Görüş Bildir
Haberler
Gökçek'ten 'Altyapı' Eleştirilerine Yanıt: 'Bu Bir Afat Halidir'

etiket Gökçek'ten 'Altyapı' Eleştirilerine Yanıt: 'Bu Bir Afat Halidir'

ATKN
27.08.2016 - 23:57 Son Güncelleme: 28.08.2016 - 17:19

Başkentte dün etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Kızılay'a metrekareye 2 teneke su yağdı. Bu bir afat halidir. Aniden yağan yağmur karşısında dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağa yakalanan vatandaşlar, alışveriş merkezleri ile metro girişlerinde bekledi. 

Etkili sağanak, cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluşmasına, bazı yollar ve alt geçitlerin ve araçların sular altında kalmasına neden oldu.

Sokullu, Dikmen ve Akay Caddelerinde araçlarında mahsur kalanlar olduğu bilgisi üzerine itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. 

Bazı vatandaşların araçlarının üzerlerine çıkarak itfaiyeyi bekledikleri görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz Kızılay Meydanı'nda da sağanak nedeniyle araç trafiğinde yoğunluk yaşandı. Yayalar da sağanak nedeniyle yürümekte zorluk çekti.

Bu arada kentin farklı yerlerinde de bazı ev ve iş yerlerini ise su bastığı öğrenildi.

'Dünyanın hiçbir yerinde...'

'Dünyanın hiçbir yerinde...'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden dün etkili olan şiddetli yağışa ilişkin paylaşımlarda bulundu. Ankara'da aniden başlayan şiddetli yaz yağmurlarının bir anda sele dönüştüğünü belirten Gökçek, başta Akay alt geçidi olmak üzere beş ana noktada sıkıntılar yaşandığını vurguladı. 

Gökçek, Dikmen Çaldağ'da metrekareye 21.3 kilogram yağış düşerken, Kızılay'a düşen yağmur miktarının 34.8 kilogram olduğunu ifade etti. 

Sosyal medyada takipçileriyle geçmişte ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'da aniden başlayan yağışlar sonrası yaşanan sel baskınlarıyla ilgili fotoğrafları paylaşan Gökçek, 'Başka bir deyişle Kızılay'a çok kısa sürede metrekareye iki teneke su yağdı. Bu bir afat halidir. Aniden yağan yağmur karşısında, dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz.' değerlendirmesinde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Basında yer alan, 'Ama hemen sol gazeteler ve kafalar felaket edebiyatına başladılar. Dediler ki 'Ankara Belediyesi çalışmıyor, altyapı yok, Gökçek nerdesin?' eleştirilerine yanıt veren Gökçek, metropol şehirlerde yaşanan sel baskınlarını örnek göstererek, 'Demek ki neymiş? Afat olunca hiçbir ülkenin altyapısı bunla baş edemezmiş.' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
362
206
84
17
9
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre

Bence belediye başkanına suç atmayın arkadaşlar, yıllardır bu adamı başkan seçen ankara halkı sonuna kadar hak ediyor bu durumu.

Frame Madrock

Angaranın gördüğü en büyük "afat" Melih başgandır metre kareyede iki teneke Osman gökçek düşmekte

Lisami

O afet halini en az hasara indirmek de senin görevin ama. Bahaneyle görevini yerine getirmediğin gerçeğini değiştiremezsin. İlk de değil bu, daha önce en ufa... Devamını Gör