Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Mobil Reklam Gelirleri Artıyor

Google'ın Mobil Reklam Gelirleri Artıyor

Batuhan
14.03.2014 - 17:38

Google'ın Mobil Reklam Gelirleri Artıyor

Araştırma şirketi eMarketer'in Google'ın ABD'deki bilgisayarlarda yayınlanan arama reklam gelirlerinin geçen yıl ilk kez düştüğünü bu yılda yüzde 7'lik bir düşüş yaşayacağını açıkladı. Ancak raporda mobil reklam pazarındaki hızlı büyümenin etkisi ile şirketin ABD'deki reklam gelirlerinin artmaya devam edeceği kaydedildi.

eMarketer'in yayınladığı rapor akıllı telefonlardaki yükselişin ne kadar ciddi boyutta olduğunu ve tabletlerin Google'ın iş modelini nasıl şekillendirdiğini de ortaya koyuyor.

eMarketer global çapta ise Google'ın 2013'te 38,3 milyar dolar olan net reklam gelirlerinin 2014'te yüzde 14 artışla 43,5 milyar dolara yükselmesini bekliyor. Araştırma şirketi Google'ın cihaz basında uluslararası reklam satışları ile ilgili bir bilgi ise vermedi.

Her ne kadar eMarketer masaüstü bilgisayarlardan gelen arama gelirlerindeki hızlanmanın artarak geçen yılki 10,8 milyar dolarlık seviyesinden bu yıl 10 milyar dolara gerilemesini beklese de 2013'te 3,3 milyar dolar olan ABD'deki mobil arama gelirlerinin bu yıl 5,1 milyar dolara yükseleceği tahmininde bulundu.

Google reklam gelirleri ile ilgili detaylı rakamları yayınlamıyor. Bu reklamlar içerisinde internet genelindeki görüntülü reklamlar da bulunuyor. Öte yandan Google sözcüsü ise yorum yapmayı reddetti.

eMarketer raporunda Google'ın mobil arama reklamlarındaki itici gücünün geliştirilmiş kampanyalar ve ürün listeleme reklamlarının olduğunu belirtti. Geliştirilmiş kampanyalar ile Google tabletlerde olduğu gibi reklam verenlerden masaüstü arama sonuçları reklamları teklifleri de talep ediyor. Ürün listeleme reklamları ise fotoğraflar ve fiyatları içeriyor. Analistler bu reklamların Google'ın alışılmış yazı tabanlı linklerinden daha fazla akıllı telefonlarda etkili olduğunu belirtiyor.

Mobildeki güce rağmen Google arama motorunu akıllı telefonlar ve tabletler için ayarlamakta teknik zorluklarla da karşılaşıyor. Bu tarz cihazı kullananlar zamanlarının çoğunu mobilde internette gezinti yerine uygulamalarda geçiriyor. Bu nedenle Google uygulama içerisinde içeriği indeksleyerek mobil arama sonuçlarına uygulama içerisindeki bu içeriğe yönlendiren 'derin linkler' yerleştiriyor.

San Francisco'da geçen hafta yapılan konferansta konuşan Baş İş Modeli Yetkilisi Nikesh Arora, nihayetinde Google'ın mobile dönüşümde öne geçeceğini söyledi. Arora akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanıcılar ile ilgili elde edilen konum bilgisi gibi ek verilerin Google'ın daha iyi hedeflemede bulunmasına imkan tanıyacağını ve böylece daha kazançlı reklam ürünlerinin sunulacağını da sözlerine ekledi.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0