Görüş Bildir
Haberler
Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Sağlam 15 Animasyon Filmi

Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Sağlam 15 Animasyon Filmi

13.02.2021 - 09:00

Gözden kaçırmış olabileceğiniz birbirinden sağlam 15 animasyon filmini sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. J'ai perdu mon corps (2019)

1. J'ai perdu mon corps (2019)
www.beyazperde.com

'J'ai perdu mon corps' ('Bedenimi kaybettim'), ayrıldığı vücudunu bulmaya karar veren ve bunun için laboratuvardan kaçan bir elin hikayesini konu ediyor. Bedeninden ayrılmış bir el, ait olduğu vücudu bulmak için laboratuvardan kaçarak yola koyulur. Ancak yol boyunca karşısına üstesinden gelmesi gereken birçok engel çıkar. Pizza kuryesi olan Naoufel’e kavuşmak için her şeyi yapmaya hazır olan el, önüne çıkan güvercinler ve sıçanlarla mücadele eder. Elin vücuttan nasıl ayrıldığının cevabı ise Naoufel ve Naoufel’in kütüphane çalışanı Gabrielle’e olan hislerinde saklıdır.

2. Kubo and the Two Strings (2016)

2. Kubo and the Two Strings (2016)
www.beyazperde.com

Kubo, deniz kenarındaki köyünde sakin ve sessiz bir hayat sürmektedir. Fakat geçmişten gelen bir ruh, eski bir kan davasını yeniden alevlendirince hayatı alt üst olacaktır. Tanrılar, canavarlar gibi pek çok doğaüstü yaratık harekete geçince, Kubo hayatta kalmak için eski bir Samuray savaşçısı olan babasının zırhını bulmak durumunda kalır. Yönetmenliğini Travis Knight'ın üstlendiği animasyonun orijinal seslendirme kadrosunda Rooney Mara, Charlize Theron, Matthew McConaughey gibi ünlü isimler yer alıyor.

3. The Iron Giant (1999)

3. The Iron Giant (1999)
www.sinemalar.com

Hogarth Hughes, yıldızlardan dünyaya düşmüş kocaman bir robotu kurtaran küçük bir çocuktur. Şimdi Hogarth'ın çok büyük bir arkadaşı ve daha da büyük bir problemi vardır: Böylesine uzun boylu ve çelik yemeyi seven bir devi nasıl sır olarak saklayacaktır? İşler meraklı bir hükümet ajanının, 'yabancı istilacıyı' araştırmak için şehre gelmesi ve Amerikan kara, hava ve deniz kuvvetlerinin devi yok etmekle görevlendirilmesiyle daha da zorlaşır. 'Demir Dev', kısmen metal, kısmen sihir, kısmen duygudan oluşan inanılmaz bir hikaye.

4. The Road to El Dorado (2000)

4. The Road to El Dorado (2000)
www.beyazperde.com

Dolandırıcılık yapan iki kafadarın eline altın şehir El Dorado'nun yerini gösteren bir harita geçer. Hayallere kapılarak haritanın gösterdiği istikamete yola çıkan iki arkadaşın başına bir dizi şanssızlık gelir. Sonunda, kendilerini denizin ortasında kaybolmuş bulurlar. Ancak kaderin bir cilvesiyle El Dorado sahillerine sürüklenirler ve onlarla karşılaşan yerliler tarafından tanrı yerine konurlar.

5. The Secret of NIMH (1982)

5. The Secret of NIMH (1982)

Hasta oğlunu kurtarmak için bir fare topluluğundan yardım isteyen bir sıçanın hikayesini anlatan 'The Secret of NIMH', ünlü animasyon yönetmeni Don Bluth'un imzasını taşıyor. Filmin başta animasyon sektörünün zirvesinde yer alan Walt Disney Pictures'a sunulduğunu, ancak Disney projeyi fazla karanlık bulunca bağımsız olarak hayata geçirildiğini de ekleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Spirit (2002)

6. Spirit (2002)
www.beyazperde.com

Spirit, adından anlaşılacağı üzere 'özgür ruhunun' peşinden giden vahşi bir attır. Vahşi Batı'ya doğru hür bir yolculuğa çıkmıştır. Burada Rain isimli, güzeller güzeli ve renkli bir kısrak ile karşı karşıya gelir ve ona hemen aşık olur. Kısa süre sonra kendi yetenekleri tüm Vahşi Batı'ya yayılır ve bu coğrafyada çok kısa bir zaman diliminde bir efsane haline gelir. Vahşi Batı sakinlerinin dilinden, Spirit'in kahramanlık hikayeleri dökülmeye başlar.

7. Brother Bear (2003)

7. Brother Bear (2003)
www.beyazperde.com

Kenai, ağabeyi bir ayı tarafından öldürüldükten sonra bir ayı gövdesi içinde bulur kendisini ve yaşamı bambaşka bir açıdan algılamaya başlar. Ölen ağabeyinin ruhu onu ziyaret eder ve ona eğer yeniden insana dönüşmek istiyorsa ışıkların dünyaya dokunduğu yere yani Kuzey Işıkları’na yolculuk yapması gerektiğini söyler. Kenai bu yolculuğa çıkar ve yolda genç bir ayı olan Koda ile karşılaşır. İkisi kısa süre içinde takım olurlar ve yol boyunca türlü maceralar yaşarlar. Walt Disney Pictures imzalı filmin seslendirme kadrosunda Joaquin Phoenix, Jeremy Suarez ve Rick Moranis gibi isimler bulunuyor.

8. Perfect Blue (1997)

8. Perfect Blue (1997)
www.beyazperde.com

Ünlü bir şarkıcı olan Mima Kirigoe, şarkıcılık kariyerini bırakıp oyuncu olmaya karar verir. Bu hamle kimi fanatik hayranlarını hayal kırıklığına uğratır. Dahası genç kadının oynadığı filmdeki rolünün tepki çekmesi ve de kimi dergilere çıplak poz vermesi işleri iyice karıştırır. Fanatik bir hayranı tarafından taciz edilmeye başlayan Mima'nın hayatı büyük bir çıkmaza sürüklenir. 'Paprika', 'Tokyo Godfathers' gibi başarılı işlere imza atmış olan Satoshi Kon’un Yoshikazu Takeuchi’nin mangasından uyarladığı 'Perfect Blue', türünün en başarılı örneklerinden biri.

9. Waking Life (2001)

9. Waking Life (2001)

Rüyaların gerçek dünyadan ayrıldığı yeri arayan genç bir adam; rüyalar, uyanmak ve gerçeklik algısı gibi türlü konular üzerine çeşitli insanlarla sohbet eder. Ünlü yönetmen Richard Linklater'ın (School of Rock, Before Sunset, Boyhood) imzasını taşıyan 'Waking Life', 'kamera önünde canlandırılan sahnelerin film rulolarının boyanmasıyla animasyon haline getirilmesi' şeklinde özetleyebileceğimiz 'rotoscope' tekniğiyle çekilmiş, orijinal bir animasyon filmi.

10. Anomalisa (2015)

10. Anomalisa (2015)
www.beyazperde.com

Charlie Kaufman'ın ('Being John Malkovich', 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind') ilk animasyon filmi, felçli bir adamın dünyevi hayatına odaklanıyor. İnsanlarla iletişim kurmakta zorluk çeken kitap yazarı Michael Stone’un, bir gecede çıktığı bir iş gezisinde tanıştığı yabancı ile hayata bakışı değişir. Anomalisa'da “herkesin sesi”ni Tom Noonan seslendirirken, Michael’a David Thewlis, Lisa’ya ise Jennifer Jason Leigh sesleriyle hayat veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Chico & Rita (2010)

www.beyazperde.com

Chico, kendine ait bir dünyası olan, büyük hayaller kuran genç bir müzisyen, yetenekli bir piyanisttir. Rita ise olağanüstü sese sahip, hoş, gizemli ve çekici bir genç kadındır. Şarkıcı olan Rita ile müzisyen Chico'yu yakınlaştıran unsur elbette ki müzik olacaktır. Ancak, ikilinin yolculuğu, aşık çifte romantizm yerine eziyet ve kalp kırıklıkları getirecektir. İspanya yapımı 'Chico & Rita', 2011 yılının Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Animasyon Film' dalında Oscar'a aday gösterilmişti.

