Görüş Bildir
Haberler
Google’dan iBeacons’a Açık Kaynaklı Rakip!

Google’dan iBeacons’a Açık Kaynaklı Rakip!

İçeriğin Devamı Aşağıda

iBeacons’un başı dertte olabilir.

Google, Eddystone adını verdiği ve Apple’ın iBeacons teknolojisine doğrudan rakip olacak olan yeni bir platform tanıttı. Beacon teknolojisi küçük bluetooth cihazlarından oluşuyor ve uyumlu telefonlar (veya tabletler) fiziksel olarak bu cihazların yanına geldiklerinde çeşitli bildirimler alabiliyorlar. Bugüne kadar teknolojiden özellikle dükkanlarına giren müşterilerine anlık indirimler sunmak isteyen perakendeciler ve katılımcılarına yakınlarındaki etkinlikler ve kişiler hakkında bilgi vermek isteyen organizasyoncular faydalanıyordu ve teknolojinin gelecekte çok daha farklı alanlarda hayatımızı değiştireceği düşünülüyordu.

Google’ın yeni beacon formatı Eddystone açık kaynaklı yapısı ile ön plana çıkıyor. Düşük enerjili bluetooth beaconlarını destekleyecek olan platform iOS, Android ve daha birçok BLE destekli cihazda çalışabilecek. Google, yeni geliştirdiği ‘Ephemeral Identifiers’ isimli sistem sayesinde normal beacon sisteminin aksine ‘sadece yetkili kullanıcılara’ bildirim gönderebileceğini açıkladı. Google’ın Mühendislik bölümü direktörü Chandu Tota, yeni sistemin uçaktan inen yolculara bagajlarının nerede olduğunun bildirilmesi veya kayıp anahtarların bulunması gibi alanlarda kullanılabileceğini söyledi.

Geliştiriciler için yeni API’ler yayınlayan Google, sistemi Google Now gibi kendi ürünlerinde de kullanmayı planlıyor. Yeni sistemin beacon teknolojisini hayatımıza daha çok sokup sokmayacağını ise zaman gösterecek.

Kaynak: http://mashable.com/2015/07/15/google...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0