Görüş Bildir
Haberler
Google, Gözünü Restoranlardan Gelecek Paraya Çevirdi

Google, Gözünü Restoranlardan Gelecek Paraya Çevirdi

Batuhan
08.05.2014 - 11:26

Google, Gözünü Restoranlardan Gelecek Paraya Çevirdi

Restoranlar için internet siteleri yapan Appetas şirketi de artık Google 'a lokma oldu.

Merkezi ABD Seattle kentinde bulunan şirket Salı günü internet sayfası üzerinden yaptığı duyuruda Google tarafından satın alındığını açıkladı. Anlaşmanın şartlarına ise yer verilmedi.

Bu anlaşma internet devi Google için küçük bir anlaşma olsa da Appetas Google'ın internet sayfalarının kalitesini artırma ve yerel ticarete yönelik internet aramalarını kolaylaştırma isteğine oldukça uyuyor. Her iki adım da arama reklamlarından gelen geliri daha da artırabilir.

Appetas takımı da Google'ın bu çabalarına geliştirdiği mobil internet sayfaları ile tat katabilir.

Şirket restoranların mobil internet sayfalarının işleyişini devam ettirebilmeleri için internet sayfası tasarım ve hosting hizmeti sunuyor. Kurucularından birisinin restoranların internet sayfalarının akıllı telefonlarda iyi çalışmadığını fark etmesi ardından bu şirket de kuruldu.

Ancak Appetas şirketinin kurucuları Keller Smith ve Curtis Fonger bir sonraki hamleleri yalnızca restoranlar ile sınırlı olmayabilir. Google'a katılımları ile ilgili internet sayfası üzerinden yaptıkları açıklamada ikili, 'artık tüccarlara daha büyük çapta yardım etme fırsatımız var.' dedi.

Kullanıcıların, arama sonuçlarının gösterdiği linkin diğer ucunda işe yarar içeriklere ulaşabilmesi Google için yararlı olduğundan zayıf tasarımlı internet siteleri arama motoru devi için sorun yaratan bir durum. Hayal kırıklığı yaratan sonuçlar kullanıcıların Yelp gibi benzer hizmeti sunan sayfalara yönelmesine neden olabilir.

Restoranların internet sayfaları oldukça önem taşıyor. Yerel arama motoru YP'nin verilerine göre akıllı telefonlar ve masaüstü bilgisayarlar üzerinden yapılan yerel aramalarda en popüler arama restoranlar ile ilgili.

Google, yerel iş dünyasının daha iyi içerik sağlaması için bir dizi adım attı. Şirketin Places for Business hizmeti yerel tüccarların arama motorunda çıkması için Google'a bilgi göndermesine olanak tanıyor. Bu hizmet ile ayrıca iş yeri sahipleri Google'ın arama sonuçlarında çıkabilen panoramik fotoğraflar da oluşturabiliyor.

Smith ve Fonger ayrıca Appetas hizmetini sonlandıracaklarını ve 'müşterilerinin internet sayfalarını alternatif platformlara taşımak için çalıştıklarını da' belirttiler.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0