Görüş Bildir
Haberler
Google’dan Ücretsiz Sertifika: Dijital Atölye

Google’dan Ücretsiz Sertifika: Dijital Atölye

Sezai Acıma
18.05.2017 - 15:17

Google'dan

Uzun süre aradan sonra Google'dan ücretsiz sertifika: dijital atolye diye bir yazıyla karşınızdayım. Öncelikle dilerseniz, Dijital atölye nedir sorusunu ele alalım isterseniz.

Dijital atölye nedir?

Google bu tanımı; 'Dijital bilginizi tazeleme sebebiniz ister işinizi, kariyerinizi büyütmek, ister sadece özgüveninizi artırmak olsun, Dijital Atölyedeki uzmanlar size internet ortamında yardımcı olacak. Yetenek seviyesi, hedefleri, özgeçmişi ne olursa olsun, Dijital Atölyeden herkes faydalanabilir.' şeklinde ele almış. Bu bir tanım değil ama ben özet geçeyim. Ülkemiz de artık dijital pazarlamanın öneminin farkına varmış olacak ki, ürün pazarlaması, dijital pazarlama, sosyal medya pazarlaması gibi konuları ele alan bir eğitim vermek istemiş. Bunu da işin ehli Google ile yapmış. Açıkçası çok fazla bir şey öğreneceğinizi düşünmüyorum, püf noktalar yer almıyor. Hemen hemen herkesin bildiği bilgiler yer alıyor. Çok fazla verimli mi diye sorarsanız hayır değil.AMA

Eğer ki dijital pazarlama alanına giriş yapmayı düşünüyorsanız, bu eğitimdeki videoları izlemenizde yarar var. En azından temel kazanmanızı sağlar.Kimler için uygun?

Dijital atölye nedir diye Google'da arattırdığınız zaman çıkan sonuçlar, sanki devrim niteliğinde bir iş gerçekleşiyor gibi görünüyor. Dünya'da zaten dijital pazarlama bir hayli ileride. Hatta İngiltere'de dijital reklamlar, TV reklamlarını geçeli çok oluyor. Türkiye'de ise durum içler acısı. Dışarıda ben dijital pazarlama uzmanıyım, sosyal medya uzmanıyım dediğinizde aldığınız tepkiler bayağı bir komik oluyor. Bunun sebebi aslında bir anlamda bu işi yapanlar. Neyse yaramı deşmeyeyim şimdi.Sertifika nası bişey?

O kadar fazla sertifika aldım, o kadar da eğitim. Ama hayatımda, dijital atölyede verilen eğitim sertifikası kadar dandik bir sertifika görmedim. Paintle çizili gibi. O yüzden sertifikası pek iş görmüyor. Ama şunu söylemekte yarar var. Sertifika olayı çok havalı. 'Google'dan dijital atölye sertifikası aldım abi yaa!' demeniz için güzel bir olay.Hiç mi artı yönleri yok, yerden yere vurdun?..

Artı yönleri elbette var. Örnek veriyorum, dijital pazarlama veya sosyal medya pazarlaması gibi kavramlara aşina oluyorsunuz. Anlatımlar o kadar sade ki, gerçek manada herkesin anlayabileceği dilde yayımlanmış. Örnek veriyorum, bir videoyu izlerken, videodan sıkılmıyorsunuz. Dijital atölye nedir sorusuna güzel yanıtlar bulabiliyorsunuz. Anlatıcılar gerçek anlamda işin ehli. Alanında uzman olan kişilerle mini röportajlar var. Bu da araştırmalarınıza yardımcı oluyor.Hangi konular var?

İçinde bulunan konu listesi hemen aşağıda.

  • Online'da başarıya doğru ilk adımlarınız

  • Online'da varlığınızı oluşturun

  • Aramayla keşfedilin.

  • Arama reklamlarıyla fark edilin

  • Web analizine başlayın

  • Sosyal medyada fark edilin

  • Mobil olanakları keşfedin

  • Onlina mağazanızı kurun

Dijital Atölyeye nasıl giriş yapabilirim?

Yapmanız gereken tek şey, e-mailinizle oturum açmak. Sonrasında da giriş yapıyorsunuz. Çok basit bir giriş yöntemi var. Sadelik demiştik ya zaten...Sistem nasıl işliyor?

Sisteme giriş yaptıktan ve dersleri izledikten sonra bilgini sına kısmı var. Bilgini sına kısmında doğru yanıtları vermediğin sürece, diğer konulara geçemiyorsun. Doğru yanıt verince de diğer konuya geçiyorsunuz. Bu kadar basit bir sistem işliyor.Peki ya yanlış yanıt verirsem?

Korkmayın yahu, sadelik sadelik diyoruz. Sorulara yanlış yanıt verince, size doğru seçeneği işaret eden bir açıklama çıkıyor. Bu anlamda da öğrenmiş oluyorsunuz.Final testi safhası

Bütün konuları tamamladınız, hepsini geçtiniz. Sonrasında sizi 40 soru kadarlık bir final sorusuna tabi tutuyor. Final sınavının bilgini sına kısmından farkı, bilgini sına kısmı ve konu değerlendirme testlerinde sizin tamamını doğru yanıt vermeniz gerekiyor. Doğru yanıt verdiğiniz zaman diğer konuya geçiyorsunuz. Final testinde, sorulara yeteri düzeyde yanıtlar vermeniz yeterli oluyor. Yanıtları da göremiyorsunuz yani.

Giriş yapabilmek için Google Dijital Atölye linki buradan.

Evet, şimdi 'Dijital Atölye nedir?' sorusuna bi anlamda yanıt bulmuş oldunuz. Sizce bu girişim, Türkiye'nin dijital pazarlama veya diğer alanlarda ilerlemesine bir katkı sağlar mı? Bence kaldığı yerden devam eder. Hatta daha kötüye de gidebilir. Aşağıda şimdiki başbakanımız olan Binali Yıldırım ve eski ABD başkanı Barrack Obama'nın kısa bir videosu var. Görüşmek üzere, görüşmek demişken, görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın.

Devamı için; http://bit.ly/google-ucretsiz-sertifika

Kaynak: http://bit.ly/google-ucretsiz-sertifika
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın