Görüş Bildir
Haberler
Google Kişileri Kullan Telefon Rehberindeki Numaraları Taşıma Derdi Son Ver

Google Kişileri Kullan Telefon Rehberindeki Numaraları Taşıma Derdi Son Ver

Erol Dizdar
17.03.2017 - 11:23

Google Kişileri Kullan Telefon Rehberindeki Numaraları Taşıma Derdi Son Ver

Telefon kullanıcılarının büyük derdi olan rehberdeki numaraların taşınması veya kaybolması sorununa köklü çözüm Google Kişiler (Gmail Rehber). Üstelik sildiğiniz bir kişiyi 30 gün içinde de geri getirebilirsiniz. Özellikleri konusunda detaya girip yazıyı gereksiz uzatmayacağım. Akıllı cihazları uzan zamandır kullanaların veya teknolojiye meraklı kişilerin bildiği ama telefonu sadece fotoğraf çeker, konuşma ve yazışma için kullananların büyük bölümünün bilmediği ve bana sürekli sorduğu bu sorunun cevabını artık yazarak vermek istedim. Sorularınızı yorum yoluyla sorabilirsiniz. Şimdi gelelim nasıl kullanacağınıza.

Bildiğiniz gibi Android işletim sistemli telefonlarda Google hesabı olmak zorunda. İlk olarak yapmanız gereken hesabınızdaki kişiler senkronizasyonunu açık tutmak. Bunun için Ayarlar-Hesaplar-Google-Kişiler yolundan yapabilirsiniz

Daha sonra Telefondaki Kişiler veya Rehber'i açıyoruz. Rehberde sağ üstte veya altta menu var. O menude Görüntülenecek Kişiler'e giriyoruz. Açılan pencerede telefonumuzdaki kayıtlı hesaplar görülecektir. Biz Google hesabını seçiyoruz. Burada Google hesabını seçersek Gmail kişilerdeki tüm gruplardaki kişileri rehberde görüntüler. Yine görüntülenecek kişiler penceresinde Özelleştir kısmı var. Orada ise ayrıntılı ayar yapıp hangi hesaplarda veya gruplardakilerin rehberinizde görüntüleneceğini seçebiliyorsunuz. Bu işlemleri Google olarak yaptığınızda kişi kaydına geldiğinizde yeni kişinin kaydedileceği yer Google hesabınız olarak görüntülenecektir. Yeni kişilerinizin bilgilerini girdikten sonra kişiyi kaydettiğinizde artık kişiniz Gmail Rehber (Google Kşilere kayıt edilmiş olacak. Siz ne kadar cihaz değiştirirseniz değiştirin rehberinize kolayca erişebileceksiniz. Numaralarınızı kaybolma derdi de bitmiş olacak. Bu kişileriniz bilgisayar başından Google hesabınıza girerek https://www.google.com/contacts/ adresinden veya Gmail hesabınızın sol üstteki Gmail yazısına tıkladığınızda açılan (aşağıdaki resimdeki gibi) menüde Rehbere tıkladığınızda erişebilirsiniz.

Google Kişiler'in ile rehberinizdeki kişiler hakkında bir çok bilgili ekleyebilirsiniz. Gerçi ülkemizde rehbere bu tür bilgileri eklemek alışkanlık haline gelmedi ama kullanacaklar için çok avantajlı. Ülkemizde elinde 2000-3000 TL telefon olan hala kağıt kalem ile not almaya, T.C. Kimlik no'sunu sms taslak olarak kaydetmeye devam ediyor. Kullandığı cihazın marifetlerini sadece kameradan ibaret zannediyor. İyi selfie çekiyorsa telefon iyidir. Konu hakkında daha fazla bilgiyi https://support.google.com/mail/search?q=rehber adresinden edinebilirsiniz.

Kaynak: http://www.eroldizdar.com/2016/05/goo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın