Görüş Bildir
Haberler
Goril Koko’dan İnsanlara Mesaj Var: 'İnsanlar Aptal, Dünyayı Kurtarın'

etiket Goril Koko’dan İnsanlara Mesaj Var: 'İnsanlar Aptal, Dünyayı Kurtarın'

Ulaş
12.12.2015 - 16:30

Dünyanın en ünlü primatlarından Goril Koko’nun bizlere bir mesajı var. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1971 yılında San Francisco Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen Koko, en yakın arkadaşı Francine “Penny” Patterson ile mükemmel bir iletişim geliştirmişti. İnsanlarla iletişimde Amerikan İşaret Dili’nin özel bir şeklini kullanan Koko, binden fazla işaret biliyor.

Koko, aşağıdaki videoda iklim değişikliği hakkında düşüncelerini dile getiriyor. Bitmek üzere olan Paris İklim Zirvesi’ne bir mesaj da kendisi gönderiyor.

Bir hayvanın kendi türünün ya da diğer hayvanların yararına iletişime geçmesi oldukça nadir rastlanılan bir durum, ancak Koko bunun yaşayan bir kanıtı. Sevgili dostumuz Koko, mesajında kullandığı cümlelerde dünyadaki tek türün insan olmadığını bizlere bir kez daha hatırlatıyor.

Oldukça sağlıklı bir iletişim kurduğu görülen Koko’nun mesajı ise şöyle: “Ben Koko. Ben çiçeğim, ben doğayım. İnsanları seviyorum, dünyayı seviyorum, ancak insanlar salak, salak! Çok üzülüyorum, ağlıyorum. Zaman azalıyor, dünyayı düzeltmeliyiz, ona yardım etmeliyiz. Çok çabuk olmalıyız, doğa sizi görüyor. Teşekkürler”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
403
152
81
37
14
13
8