Görüş Bildir
Haberler
Gözlerimizin Önünde Büyüdü! Ethereum 6 Yaşında!

etiket Gözlerimizin Önünde Büyüdü! Ethereum 6 Yaşında!

Ali Aydemir
04.08.2021 - 10:30

2015 yılı itibariyle ortaya çıkan, piyasa değerine göre en büyük coinler arasında ikinci sıradaki Ethereum 6. yaşını kutluyor. İşte detaylar...

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ethereum'un hedefleri büyük.

27 yaşındaki bilgisayar programcısı Vitalik Buterin tarafından yayınlanan bir blog yazısıyla 2013 yılında altyapı çalışmalarına başlanıp 2015'te hayata geçen Ethereum projesinin başarısı 6. yaşında taçlanıyor. Vitalik, bu makalenin özetinde Ethereum'un ana hedefini çeşitli sözleşmeler oluşturabilmek adına yerleşik tam teşekküllü Turing-complete programlama diline sahip bir blok zincir olarak tanımlıyor.

2014'te duyurulmuştu.

Ethereum, 27 Ocak 2014'te Miami'deki Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı'nın 2. gününde Vitalik tarafından duyurulmuştu. Vitalik, kullanıcıların açıklanan sistemlerden herhangi birini oluşturmasına izin verdiğini söylüyor.

“Tek para birimimiz olmasın. 1000'lerce para birimimiz olsun."

srv.onedio.com

Konuşması sırasında Vitalik, Ethereum'un kullanım alarından birinin de özel amaçlar için kripto varlıklar oluşturmak olduğunu vurguladı: “Tek para birimimiz olmasın. 1000'lerce para birimimiz olsun.' 7 Haziran 2014'te gerçekleşen toplantıda Ethereum'un sekiz kurucu ortağı bir araya gelmişti. Bu toplantıda Vitalik, Ethereum projesinin kar amacı gütmeyen bir şekilde devam etmesi gerektiğini önerdi.

Ethereum 2.0'a geçiliyor.

srv.onedio.com

Ethereum geliştiricileri uzun zamandır bu blok zincirini enerjisini daha verimli kullanan, ölçeklenebilir ve güvenli bir ağa dönüştürmeyi planlıyor. Ethereum 2.0’ın en temel amacı, ağ üzerinde gerçekleştirilebilen tüm işlemleri daha hızlı şekilde yapmak. Blok zinciri, saniyede yaklaşık 15 işlemden fazlasını işleyemediği için sık sık tıkanıklıklarla karşı karşıya kalıyor. Bunun bir sonucu olarak da bu yıl Ethereum işlem ücretleri rekor seviyelere yükseliyor.

6 yılda birçok badire atlatıldı.

Ağın ortaya çıkmasından bu yana geçen altı yıl içinde Ethereum, yıkıcı saldırılarla ve tehlikeli hard focklarla uğraştı. Bunların sonucunda da 278 milyar dolarlık bir piyasa değeri oluşturdu. 6 yaşına giren ETH, muhtemelen Ethereum 1.0'lı son yılını yaşıyor. 2022 yılının başlarında, her şey beklenildiği gibi giderse enerji verimi yüksek, daha geniş ve hızlı bir model olan Ethereum 2.0'a geçilecek. Çünkü saniyede yaklaşık 15 işlem gerçekleştirebilen şekilde inşa edilen Ethereum ağı için çeşitli sorunlar ortaya çıktı. Ethereum blok zincirinde akıllı sözleşmelerin sürekli kullanımı bir yandan hoş karşılanırken diğer yandan da ağı oldukça yavaşlattı ve işlem ücretlerini artırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ethereum büyümeye devam ediyor.

Ancak bu durumlar NFT’lerin Ethereum’da yükselişe geçmesini engelleyemedi. Son araştırmalara göre NFT’ler 2021’in ilk yarısında 2.5 milyar dolarlık bir satış hacmine ulaştı ve bunların çoğu Ethereum aracılığıyla sağlandı. Ağlar üzerindeki tüm bu gelişmelerin yanında Ethereum, pastanın büyük payını kendine sakladı. Fiyatında da önemli bir artışlar yaşayan ETH, geçen sene bu zamanlardaki fiyatlarına göre altı kat daha yüksek bir seviyede seyrediyor. ETH, bu iiçerik esnasında yaklaşık 2.600 dolardan işlem görüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın