor olursa olsun, yaşadığımız her şeyin sorumluluğu bizim üzerimizdedir dostlar. 'Vay şu şöyle yaptı da ondan başaramadım', 'Param olmadığı için istediğim hayatı yaşayamadım' ve benzeri bahaneler üretmek hiçbir yarar getirmediği gibi, kendimizi daha da güçsüz hissetmemize sebep olur.

2. Hayatımıza dahil ettiğimiz insanlar konusunda yeterince seçici olmamak.

Katlanamadığımız, bize hiçbir şey katmayan ve bunlar da yetmezmiş gibi bizi mutsuz eden insanlara çok fazla tahammül ediyoruz. Net olmamız ve kesin kararlar vermemiz gereken en önemli konulardan biri bu a dostlar.

3. Gereğinden fazla kibar olmak ve bizi rahatsız eden durumlara karşı sesimizi yükseltememek.

İnsanlara bizi sevsin diye gereğinden fazla uğraşıyoruz dostlar. Bence asıl önemli olan karakterimizi olduğu gibi ortaya koymak ve buna saygı duyan insanlarla vakit geçirmek. Aksi halde size olan sevgileri artmayacağı gibi, bir de sizi kullanmaya çalışabilirler.

4. Dinlemeyi bilmemek.

Güçlü bir karaktere sahip olmak istiyorsak dinlemeyi bilmek zorundayız sevgili dostlar. Farklı bakış açılarını gözlemlemek ve empati yapabilmek, hayatı çok daha iyi tanımamızı ve daha sağlam durmamızı sağlar.

5. Devamlı ilgi odağı olmak istemek.

Eğer kendi değerimizin farkındaysak, diğer insanların dikkati bizim üzerimizde olmuş, olmamış çok bir önemi yoktur sevgili dostlar. Kendimizi göstermeye, ispatlamaya çalışmak da yine kendimizi yetersiz hissediyor olmamızdan beslenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Korkularımızın bizi hayattan alıkoymasına izin vermek.

Cesaret denen şey, hiçbir şeyden korkmamak değildir sevgili dostlar. Cesaret, korku olmasına rağmen bunların üstüne gidebilmektir.

7. İnandığımız şeyler konusunda destek göremezsek anında vazgeçmek.

İnandığımız ve başarmak istediğimiz şeyler başkalarına mantıklı gelmek zorunda değildir. Emin olun bugüne kadar dünyayı değiştirebilmiş insanların çoğu da bu desteği görememiştir. Bu yüzden konu ne olursa olsun, inanması gereken tek kişi sizsinizdir.

8. Duygusal açıdan başka insanlara bağımlı olmak.

Belli başlı bir takım insanlar yanınızda olmazsa hayatınızı sağlıklı bir şekilde idare edemeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz? O halde hayatınızın tüm gücünü elinizde tutmuyorsunuz ve kendi mutluluğunuzu başkalarının üzerine dayandırıyorsunuz sevgili dostlar. Hiç kimse her zaman yanınızda olmayacak, bu yüzden kabullenmek gerekiyor.

9. Kaçınılmaz olarak karşılaştığımız zorlukların bizi karanlığa sürüklemesine ve güçsüz hissettirmesine izin vermek.

Hayatta zorluklarla karşılaşan sırf siz değilsiniz. Bu yüzden zorluğun ne olduğundan çok, sizin bu duruma karşı aldığınız tavır daha önemli. Kolay eğilip bükülmeyelim ve hiçbir durumun sonsuza kadar süremeyeceğinin farkında olalım dostlar.

10. Nasıl bir insan olduğumuza karar verirken, insanların hakkımızda söylediklerini referans almak.

Evet, belki herkes insanların kendisi hakkında güzel şeyler söylediğini duymak ister, fakat bunları ne kadar dikkate alacağımız tamamen kendi seçimimizdir. Başka bir insanın yansıttığı bakış açısı her zaman sınırlı ve önemsizdir; söylenenleri takıntı haline getirmek ise yalnızca bizim mutluluğumuza zarar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yalnız kalamamak.

Yalnızlığımızla barışık olamadığımız sürece yeterince güçlü olduğumuzu iddia edemeyiz. Kendimizle vakit geçirmeye ve kendimizi tanımaya ihtiyacımız var ve yalnızlığımızı dağıtmaya çalıştıkça kendimizin farkına varamıyoruz.

12. Ve olduğumuz kişiyi yetersiz gördüğümüz için, olmadığımız biri gibi davranmak.

Bu durum uzun vadede mutsuz olmamıza sebep olacağı gibi, aynı zamanda aslında bize hiç de uygun olmayan insanları etrafımıza toplar ve hayatta büyük vakit kayıpları yaratır. Kendiniz olduğunuz takdirde yanınızda kimseyi bulamayacağınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz a dostlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1095
209
96
69
58
57
56
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

"Güçlü Bir Karaktere Sahip Olmak İstiyorsak Bir An Önce Değiştirmemiz Gereken 12 Özellik" başlığı altında bir şeyleri arayıp düzeltmeye çalışıyorsanız, dibe ... Devamını Gör

Tandou Dzhem Chelik

tek bir sey yeterli. durust olucaksin ama durust olmaktan kasit yalan soylememek olmayacak. Ne yapmak istiyorsan , ne fikrin varsa , nerde olmak istiyorsan ,... Devamını Gör

Bir sıkıntı da şu ki birçok insan güçlü karaktere sahip olduğunu düşünüyor.

Culog

"Ben"cillikle Karakter farkını gözetemeyenler onlar :)