Görüş Bildir
Haberler
Google, Platformunda 110 Bin Kayıtlı Geliştirici Bulunan Firebase'i Satın Aldı

Google, Platformunda 110 Bin Kayıtlı Geliştirici Bulunan Firebase'i Satın Aldı

ATKN
22.10.2014 - 11:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, web ve mobil uygulamalar için bulut tabanlı servisler sağlayan Firebase’i satın aldı.

Google ve Firebase‘in resmi bloglarından duyurulan gelişme, Google’ın bulut platformu Google Cloud Platform için yaptığı üçüncü büyük satın alma özelliğinde. Platformuna kayıtlı 110 bin geliştirici bulunan Firebase, satın almanın ardından çalışmalarına devam edecek ve servisleri Google Cloud Platform’a entegre edilecek.

Firebase’in servisleri iOS, Android ve web uygulamaların birbiriyle senkronize olarak çalışmasını kolaylaştırıyor. Yani Firebase kullanan geliştiriciler, web ve mobil uygulamalar arasındaki verileri kolaylıkla eşgüdümlü hale getirebiliyor. Firebase aynı zamanda offline çalışan uygulamalar geliştirmeyi de kolaylaştırıyor. Firebase servislerinin Google Cloud Platform’la tamamlayıcı özellikte olduğu söylenebilir.

Google’ın açıklamasında mobilin en hızlı büyüyen uygulama kategorisi olduğuna değiniliyor ve satın almanın şirketin mobil uygulama geliştirme konusunda en iyi baştan uca platform haline gelme hedefine destek olacağından bahsediliyor. Google Cloud Platform müşterileri satın almanın ardından Firebase farkıyla mobil ve web uygulamaları geliştirebilecekler.

Çalışmalarına devam edecek olan Firebase’in geliştiricileri ise Google’ın güçlü bulut altyapısından faydalanacak. Şirketin tüm ekibi ise Google’a katılacak.

Google Cloud Platform için daha önce Stackdriver ve Zync’i satın almıştı. Şirketin Firebase entegrasyonuyla gelen yeni özellikleri, 4 Kasım’daki bulut etkinliği Google Cloud Platform Live‘da duyurması bekleniyor.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/10/22/google...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0