Görüş Bildir
Haberler
Google Allo Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google Allo Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google Allo ile anlık mesajlaşma uygulamalarına yeni bir soluk getirmeyi planlıyor. Hem Apple Store hem de Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz mobil uygulama ile sadece anlık mesajlaşmanın bir adım ötesine geçeceksiniz.

İlk olarak Google I/O 2016 etkinliğinde tanıtımı yapılan Google Allo “akıllı” mesajlaşmanın başlangıcını yapmış oldu. WhatsApp gibi popüler anlık mesajlaşma uygulamalarının yapabildiklerinin haricinde Google Allo bizlere neler sunuyor, gelin birlikte inceleyelim..

Google Allo Nedir?

Mobil cihazlarınız üzerinden anlık mesajlaşma yapmanıza olanak sağlayan, ayrıca Google Asistanı ile yazışarak internet üzerinde anlık arama yapabileceğiniz, otomatik cevaplama özelliği ile kullanıcılarına önemli yenilikler getiren mobil uygulamadır.

WhatsApp’tan Farkı Ne?

Dünya’nın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan ve Facebook tarafından geçtiğimiz yıllarda satın alınan WhatsApp’a göre Google Allo ne gibi yenilikler getiriyor diye düşünebilirsiniz. Öncelikle Google Allo ile Google Asistanı yardımı ile uygulamadan çıkmadan internet üzerinde arama yapabileceğinizi belirtelim. Yine Google Allo ile otomatik cevaplama seçeneğini kullanarak gelen mesajlaşma isteklerini anlık olarak cevaplayabileceğinizi öne çıkan özellikler olarak gösterebiliriz. Bunun dışında Emoji desteği, fotoğraf ve video paylaşımı, sticker desteği gibi standar özellikleri de içerisinde barındıran Google Allo zaman içerisinde bir çok yeniliği kullanıcılarına sunacağa benziyor.

Edward Snowden ve Google Allo ile İlgili Açıklamaları:

Allo’nun görüşmeleri önce geçici bir süreyle kaydedeceğini sonrasında ise değişime gidilerek bu görüşmeleri süresiz olarak kaydetmeye başladığını belirten ABD’li bilgisayar uzmanı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi çalışanı Edward Snowden, uygulamanın kullanıcıların nasıl konuştuğunu ve söylenenlere nasıl cevap verdiklerini analiz ederek kendilerine yöneltilen sorulara verecekleri cevabı tahmin etmeye başladığını iddia ediyor.

Google’ın kullanıcıların görüşmelerini kayıt altına alarak kişiye özel reklamlar yayınlayabileceği, bu görüşmeler veri tabanında biriktirileceği için devletlerin talep etmesi halinde görüşme kayıtlarını teslim edebileceği belirtiliyor. WhatsApp ve iMessage gibi uygulamalarda ise görüşmeler kaydedilmiyor.

Google’dan bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada:

“Kullanıcılara Google Allo’daki verileri üzerinde şeffaflık ve kontrol sunmuş durumdayız. Bu konudaki yaklaşımımız çok net: Sohbet geçmişiniz sizin için, siz silene kadar saklanır. Google Allo’da isterseniz tek tek mesajları, ya da tüm sohbetleri silebilirsiniz. Ayrıca, mesajların uçtan uca şifrelendiği ve mesajlarınızı otomatik olarak kendi cihazınızdan ve alıcının cihazından belirleyeceğiniz zamanda otomatik olarak silinmesini sağlamak üzere zamanlama ayarı yapabileceğiniz Size Özel Pencere (Incognito) modunda sohbet seçeneğini sunuyoruz.”

Google Allo İndir

Kaynak: http://www.vuub.net/23/09/2016/google...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın