Görüş Bildir
Haberler
Google Caffeine Nedir ?

Google Caffeine Nedir ?

Ayberk Medya
10.02.2014 - 19:09 Son Güncelleme: 10.02.2014 - 21:11

Google Caffeine Nedir ?

Google’ın yeni algoritması Google Caffeine 2010 Haziran ayı itibarı ile resmen hayata geçmiş bulunmaktadır. Bir süredir peyderpey zaten devreye alınmaya başlamış olan yeni yapı artık resmen ve tam olarak devreye girmiş oldu. Bu radikal değişiklik arama sonuçlarını ciddi oranda değiştirecek birçok köklü geliştirme içermektedir.

Google Caffeine ‘in temel felsefesinin doğru içeriği hızlı sunmak olduğunu söyleyebiliriz. Bu felsefenin gereği olarak Google indeksleme sistemini değiştirdi. Artık içerikleri küçük parçalar halinde indeksleyecek. Bu sayede siteleri çok daha hızlı dolaşacak. Dolayısıyla kullanıcılarına daha güncel sonuçlar sunabilecek. Artık güncel içerikler çok daha ön planda olacak.

Bu yeni algoritma sosyal medyaya da çok daha fazla önem veriyor. Sosyal ağlarda üretilen içeriklerin hem ağırlığı artacak hem de sonuçlara yansıma süresi çok kısalacak.

Bu sistemde daha sıklıkla içerik üretmek gerekecek ve bu durum SEO kurallarına uygun içerik üretebilecek insanlara yeni iş fırsatları doğuracak. Sosyal medya konusunda uzmanlaşan kişiler için de çalışma sahası genişlemiş olacak.

Tüm bu gelişmeler ışığında SEO işiyle uğraşanların başarılı olmak için daha çok çalışmaları gerekeceğini söyleyebiliriz. Üstelik hedeflenen sıralama elde edildikten sonra da eskisi gibi işi yavaşlatmak mümkün olmayacak ve hedeflenen sıraya çıkılana kadar olduğu gibi faal olarak çalışmaya devam etmek gerekecek.

Eski katmanlı indeksleme sistemi terk ediliyor. Yeni sayfalarımızın indekslenmesi için; tüm interneti dolaşıp indeksleme, analiz, hazırlama, sonuçlara yansıtma aşamaları ile bu süreci bazen günlerce beklediğimiz hepinizin malumudur. Artık örümcekler küçük parçalar halinde indeksleme yapacak şekilde tüm interneti dolaşacak ve Google yeni içerikleri dahil ederek güncellemeyi hemen yaparak sonuçlara yansıtacak. Bu sayede daha gerçek zamanlı sonuçlar üretilebilecek.

Bunun bir anlamı da arama sonuçlarının daha sık değişeceğidir. Bir anahtar kelimede aynı içerikle ya da hiç değişmeyen bir anasayfa ile uzun süre aynı sırayı korumak eskiye nazaran daha az rastlanır bir durum olacaktır. Tabi bu durumun Google’ın inanılmaz boyutlara ulaşmış veri havuzu göz önünde bulundurulduğunda çok ani olması da beklenmemeli. Fakat Google Caffeine algoritmasının resmen duyurulma tarihini bir başlangıç noktası kabul edip, elimizi çabuk tutarak SEO stratejilerimizi revize etmeli ve hayata geçirmeliyiz.

Sosyal Medya

Artık sitenizde sosyal medya ortamlarında içeriklerinizi paylaşmanızı sağlayan sosyal medya paylaşım linkleri bir moda değil bir zorunluluktur diyebiliriz. Sosyal medyada içeriklerinizin daha fazla paylaşılması hem üst sıralara çıkmanıza, hem site bilinirliğinizi arttırmaya hem de backlink çeşitliliğinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

BAŞLIK BAŞLIK BAŞLIK

Artık title etiketi daha da önem kazanacak. Başlık etiketinde anahtar kelimenizin geçmesi gerçekten önemli bir husus… Fakat bunun asıl tesiri içeriğinizde de anahtar kelimenizin ve aynı zamanda anahtar kelimenizle alakalı kelimelerin yer alması ile ortaya çıkacaktır. Buradaki alaka düzeyi asla göz ardı edilmemelidir.

Yorumlar

Kaynak: http://www.medyablog.net/google-caffe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın