Görüş Bildir
Haberler
Göz Kamaştıran Stat Açılıyor!

Göz Kamaştıran Stat Açılıyor!

Onedio Medya
13.09.2014 - 02:01 Son Güncelleme: 13.09.2014 - 09:33

Göz Kamaştıran Stat Açılıyor!

Bir çok konuda ilk olma özelliği taşıyacak, futbol topu görünümündeki 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Stadı, yarın Torku konyaspor - Balıkesirspor maçıyla futbolseverlerle buluşacak.

Uefa standartlarındaki, 90 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 400 bin metrekarelik alana inşa edilen statta, Spor mağazası, restoran, localar, alış verişmerkezi ve amatör spor kulüplerine tahsis edilecek alanlar bulunuyor.

Yaklaşık 250 milyon liraya mal olan Konya Büyükşehir Stadı'nın altında 500 araçlık yeraltı, üst bölümde ise 3000 araçlık açık otopark yapıldı. Ambulans ve itfaiyenin rahatlıkla girebileceği 4 ana kapı oluşturuldu. Kışın buzlanmayı önlemek için de stadyum zemine ısıtma sistemi döşendi.54 locanın bulunduğu tribünlere de ısıtma sistemi kuruldu.

Protokol ve basın tribünündeki koltuklar ise deriden yapıldı. Taraftarların rahat hareket etmesi için 14 giriş oluşturulurken, 40 tanede seyirci çıkışı belirlendi. engelli ve normal asansör ile mescit de yapıldı.

Konya'nın uluslararası maçlarında oynanabileceği anıtsal bir esere kavuştuğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, stadın 60-70 yıllık bir ihtiyaca cevap verecek şekilde yapıldığını kaydetti.

Stadın tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla yapıldığını ifade eden Başkan Akyürek, stadyum çevresine de olimpik yüzme havuzu, su sporlarının yapılabileceği alanlar, tenis kortları ve yürüyüş yolları da yapılarak olimpiyat köyüne dönüştürüleceğini vurguladı.

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/goz-kam...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın