Görüş Bildir
Haberler
Gökçek: "Twitter'ın Ağasıyım"

Gökçek: "Twitter'ın Ağasıyım"

Fatih UZUN
06.04.2014 - 18:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Twitter'ın Ağasıyım"

Düzenlediği basın toplantısında Mansur Yavaş'a yanıt veren Gökçek, Twitter'ın kendisinden sorulacağını söyledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesinin asıl gayesinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gölge düşürmek ve şaibe izlenimi verdirmek olduğunu savundu. Twitter ile ilgili de konuşan Gökçek, 'Twitter'ın ağası olduğunu' söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin tutumunu eleştirdi. 'CHP'liler tansiyonu yüksek tutma çabası içerisindeler.' diyen Gökçek, 'Neden o insanları oraya topluyorsunuz?' diye sordu. CHP'nin her seçimde yaptığı klasik numarası olan 'çöplükte oylar bulundu, seçime şaibe düştü' numarasının tutmadığını belirten Gökçek, oylar çöpten çıktı diye insanların tahrik edildiğini kaydetti. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan tespit ettiği tutanakları basın mensuplarına dağıtan Gökçek, tutanakların aslının ilçe seçim kurulunda bulunduğunu ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile kendisine iftira atıldığını savunan Gökçek, CHP'nin rezaletlerle yürümeye çalıştığını ileri sürdü.

CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş'ın YSK'nın iki bina yanındaki binada basın toplantısı düzenlediğini dile getiren Gökçek, Yavaş'ın bu şekilde YSK'ya baskı kurmaya çalıştığını savundu. Kendilerinin de istemesi halinde daha fazla insan toplayabileceğini belirten Gökçek, CHP'nin her zaman demokrasi dışı yollara başvurduğunu iddia etti. Yenilen pehlivanın güreşe doymadığını dile getiren Gökçek, Yavaş'ın insanları kışkırtmaya devam ettiğini ifade etti.

En üst merci YSK'ya seçimlerin iptali için 'tam kanunsuzluk' iddiasıyla itiraz yapılabileceğini hatırlatan Gökçek, Mansur Yavaş'ın itirazların tamamının ise birleştirme tutanaklarıyla ilgili olduğunu söyledi. Yavaş'ın kendisini Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde geçtiğini anlatan Gökçek, Sincan'ın kendisinin çok açık ara önde olduğu bir ilçe olduğuna dikkat çekti.

YSK'ya başvurudan bir sonuç alınamayacağının göstergesinin Yavaş'ın basın toplantısında olduğunu dile getiren Gökçek, Yavaş'ın Anayasa Mahkemesine başvuracağını belirtti. Tek gayenin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gölge düşürmek olduğunu öne süren Gökçek, YSK kararlarına itiraz edilemeyeceğini ifade etti. Amacın sokağı dinç tutmak olduğunu kaydetti.

  • haberturk.com
Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0