Görüş Bildir
Haberler
GSM Hattı Taşımada 'Bip' Sesi Uygulaması Kalkıyor

GSM Hattı Taşımada 'Bip' Sesi Uygulaması Kalkıyor

Can Eroğlu
19.08.2014 - 12:07 Son Güncelleme: 19.08.2014 - 12:08

Numaralarını farklı bir gsm operatörüne taşıyan abonelerin diğer operatörlerden arandıklarında anlaşılması için uygulanan “ bip ” sesi uygulaması kalkıyor.

Tüketicilerden bu konuda gelen şikayetleri dikkate alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bu yönde yeni bir yönetmelik hazırladı. Yeni düzenlemenin önümüzdeki sonbaharda yürürlüğe girmesi tahmin ediliyor.

GSM sektöründe rekabeti kızıştırmak amacıyla Kasım 2008’de yürürlüğe giren Numara taşıma uygulamasında önemli bir düzenleme yapılıyor. Abonenin numarasını farklı bir gsm operatörüne taşımış olduğunu belirten “bip” sesi artık kalkıyor. Teknik adı NTS uyarı tonu olan “ bip ” sesi ilk uygulanmaya başlanıldığında tüketicilerin mağduriyetini engellemek amacındaydı. Ancak zaman içerisinde GSM operatörlerinin her yöne aramaları kapsayan paketlerinin yaygınlaştırmasıyla birlikte önemini yitirmiş oldu. Yapılan araştırmalarda abonelerin çoğu “ bip “ sesinde duyduğu şikayetlerin artması üzerine BTK bu yönde bir taslak hazırladı ve kamuoyunun görüşüne sundu. Taslağın yürürlüğe girmesi durumunda GSM şirketleri konu ile ilgili düzenlemler yapması gerekecek.

Kaynak: http://www.gezegende.com/gsm-hatti-ta...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0