Görüş Bildir
Haberler
Greyfurtun Acı Tadını Yok Edip Her Gün Mutfağa Gelmesini Sağlayacak 13 Tarif

Greyfurtun Acı Tadını Yok Edip Her Gün Mutfağa Gelmesini Sağlayacak 13 Tarif

Sude Eriyen
05.03.2016 - 11:18

Bahara zinde girmek için, kışın son günlerinde bol bol C vitamini almaya devam ediyoruz. Greyfurtun acımsı tadını yok edecek yeni tarifler denemeye başlamanızın tam zamanı!

1. Greyfurtlu Somon

1. Greyfurtlu Somon

Malzemeler:

3 greyfurt

3 yemek kaşığı esmer şeker

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

4 somon filetosu

İki greyfurtun suyunu sıkın, diğer greyfurtu dilimleyin. Tencerede greyfurt suyu, şeker ve pul biberi bir taşım kaynatın. Sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Somonları tuz ve karabiberle fırında pişirin. Somonları fırından aldıktan sonra sosu üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.

2. Greyfurt Pizza

2. Greyfurt Pizza

Malzemeler:

Hamuru için:

6-8 yemek kaşığı soğuk su

1 su bardağı un

1/4 bardak un

1/4 bardak yulaf unu

1/2 bardak pirinç unu

1 yemek kaşığı nişasta

1 çay kaşığı hindistan cevizi

Bir tutam tuz

6 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

4 greyfurt (Farklı narenciyeleri bir arada da kullanabilirsiniz.)

2 yemek kaşığı badem sütü

1 yemek kaşığı şeker 

1/2 su bardağı akçaağaç şurubu

Geniş bir kapta hamur için olan malzemeleri birleştirin. Un karışımı üzerine tereyağını ince dilimler halinde yerleştirin. Yağ ile birlikte top haline getirdiğiniz hamuru açın. Hamur bir araya gelene kadar aşamalı olarak soğuk su ekleyin. Hamuru açtıktan sonra buzdolabında 30 dakika bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra 10 dakika boyunca hamuru dinlendirin. Yuvarlak dilimler halinde kestiğiniz greyfurtları hamurun ortasında yerleştirin ve hamurun kenarlarını katlayın. Kenarlarına badem sütü sürün. 40 dakika kadar fırında pişirin. Bir yandan küçük bir tencerede akçaaağaç şurubunu 15 dakika kaynatın. Fırından çıkan pizzanızın üzerine şerbeti döküp servis edebilirsiniz.

3. Çikolatalı Greyfurt Dilimleri

3. Çikolatalı Greyfurt Dilimleri

Malzemeler:

2 greyfurt

3/4 su bardağı toz şeker 

2 su bardağı su 

1 paket bitter çikolata

İsteğe bağlı deniz tuzu

Greyfurtları ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Geniş bir tencerede şeker ve suyu, şeker tamamen eriyene kadar kaynatın.Greyfurt dilimlerini ekleyin. Düşük ısıda 1 saat kaynatın. Kaynadıktan sonra dilimleri kuruması için fırın tepsisine yerleştirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kuruyan dilimleri çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerinde donmaya bırakın. Üzerine deniz tuzu serpip servis edebilirsiniz.

4. Greyfurtlu Biberiyeli Brownie

4. Greyfurtlu Biberiyeli Brownie

Malzemeler:

3/4 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı bal

2/3 su bardağı kakao

1/4 su bardağı un 

4 yumurta (Hafif çırpılmış)

1 çay kaşığı kabartma tozu

200 gr tereyağı

1 çay kaşığı vanilya

100 gr sütlü çikolata (doğranmış)

100 gr bitter çikolata (doğranmış)

4 greyfurt

1 dal biberiye

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Orta ateşte tereyağını eritin ve soğumasını bekleyin. Un, kabartma tozu, kakao, bal, tuz ve şekeri karıştırın. Daha sonra un karışımı içine yumurta, vanilya ve tereyağını ekleyin. Çikolata ve biberiye yapraklarını ekleyerek karıştırın. Karışımı kek kalıbınıza dökün. Üzerine greyfurt dilimlerini yerleştirip, 40-45 dakika 180 derece fırında pişirin.

5. Greyfurt Smothie

5. Greyfurt Smothie

Malzemeler:

4 su bardağı ananas 

3 greyfurt 

Yarım avokado

4 su bardağı bebek ıspanak

Blendera ananas parçalarını yerleştirin.Greyfurt suyunu ekleyin. Ardından avokado ve ıspanak ekleyip, tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın.Hemen tüketin.

6. Fırında Greyfurt

6. Fırında Greyfurt

Malzemeler:

1 greyfurt

2 çorba kaşığı esmer şeker

Fırınınızı yüksek dereceye ayarlayın. Greyfurtu ikiye bölüp, üzerine esmer şeker serpin. 5 dakika boyunca fırında pişirin. Üzerine tarçın da ekleyip servis edebilirsiniz.

7. Greyfurt Salatası

7. Greyfurt Salatası

Malzemeler:

2 avokado 

2 greyfurt 

Marul

Sosu için:

1 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan

1/2 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı limon suyu 

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir tutam tuz

Salata ve sos malzemeleri ayrı ayrı hazırlayıp karıştırın.

