Görüş Bildir
Haberler
Google'dan Açık Kaynaklı Kodlu ve Ücretsiz Etkileşimli Eğitim Servisi

Google'dan Açık Kaynaklı Kodlu ve Ücretsiz Etkileşimli Eğitim Servisi

Onedio Medya
27.02.2014 - 16:26 Son Güncelleme: 27.02.2014 - 16:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'dan Açık Kaynaklı Kodlu ve Ücretsiz Etkileşimli Eğitim Servisi

Google’ın eğitim alanında yaptığı yatırımlar devam ediyor. Arama devinin bir blog yazısında duyurduğu son gelişme ile birlikte Google’ın açık kaynak kodlu ve ücretsiz etkileşimli eğitim servisi Oppia resmen açıldı.

Oppia üzerinden dileyen herkes web arabirimi üzerinden eğitimler hazırlayabiliyor, eğitimlere katkıda bulunabiliyor ve katılabiliyor. Bu süreçte de tahmin edebileceğiniz gibi herhangi bir yazılım bilgisine sahiip olmak gerekmiyor.

Google, Oppia’nın nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde açıklayan bir de video yayınladı…

Exploration yani Keşif adı verilen bu eğitimler sadece eğitim içeriğini sunmakla kalmıyor, aynı zamanda eğitimciler için, eğitimlerini daha verimli hale getirebilecek veriler de topluyorlar. Bu veriler sayesinde hazırlanmış olan bir keşfin daha etkili ve daha faydalı hale gelebilmesi için gerekli düzenlemelerin neler olması gerektiğine karar vermek de kolaylaşıyor.

Oppia’nın en güzel yanlarından biri de hazırlanmış olan keşfi sunmak için Oppia’nın sitesinin tek seçenek olmaması. Google’ın sunduğu bir seçenek ile hazırlanmış olan keşifler ufak bir kod parçasını kopyalayıp, yapıştırarak dilediğiniz web sitesinde yayınlanabiliyor.

Oppia ile ilgili dikkat çeken en önemli noktalardan biri ise Google’ın bu projeye en azından şu an için deneysel bir şekilde yaklaşıyor olması. Oppia’nın bir Google ürünü olmadığı ibaresinin sitede yer alması Google’ın henüz bu konudaki uzun vadeli planlarının netleşmemiş olduğunu da gösteriyor. Bu da bu dönemde Oppia’yı yaygın bir şekilde kullanmak isteyebilecek eğitmenler için bir sorun olabilir.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/02/27/op...

İşte Google’ın Oppia için hazırladığı tanıtım videosu…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın