Görüş Bildir
Haberler
Google'dan Google+ İtirafı!

Google'dan Google+ İtirafı!

Onedio Medya
19.02.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 19.02.2014 - 17:15

Google'dan Google+ İtirafı!

Google, 'hayalet avlayan' sosyal ağı Google+'tan neden vaz geçemiyor? İşte önemli bir itiraf!

Google+ , Facebook ve Twitter gibi sosyal ağların karşısında terkedilmiş bir yer. Çoğumuzun bir Google+ hesabı var, ancak siteye girip ne olup bittiğine bakmıyoruz bile. New York Times'ın raporuna göre ise Google, Google+'tan istediğini almış durumda. Çünkü yazılım devinin amacı, yaptığımız her şeyi izleyip bu kişisel bilgileri reklamcılara satmak.

Aslında Google+'ın bu yöne doğru ilerlediği, Google'ın 2011'de bizi Google+'ta kendi isimlerimizi kullanmaya zorlamasıyla anlaşılmıştı. Şimdi ise Google, gerçek amacını kurumsal bir dille de olsa Times'a ürün yönetimi yardımcı başkanı Bradley Horowitz 'in şu sözleriyle itiraf etti.

' Google Plus, kendiniz olmanıza ve Google'ın kim olduğunuzu genel olarak anlamasına izin veriyor .'

Times'a göre Google+'ın topladığı veriler, ilk açıldığı zamana göre daha da değerli bir hale geldi. Times, Plus sayesinde Google'ın Gmail'deki arkadaşlıklarınızı, Maps ile arkadaşlarınızın nereye gittiğini ve hangi web sitelerinde zaman geçirdiğini anlayabiliyor. Times'a göre sadece tüketiciler değil, markalar da Google+ hesabı açmaya zorlanıyorlar. Google, Plus hesabı olan şirketlere sağ taraftaki sonuçlarda üstte durma garantisi verdiği gibi, onları arama sonuçlarında daha yukarıda gösteriyor.

chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/google-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın