Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Google Chrome'u Daha Kullanışlı Hale Getiren 13 Faydalı Eklenti

Google Chrome'u Daha Kullanışlı Hale Getiren 13 Faydalı Eklenti

fatihizm
22.10.2015 - 18:11

Google'ın lider olduğu alanlardan birisi de web tarayıcılar klasmanı. Google, Chrome tarayıcısıyla eski internet deneyimlerimizi başka bir boyuta taşıdı. 

Günümüzün en modern tarayıcılardan birisi haline gelen Chrome için ideal ve faydalı eklentileri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evernote Clerarly

1. Evernote Clerarly

Evernote'u bilmeyen yoktur herhalde. Evernote, kolay ve basit not alma uygulamasıdır. 

Sadece not uygulaması ile yetinmeyen şirket Google Chrome'da okuma işlevini daha da kolay hale getirmek için, Clearly adında bir eklenti de geliştirdi. 

Eklentiyle, blogları, yazıları ve web sayfalarını net ve okuması kolay hale getirirken, istediğiniz her yerde okumak için Evernote hesabınıza da kaydetmenizi sağlıyor. 

Clearly

2. GIFit!

2. GIFit!

Kimisi komik, kimisi hüzünlü, kimisi de düşündürücü gifleri seviyorsunuzdur mutlaka. 

GIFit! sayesinde artık sevdiğiniz videolardan istediğiniz kısımları ya da tam videoyu gif yapma zamanı. 

GIFit!

3. Hover Zoom

3. Hover Zoom

Sosyal ağlarda, web sitelerinde küçük resimlerin büyük hallerini görmek için tıklama yapmaktan bıktınız mı? Cevabınız evetse sizi, fareyi fotoğrafın üstüne getirdiğinizde büyük halini görmenizi sağlayan bir eklenti ile tanıştırıyoruz. Hover Zoom. 

Eklentiyi kurduktan sonra ek hiçbir ayar yapmanıza gerek yok. Eğer o an uygunsa bir kereye mahsus sekmeyi kapatıp tekrar açın. 

Tüm web sitelerinde büyük resmi rahatlıkla görebilirsiniz. 

Hover Zoom

4. Imgur Uplader

4. Imgur Uplader

Web siteleri ve sosyal ağlarda gördüğünüz, hoşunuza giden fotoğrafları kolaylıkla imgur'a yüklemek isterseniz bu eklenti tam size göre. 

Resmin üzerine gelin, sağ tuşa tıklayın ve rehost image seçeneğine tıklayın ve resminizin yüklenmesini bekleyin. 

Eklenti üzerinde yapacağınız küçük bir ayar sayesinde yüklediğiniz resimlerin urllerini otomatik olarak kopyalayabilirsiniz. 

imgur Extension

5. LightShot

5. LightShot

Her ne kadar bilgisayar uygulaması olsa da, Chrome eklentisi de bulunan bu araç, ekran görüntüsü alma olayını oldukça kolay ve kullanışlı kılıyor.  

LightShot (screenshot tool)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Reddit MINI

6. Reddit MINI

Sıkı bir reddit kullanıcısıysanız hiçbir anı kaçırmamak için size bir eklenti önereceğiz. Reddit Mini. Mini, sayesinde Chrome üzerinden anlık bildirimler alabilir, sevdiğiniz sub-redditleri uygulama içine yazarak kolaylıkla takip edebilirsiniz. 

Reddit Mini

7. Gmail™ Notifier

7. Gmail™ Notifier

Açık kaynak kodlu bir eklenti olan Gmail™ Notifier, Gmail alt yapısını kullanan tüm hesaplarına gönderilen mailleri ekranın belirli kısmında size göstererek hiçbir maili kaçırmamanızı sağlıyor. 

Google I/O 2015 etkinliğinde 900 milyon kişinin Gmail kullandığını duyurdu. Bu eklenti birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor ve kullanılıyor. 

Gmail™ Notifier

8. Yandex Elements

8. Yandex Elements

Yandex Elements, Chrome'da Yandex servislerini kullanmak isteyenler için geliştirilmiş birçok eklenti çeşidini içinde bulunduran bir servis. 

Google Chrome™ için faydalı eklentiler sloganıyla kullanıma sunulan 6 farklı eklenti modeli ile Chrome tarayıcınızı daha da kullanışlı hale getirmek mümkün. 

Tarayıcınız için Yandex Elements

9. AddThis - Share & Bookmark

9. AddThis - Share & Bookmark

Web'de gezerken gördüğünüz bir içeriği paylaşmanın en kolay yolu AddThis. Yüzlerce sosyal ağ ve mail servisi destekleyen bu eklenti, paylaşımlarınızı analiz etmenizi de sağlıyor. 

AddThis'de paylaşım yapmak için sağ tuş yapıp istediğiniz sosyal ağ ya da mail servisini seçebiliyorsunuz. Eklentiyi ayarlarından özelleştirerek sıklıkla kullandığınız hesaplarınızı ön tarafa alabilir, daha hızlı paylaşımlar yapabilirsiniz. 

Detaycı ve paylaşımlarının ne kadar etkileşim aldığını merak edenler için çok ideal bir eklenti. 

AddThis - Share & Bookmark (new)

10. Google Çeviri

10. Google Çeviri

Bilmediğiniz bir dile ait kelimeyi çevirmek için translate.google.com sitesine girmekten sıkıldınız mı? 

Bu eklenti sayesinde artık kelimeleri siteye gitmeden çevirebilmek mümkün. 

Google tarafından geliştirilip, son kullanıcıya sunulan eklenti ile belirli bir uzunluktaki cümleleri çevirebilmek de mümkün. 

Eklenti ayarlarından ufak bir ayar yaparak 'sayfa benim dilimde olsa bile çevirmeyi öner' seçeneğini aktif ederek tüm webde rahatlıkla çeviri yapabilirsiniz. 

Google Translate

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pushbullet

11. Pushbullet

Mobil cihazlarınıza gelen bildirimleri (Android) bilgisayar üzerinden kontrol etmemizi sağlayan bu eklenti sayesinde, mesajlaşma, sosyal ağ ve benzeri olan tüm uygulamalardan aldığınız bildirimleri anlık olarak tarayıcıya yansıtır ve izin verdiğiniz takdirde de cevaplayabilirsiniz. 

Bu eklentiyi kullanabilmek için mobil cihazınıza da uygulamayı kurmak zorundasınız. 

Android cihazlarınızı pcden kontrol etmenizi sağlayacak diğer uygulama önerileri için; Android Cihazlarınızı Bilgisayarınızdan Yönetmenizi Sağlayacak 9 Uygulama içeriğimize bakabilirsiniz. 

Pushbullet

12. View Background Image

12. View Background Image

Web sitelerinde, sosyal ağlarda hoşuna giden arka plan resimlerini bilgisayarınıza indirmenin en kolay yolu View Background Image.

Sağ tuşa tıklayın ve arka plan resmini görüntüle seçeneği ile resmi bilgisayarınıza kaydedin. 

View Background Image

13. Infinity New Tab

13. Infinity New Tab

Chrome'un bulut uygulama hizmetleri tabanlı Infinity new tab yeni sekme sayfası, Chrome kullanımını daha zarif ve kolay hale getiren bir eklenti. 

Görselliğe önem verenler için varsayılan yeni sekme düzenini baştan inşa etmenize olanak sağlayan bu eklenti, yepyeni bir Chrome deneyimi yaşamanızı sağlar. 

Infinity New Tab

ANKET: Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
45
32
20
11
10
4