Görüş Bildir
Haberler
Göz Farı Nasıl Sürülür?

etiket Göz Farı Nasıl Sürülür?

Kadınon.com
05.01.2015 - 14:18 Son Güncelleme: 05.01.2015 - 14:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözler birçok şeyin belirtisi… Etkili bir bakışın, bazen dikkat çekmenin, bazen de içinizden geçenlerin bir yansıması… Bayanlar makyaj yaparken belki de en çok göz makyajıyla uğraşıyor. Kirpikler, kaşlar, gözler derken göz bölgesine yapılan uygulama daha uzun sürebiliyor.

Göz makyajı deyince son zamanlarda oldukça popüler olan dumanlı göz makyajı geldi belki de aklınıza. Ancak biz bu yazımızda sizlere göz farı nasıl sürülür onu anlatacağız. Etkili bir bakışa sahip olmayı kim istemez? İşte göz farı sürmenin incelikleri…

Öncelikle seçeceğiniz göz farının göz renginize uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Makyaj yaparken birtakım püf noktaları göz ardı etmeyin. Mesela açık renkler ciltteki kusurları daha belli ederken koyu renkler kapatır. Aynı şekilde açık renk göz farı gözlerinizin daha büyük gözükmesini sağlarken koyu renk göz farları ise gözlerinizin olduğundan ufak gösterir.

Makyaj yaparken doğal görünmekten yanaysanız göz farınızı doğal tonlardan yana yapın. Göz farını sürmeden önce kapatıcıyı göz kapaklarınıza sürün. Sonrasında kirpik dibinden kaşınızın çizgisine doğru göz farının tonunu koyulaştırmaya başlayın. Devamında da açık ve orta koyuluktaki farınızı göz kapağınızın altına sürün. Bir sonraki aşamada koyulaştırdığınız farla tekrar sürdüğünüz farın üstünden geçin.

Göz farlarının pudra ve krem olanları da var. Tercihinize göre istediğinizi alabilirsiniz. Ama krem göz farı daha iyi sonuç veriyor. Pudra göz farı göz çevresinde topaklanmalara neden olabiliyor. Başka bir alternatif de parıltılı göz farları. Kadınlar bunları daha çok gece dışarı çıkacakları zaman veya özel bir yere davetli olduklarında kullanıyorlar. Sizde de bir tane bu far çeşidinden bulunsa fena olmaz.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/guzellik/goz-f...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın