Görüş Bildir
Haberler
Google Kadınlara Temel Programlama Öğretecek

Google Kadınlara Temel Programlama Öğretecek

Pchocasi
19.06.2014 - 17:22 Son Güncelleme: 21.06.2014 - 15:48

Google giderek artan erkek kod geliştirici nüfusuna karşı olarak yeni bir kampanya başlattı. Detaylar haberimizde.

Google ekibi genel anlamda kod geliştiricilerin çoğunluğunda erkek nüfusunun ön planda olmasını fark ederek yeni bir kampanya başlattı. Google bu kampanya ile birlikte genç ve dinamik kızlara temel programlama öğretecek.

Kadınların iş hayatında genel olarak erkeklere göre daha az olmasına karşın Google yapmış olduğu bu adım ile birlikte kadınlarımızı geleceğe daha emin adımlar ile iş hayatına girebilmelerine katkı sağlayacak.

Büyük şirketlerde genellikle teknoloji departmanlarına bir göz atarsak eğer, çoğunluk çalışanların hatta hepsinin erkek olduğu manzarası ile karşılaşabiliyoruz. Bu durum aslında doğal karşılanıyor gibi görünse de, kadınlarımız fırsat verildiği zaman her alanda mucize oluşturabilecek kapasiteye sahip durumdalar.

Google bu projeyi hayata geçirerek devasa bir ekip kuruyor. ABD’de çeşitli sosyal toplum kuruluşları ile ortak çalışmaların sonucunda 50 milyon dolar bütçeli inisiyatif, kadınların temel bilgisayar programlama dillerini öğrenmelerini ve sektörde söz sahibi olmalarını hedefliyor.

KADINLAR SEKTÖRDE HER ZAMAN OLMALIDIR

Google’ın gerçekleştireceği program dahilinde, projelere katılarak Shapeways ile birlikte 3D baskı alınarak bilekliklerin tasarlanmaları, GIF animasyonların hazırlanması, şarkılar için ritim oluşturmalar gibi birçok çalışma bulunuyor.

Programa katılacak olan genç kızlar için ilk kodlama tecrübesi dahilinde Grils Scout of the USA ve Grils Inc. gibi kurumlardan destek alabilecekler.

Açıkçası PCH ekibi olarak Google’ın bu çalışmasını taktir ile karşılıyoruz. Keşke bu çalışmalar sadece ABD’de değilde ülkemizde de gerçekleştirilebilse.

Pchocasi - Cengiz BOZDEMİR

Kaynak: http://www.pchocasi.com/google-genc-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Made with Code - Film

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0