Görüş Bildir
Haberler
Google Glass'ın Maliyeti Belli Oldu

Google Glass'ın Maliyeti Belli Oldu

Batuhan
05.05.2014 - 12:09

Google Glass'ın Maliyeti Belli Oldu

Google’ın sınırlı sayıda ve 1500 dolara fiyat etiketiyle satılan akıllı gözlüğü Glass’ın maliyeti belli oldu.

ABD’de 15 Nisan tarihinde bir günlüğüne satışa sunulan ve 12 saatte tüketilen Google Glass’ın maliyeti ortaya çıktı. Google’ın Explorers programı kapsamında davetiyeyle elde edilebilen ürünün maliyeti, satış fiyatın çok ama çok altında.

Teardown.com, sadece geliştiricilere sunulan Glass’ın tüm bileşenlerini ayırıp fiyatlandırdı. Toplamda 14 bileşenden oluşan Goolge Glass’ın toplam maliyeti 80 dolar açıklandı. Açıklamalara göre gözlüğün en pahalı parçası ise 20 doları geçmiyor.

Teardown’ın ortaya çıkardığı maliyet tablosuna göre Google, kaşif sürümü gözlüklerini 1420 dolar kâr ile sattı.

Ürünün en pahalı parçasına bakıldığında ise 13,96 dolar ile işlemci birinci sırada geliyor.

Parça bazında fiyatlandırmaya bakılacak olursa, en pahalı bileşen 13,96 dolar fiyatıyla cihazın işlemcisi. Kameranın 5.66 dolar olduğu belirtilirken, cihazın cam ekranının 3 dolar, pilinin ise 1,14 dolar olduğu belirtildi. Google Glass’ın bağlanabilirlik donanımlarına 13,96 dolar giderken, elektrikle çalışmayan parçalarına da yaklaşık olarak aynı meblağ harcanıyor.

Gözlüğün maliyeti toplamda 79,78 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu düşük maliyet, ürünün son kullanııcı fiyatının da düşük olabileceği konusundaki beklentileri güçlendiriyor. Bakalım Google Glass ne kadarlık bir fiyat etiketi ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıkacak…

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/05/googl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0