8. Greyfurt Şekerlemeleri

8. Greyfurt Şekerlemeleri

Malzemeler:

4 greyfurt

1 1/2 su bardağı şeker 

1 1/2 su bardağı su 

Yarım çorba kaşığı kakule

Greyfurt kabuklarını şeritler halinde kesin. Ocağa kaynaması için suyu koyun. Greyfurt kabuklarını bir taşım kaynatıp, suyunuzu değiştirin. Greyfurt ve şekeri tencereye koyup şurup kalmayıncaya kadar kaynatın. Greyfurt kabuklarını 6-8 saat boyunca yağlı kağıt ya da fırın teli üzerinde kurumaya ve soğumaya bırakın. Üzerine dilerseniz biraz daha şeker ve kakule ekleyebilirsiniz. Şekerlemelerinizi hava geçirmez kapta muhafaza edebilirsiniz.

9. Yoğurtlu Greyfurt Keki

9. Yoğurtlu Greyfurt Keki

Malzemeler:

3 greyfurt

1/2 bardak un

1/3 su bardağı süt 

1/4 bardak yoğurt

2 yumurta 

1 tatlı kaşığı tereyağı

3/4 tatlı kaşığı şeker 

1 paket kabartma tozu

Vanilya

Bir tutam tuz

Greyfurtların tepesindeki kabuğu alarak içini oyup, meyvesini çıkartın. Kalan içi boş greyfurtları mini tart kalıplarına yerleştirin. Küçük bir kapta un, kabartma tozu,vanilya ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta ise süt, yoğurt yumurta, şeker ve yağı çırpın. Islak karışımın üstüne kuru olan karışımı ekleyip karıştırın. Kek karışımınızı içi boş greyfurtların yarısını dolduracak şekilde dökün. 180 derecede 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp, iyice soğuttuktan sonra elma dilimleri gibi greyfurt keklerinizi dilimleyip krema ile servis edebilirsiniz.

10. Greyfurt Çayı

10. Greyfurt Çayı

Malzemeler:

2 su bardağı greyfurt suyu

2-4 yemek kaşığı bal

1 tarçın çubuğu

Yarım su bardağı su 

Orta boy bir tencerede meyve suyu, bal, tarçın ve suyu birleştirin. Yüksek ateşte bir taşım kaynatıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

11. Greyfurtlu Cheesecake

11. Greyfurtlu Cheesecake

Malzemeler:

2 su bardağı yulaflı bisküvi

1 su bardağı 3 yemek kaşığı şeker

5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

3 paket krem peynir 

1/2 su bardağı krema 

1/4 su bardağı greyfurt suyu

1 çay kaşığı greyfurt kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 çay kaşığı zencefil

Bisküvileri kırıntı halinde parçalayın. 3 yemek kaşığı şeker ve tereyağıyla bisküvileri harmanlayın.Kelepçeli kek kalıbınızın dibine bu karışımı bastırarak iyice yerleştirin. Isınmış fırınınızda kekin dibini 10 dakika kadar pişirin. Başka bir kapta krem peynir, şeker, krema, greyfurt suyu ve kabuğunu karıştırın. Yumurtaları birer birer karıştırarak ekleyin.Son olarak vanilyayı ekleyin.Hazırladığınız bu karışımı kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Buzdolabında 4 saat bekletin. Greyfurt dilimleri ve zencefil ile süsyelip servis edebilirsiniz.

12. Greyfurt Parfe

12. Greyfurt Parfe

Malzemeler:

1 büyük greyfurt

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

4 çay kaşığı bal 

1/2 su bardağı ince doğranmış fındık

Küçük bir kapta yoğurt ve hindistan cevizini karıştırın. Bir kenara koyun. Fındıkları tavada biraz kavurup soğumaya bırakın. Hazırlayacağınız kasenin dibine bu yoğurtlu karışımdan dilediğiniz kadar koyun. Üzerine bal gezdirin. Balın üzerine greyfurt dilimleri koyun. Greyfurtların üzerine fındık serpin. Aynı sırayla bir kat daha oluşturup, son kata hindistan cevizi ekleyerek servis edebilirsiniz.

13. Greyfurt Marmelatı

13. Greyfurt Marmelatı

Malzemeler:

3 greyfurt

1 limon suyu

2 3/4 su bardağı toz şeker

Greyfurtları kabuklarını şeritler halinde dilimleyin. 5 bardak suda kabukları bir taşım kaynatıp, suyu dökün. Başka bir tencerede limon suyu, su, şeker ve greyfurt dilimlerini ılık suya ekleyin. Yüksek ateşte bir taşım kaynatın.Kabukları ekleyin. Marmalet kalınlaşmaya başlayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Steril kavanozlara üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. 10 gün kadar buzdolabında saklayın. 18 aya kadar oda sıcaklığında muhafaza edilebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
59
14
4
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayna Efendi

greyfurtu ilaç kullanırken tüketmemek gerek

tatlış penguen

evet aynen bu değerli bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederiz :) ben mignonun paylaşımı sanmıştım bunu değilmiş :( mignon nerde acaba ben ona bi bakim