12. The Secret of Kells (2009)

12. The Secret of Kells (2009)

Gizli güçlerle donatılmış bir 'usta'nın, içinde çeşitli öğretilerin bulunduğu bir tür 'kutsal kitap' ile çıkagelmesi sayesinde hayatı değişen genç bir adamın hikayesine odaklanan 'The Secret of Kells', kendine has tarzıyla hayranlık uyandıran İrlandalı yönetmen Tomm Moore'un imzasını taşıyor. Bu filmi beğenen okurlarımıza, aynı yönetmenin diğer başyapıtı 'Song of the Sea'yi de tavsiye etmeden geçmeyelim.

13. The Book of Life (2014)

13. The Book of Life (2014)

Manolo, ailesinin beklentilerini karşılamakla yüreğinin sesini dinleyerek hayallerinin peşinde koşmak arasında kararsız kalmış bir gençtir. Çok başarılı bir boğa güreşçisi olsa da asıl istediği gitar çalmaktır. Hayallerinin prensesi Maria'ya kavuşabilmek için de en iyi arkadaşı Joaquin'le birlikte 3 farklı dünyada birbirinden fantastik maceralara atılacaktır. Usta yönetmen Guillermo del Toro'nun yapımcılığını üstlendiği animasyonun yönetmeni Jorge Gutierrez. Filmin orijinal seslendirme kadrosunda ise Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum, Christina Applegate ve Ice Cube gibi isimler yer alıyor.

14. Le Tableau (2011)

14. Le Tableau (2011)

Le Tableau ('Mutluluğa Boya Beni'), listemizdeki diğer filmler gibi çocuklar kadar büyüklere de hitap eden bir animasyon filmi. Bitmemiş bir resim üzerindeki bir şato ve çiçeklerle dolu bir bahçedeyiz. Bu tablonun kontrolünü, resmedilip renklendirilmiş Toupin’ler ele geçirmiştir. Toupin’ler, çizimleri yarım kalan Pafini’leri devre dışı bırakmış ve yalnızca taslak halindeki Reuf’ları da esir almışlardır. Şimdi Ramo, Lola ve Plume düzeni yeniden sağlamak ve arkadaşlarını kurtarmak için ressamı bulmak üzere yollara düşecek, bir dolu macera yaşayacak, şatodan ve çiçekli bahçeden geçecek, hatta başka resimlere gideceklerdir. Fransız yapımı animasyon filmi, kullanılan canlandırma teknikleri ve göz alıcı kareleriyle, gerçek bir görsel şölen.

15. The Thief and the Cobbler (1993)

15. The Thief and the Cobbler (1993)

Yalnız bir prenses ile zavallı bir ayakkabıcı, bir hırsız tarafından çalınan üç sihirli küreyi geri almaya çalışırken aşık olur, çeşitli maceralara atılır ve kötü niyetli bir büyücüyle mücadele etmek zorunda kalırlar. Yapımı çeşitli sebeplerden uzadıkça uzayan ve tam 28 senede tamamlanabilen film, yönetmeni Richard Williams'ın ağır bir depresyon sonucunda sinemayı bırakmasına neden olmasıyla hatırlansa da, izleyicilere oldukça eğlenceli bir macera sunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
19
8
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hi

Ben bu filmleri neden bilmiyorum!?🤔

Single Lady

Gerçekten izlenmesi gereken filmler boş vaktiniz varsa izlemenizi öneririm Iron giant ile başlayabilirsiniz kendisi gerçek bir efsane cidden... Muhteşem bir ... Devamını Gör