Görüş Bildir
Haberler
Google Glass'ı Beyin Gücü İle Kullanmak

Google Glass'ı Beyin Gücü İle Kullanmak

Pchocasi
11.08.2014 - 21:16 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 21:47

Google Glass'ı Beyin Gücü İle Kullanmak

Google Glass, yeni bir sürpriz ile daha karşımıza çıkıyor. MindRDR adlı uygulama ile kullanıcılar parmaklarını kaldırmadan işlemleri yapabilecek.

Google Glass için gerçekleştirilen MindRDR isimli uygulama sayesinde kullanıcılar parmaklarını kaldırmadan, hatta konuşmadan, fotoğraf çekip Facebook ve Twitter’da paylaşabilme olanağı sağlıyor. Zihin okuyucu olarak bilinen uygulama tabii ki zihninizi okumuyor.

BEYİN AKTİVİTELERİ İLE HAREKETLER

Bu uygulamanın yaptığı şey ise, Google Glass ile, NeuroSky ‘ın MindWave beyin dalgası okuyucusu arasında bağlantı kurma görevini üstleniyor. Bu iki ürünü beraber giydiğinizde, bilim kurgu filmlerindeki karakterlere az da olsa yaklaşan bir görüntünün yanı sıra, epilepsi ve uyku düzensizliği sorunlarının fark edilmesinde de kullanılan “electroencephalography” yardımı ile beyin aktivitelerimiz ölçülebiliyor.

Sonrasında ise, zihinsel odağınız iki farklı harekete çevriliyor. TechCrunch’ın ilk olarak söylemlerine göre, başlangıçta ki konsantrasyon yorgunluğunuz, uygulamayı tetikleyerek, Glass ile görmekte olduğunuzun resmini çekiyor. Bir kez daha odaklanmak ile otomatik olarak sosyal medya hesabınızda resim paylaşılıyor.

KAYNAK KODLAR GELİŞTİRİCİLERE SUNULDU

This Place isimli Londra tabanlı bir tasarım ve dijital yenilik stüdyosu tarafından MindRDR uygulamasının arkasındaki teknolojiler, yalnızca sosyal medya ile sınırlı değil. Aslında, basit bir işlem olan fotoğraf çekme ve paylaşma durumu, This Place’nin teknoloji konseptinin bir kanıtı.

This Place, uygulamanın kaynak kodunu, diğer geliştiricilerin kullanımına sunmak amacı ile yayınlanmış durumda. Ancak, bu uygulamayı geliştirmek veya kendisine göre değiştirmek isteyen geliştiricilerin, 1500 $ değerindeki Google Glass’a ve 80 $ değerindeki Neuro Sky Mindwave’e sahip olmaları gerekiyor.

Uygulamanın yapımcıları, bu sistem sayesinde, fiziksel engelleri bulunan kişilere yardımcı olacağı gibi, This Team Google Glass uygulamasını, ürünü kullanmak için gereken pek çok el ve ses komutunu fark ettikten sonra geliştirme kararı aldı.

Kaynak: http://www.pchocasi.com/google-glassi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın