Görüş Bildir
Haberler
Google Glass'ın Değeri 80 Dolar mı?

Google Glass'ın Değeri 80 Dolar mı?

Ulaş
07.05.2014 - 23:52

Google Glass'ın Değeri 80 Dolar Mı?

Google'ın henüz son tüketiciye sunmadığı ancak iki yıla yakın bir süredir gündemde olan Glass gözlüklerinin gerçek değerinin 80 dolar olduğu öne sürüldü. Google, iddiayı reddetti.

Giyilebilir teknolojilerin öncülerinden biri olarak kabul edilen ancak henüz piyasaya sürülmeyen Google Glass gözlüklerinin parçalarını inceleyen TechInsights firması, teknoloji devinin 1500 dolar fiyat biçtiği gözlüğün donanım değerinin sadece 80 dolar olduğunu ortaya çıkardı.

Geliştirme ve promosyon sürecini bir türlü sona ermeyen Google Glass, bugüne kadar tüketicilere sadece 15 Nisan günü 12 saat süreyle internet üzerinden satışa sunuldu. TechInsights firmasına ait Teardown sitesi, Glass'ın öne sürülen fiyatının sadece yüzde 5'ine denk gelen bir donanıma sahip olduğunu açıkladı.

Site, gözlüğün içerdiği uygulama işlemcisi OMAP 4430'un 13.96; kameranın 5.66; ekranın 3; Toshiba 16 GB NAND flasj belleğin ise 8.18 dolar değerinde olduğunu belirtti. Glass'ın içerdiği tüm parçaların toplam değerinin ise 79.78 dolar olduğu ifade edildi.

Teardown, kısa bir süre önce açıkladığı raporun ardından Glass'ın fiyatının düşebileceğini öne sürdü. Google'dan Wall Street Journal'a yapılan açıklamada ise 'hesaplamanın yanlış olduğu' belirtildi.

Cnet sitesi, Google'ın iddiasından yola çıkarak Glass'a biçilen yüksek fiyatın donanımdan değil ancak üretim ve Ar-Ge maliyetinden geliyor olabileceğini belirtti. Google X laboratuvarı tarafından yıllardır tasarım ve teknolojisi üzerinde büyük harcamalar yapılan Glass, aynı zamanda montajın ucuz olduğu Asya ülkelerinde değil, ABD'nin California eyaletinde üretiliyor.

Analistler, Glass Explorer prototipinin satışa hazır hale geldiği zaman küresel piyasalarda 1500 dolardan daha düşük bir fiyata satılmasını bekliyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/goo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın