Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Mesajlaşma Uygulaması 'Allo' Kullanıma Sunuldu!

Google'ın Mesajlaşma Uygulaması 'Allo' Kullanıma Sunuldu!

Onedio Medya
21.09.2016 - 20:35

Herkesin merakla beklediği Google Allo nihayet kullanıma sunuldu. Geçtiğimiz günlerde Evan Blass tarafından sızdırılan bilgiler an itibariyle doğrulandı ve 21 Eylül 2016 itibariyle yeni anlık mesajlaşma uygulaması Google Allo, uygulama mağazalarında yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'nun haberine göre kişiselleştirilmiş bir iletişim deneyimi sunan Google Allo, Google Asistan ile birleşik olarak çalışıyor. Dolayısıyla kullanıcının alışkanlıklarına göre organize olabilen yepyeni bir mesajlaşma deneyimi sunuyor.

Google Allo’yu kullanabilmek için bir Google hesabına gerek duyulmadığını da vurgulamak gerekiyor. Zira diğer mesajlaşma uygulamalarının çoğunda olduğu gibi Allo’yu da sadece cep telefonu numarasını girerek kullanmaya başlayabiliyorsunuz. 

Yine diğer uygulamalarda olduğu gibi Allo’yu da sadece kayıt olduğunuz tek bir cihazda kullanabiliyorsunuz.

Allo’da adres defterinizdeki tüm kişiler ile iletişime geçebiliyorsunuz. Eğer adres defterinizden seçtiğiniz ve mesaj gönderdiğiniz kişiler Allo’yu kullanmıyorsa kendisine ücretsiz bir SMS gönderiliyor.

Adres defterinizdeki kişiler Allo kullanmaya başladığında ise haberdar ediliyorsunuz. Dolayısıyla artık bu kişilere metin, sticker, fotoğraf, video vs göndermeye başlayabiliyorsunuz. Ayrıca Allo ile metinlerin boyutunu basit bir hareketle büyüterek gönderebildiğiniz gibi; fotoğrafların üzerinde çizimler yaparak daha eğlenceli hale getirebiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Allo aynı zamanda grup sohbetlerini de destekliyor. Diğer mesajlaşma platformlarında olduğu gibi oluşturduğunuz Allo gruplarına isim ve grup fotoğrafı ekleyebiliyorsunuz. Eğer mesajlarınızın Google tarafından kayda alınmasını istemiyorsanız “Gizli Mod” sayesinde mesajlarınızın gizliliğinizi koruyabilirsiniz.

Allo’daki kişi listenizde Google Asistan adıyla bir ismin daha olduğunu vurgulamak gerekiyor. Google arama motorunun chatbot formundaki bu sistem sayesinde

Google Asistan ile ayrı bir sohbet penceresinde konuşmak zorunda da değilsiniz. Öyle ki herhangi bir arkadaşınız ile mesajlaşırken asistanı “@google” şeklinde etiketleyerek bir soru sorabilir ve gerçek-zamanlı yanıtlar alabilirsiniz. Örneğin arkadaşınız ile bir akşam yemeği hakkında konuştuğunuzu varsayalım. ,

Bu esnada Google Asistan’dan yakındaki restoranların listesini isteyebilir ve çıkan sonuçlara göre arkadaşınız ile akşam yemeğinizi nerede yiyeceğinize karar verebilirsiniz.

Allo’nun yapay zeka teknolojisi ile geliştirildiğini de belirtmek gerekiyor. Bu da zamandan tasarruf etmeniz konusunda size fayda sağlıyor. Öyle ki Google Allo sizin alışkanlıklarınızı öğreniyor ve buna göre sizin vereceğiniz cevapları önceden tahmin ederek sizi yazma zahmetinden kurtarıyor. 

Bu aynı zamanda fotoğraflar için de geçerli bir durum. Örneğin arkadaşınız size bir küçük köpek fotoğrafı gönderdiğinde, yapay zeka tarafından oluşturulmuş “Çok tatlı”, “Harika”, “Çok Şirin” vs gibi hazır cevapları gönderebiliyorsunuz.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
35
12
8
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Benim yerime konuşacaksa, karşımdakinin yazılımı da onun yerine konuşabilir demek ki. E o zaman biz çekilelim aradan siz sohbetinizi edin. Artık "kuzenim yaz... Devamını Gör

Kevın De Bruyne

Bence bu tutar arkadaşlar. İndirelim kullanalım.

Thomas Anderson

Umarım bu da google ın başarısız girişimleri arasında kendini bulmaz