Görüş Bildir
Haberler
Google Translate'e Fotoğraf Desteği

Google Translate'e Fotoğraf Desteği

nazli yüzüak
15.01.2015 - 10:23 Son Güncelleme: 15.01.2015 - 15:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Translate uygulaması güncellendi. Uygulamanın en dikkat çekici özelliği ise fotoğraf ile çeviri özelliği oldu. Uygulamada fotoğraftaki yazılar istediğiniz dile dönüşebiliyor.

Yeni sürümde daha hızlı canlı çeviri olanağı sunan uygulamaya fotoğraf desteği de geldi. Artık Google Translate kullanarak yazıları fotoğraflayıp uygulama üzerinde çevirisi yapılabilecek.

Word Lens adı verilen bu yeni özellik özellikle yabancı ülkelere seyahat eden kullanıcıların oldukça işine yarayacak. Örneğin, Fransızca bilmeyen biri Paris'e gittiğinde sokaklardaki tabelaların üzerindeki yazılardan trafik levhalarına kadar çeşitli yazıların bulunduğu her noktayı fotoğraflayarak çevirisini alabilecek. Bu özellik şimdilik İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Portekizce için geçerli olacak. Yakın bir gelecekte ise destek geniletilecek.

Yeni Google Translate sürümünün getirdiği tek yenilik fotoğraf desteği de değil. Uygulamada 2013 yılından beri sunulan canlı çeviri desteği de artık eskisine göre çok daha hızlı durumda. Uygulamanın yeni sürümü Android ve iOS platformları için birkaç gün içinde sunulacak. Kamera çevirisi ve canlı çeviri özelliği iOS kullanıcıları için ilk kez kullanılabilir durumda olacak.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/google-transla...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0