Görüş Bildir
Haberler
Google, Project Tango'yu Uzaya Çıkarıyor!

Google, Project Tango'yu Uzaya Çıkarıyor!

Onedio Medya
22.04.2014 - 20:23 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 20:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, Project Tango'yu Uzaya Çıkarıyor!

Google'ın henüz çoğumuzun elini bile süremediği gizemli telefonu, çok uzaklara gidiyor!

Google'ın, çevresini 3D olarak algılayabilen deneysel Android telefonu ' Tango Projesi ', uzay istasyonundaki robotlarla birlikte çalışması için uzay istasyonuna çıkıyor.

Tango sayesinde istasyondaki NASA robotları , istasyon içinde daha rahat hareket edebilecek ve istasyonun dar koridorlarında daha detaylı görevler yapabilecekler. Bu aynı zamanda Tango'nun zor şartlar altında denenmesi ve eksiklerinin kapatılması için de bir fırsat olacak.

NASA'nın Spheres programı çerçevesinde, uzay istasyonunun içinde özgür şekilde uçan ve kendine verilen görevleri yapan robotlar üretiliyor. NASA yetkilileri, Tango projesi sayesinde uzay istasyonundaki robotların, daha fazla hareket kabiliyeti kazanbileceğinin altını çiziyorlar. Ayrıca Tango sayesinde istasyondaki robotlar uzay istasyonunun içinin 3D haritasını en ince ayrıntısına kadar çıkarabilecekler ve böylece tarihte ilk kez kendi kendine düşünebilen robotlar, çevrelerinin detaylı haritalarını çıkararak kendi inisiyatifleri ile hareket edebilecekler.

Chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/google-p...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0