Görüş Bildir
Haberler
Google Gözünü Kameraya Dönüştürecek

Google Gözünü Kameraya Dönüştürecek

Batuhan
15.04.2014 - 13:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Gözünü Kameraya Dönüştürecek

Google’ın akıllı kontakt lensler üzerinde çalıştığını biliyorduk fakat kullanıcıların göz bebeğine kamera sokma projesi yeni ve bir hayli şaşırtıcı bir haber oldu.

Google’ın ortaya çıkan patent başvurusu, fotoğraf çekebilen ve bunları akıllı telefon gibi cihazlara aktarabilen bir kontakt lense ait. İşlevi Google Glass’a benzese de, ondan çok ama çok daha küçük; göz bebeğin ebatında ve normal lens inceliğinde bir bilgisayardan bahsediyoruz. Lense göz kırparak komut verilebildiğini düşünüyoruz.

Akıllı kontakt lensler Google için çok yeni bir konsept değil. Firma bir süredir, diyabet hastalarının vucüdundaki glukozu sürekli ve acısız şekilde ölçen bir lens üzerinde çalışıyor.

Google patent başvurusunda, akıllı lensin görme engelli insanlara telefon veya kulaklık aracılığıyla yön tarif edebileceğini, onları potansiyel tehlikelere (akan trafik, açık rögar kapağı vb.) karşı anlık olarak uyarabileceğini belirtiyor.

Patentte ayrıca, görme engeli olmayan insanların da lensten faydalanabileceğinden; geniş açılı görüş ve odak değiştirme gibi özellikleri kullanabileceklerinden bahsediliyor.

Tüm patentlerde olduğu gibi, Google’ın akıllı lensi de hiçbir zaman satışa sunulmayabilir. Ancak Google mühendislerinin bu denli yaratıcı uç fikirleri patentlemeleri, gelecek için umut vadediyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/04/googl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0