Görüş Bildir
Haberler
Google teknik destek dolandırıcılıklarını azaltmak için adımlar atıyor

Google teknik destek dolandırıcılıklarını azaltmak için adımlar atıyor

Osman Çakmak
05.09.2018 - 15:08

Google, 'yanıltıcı' deneyimlerdeki artıştan sonra üçüncü taraf teknik destek hizmetlerine yönelik reklamları sınırlandırmayı planlamaktadır.

Arama şirketi, bu tür reklamları küresel olarak sınırlandırırken, bir hafta sonu blog gönderisinde 'yalnızca yasal sağlayıcıların hizmetlerini sunabilmelerini sağlamak için bir doğrulama programı hazırlıyoruz.'

Şirketin küresel ürün politikası direktörü David Graff, 'Uzun yıllar boyunca, bu alandaki suistimali ele almak için yasa uygulayıcıları ve hükümet kurumlarıyla görüştük ve çalıştık. Sahtekarlık faaliyeti platformumuzdan çıkarıldığı için, kötü aktörleri meşru sağlayıcılardan ayırmak gittikçe zorlaşıyor.' dedi.

Google daha önce bir Bluetooth kulaklığı satın alırken yöneticilerinden birinin dolandırıldığı bildirildikten sonra alışveriş sitesinde sahtekarlıktan arındı. Aynı zamanda, isimlerini kullanan insanlar için adlarını kullanan mafyalara karşı harekete geçti. Bu adımın tüm sahtekarları damgalamadığını kabul ediyor, ancak bunun işleri onlar için daha zorlaştıracağını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın