Görüş Bildir
Haberler
Glass'a Canlı Yayın Uygulaması

Glass'a Canlı Yayın Uygulaması

Ulaş
08.04.2014 - 20:27
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Glass'a Canlı Yayın Uygulaması

Google'ın halen geliştirme aşamasında olan giyilebilir teknolojik gözlüğü Glass için yayınlanan bir uygulama ile kullanıcı gözünden canlı yayın yapılabiliyor.

8 Nis 2014 Güncelleme 15:30 TSİ | Konular Bilim-Teknoloji, ABD

ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Ulusal Yayıncılar Birliği (National Association Brodcaster) konferansında tanıtılan Livestream'in yeni Glass uygulaması akıllı gözlük üzerinden canlı yayın yapma imkânı sunuyor.

Mobil cihazlar ve bilgisayar üzerinden canlı yayın servisleri veren Livestream'in yeni Glass uygulamasını cihaza yükledikten sonra internet bağlantısı olan her yerde canlı yayın yapılabiliyor.

Uygulama ekranında ne kadar süredir canlı yayın yapıldığı, kaç kişinin bu canlı yayını izlediği ve canlı yayın kalitesi hakkında bilgiler görülebiliyor. Hatta uygulama üzerinden gelen yorumlar da Glass ekranından okunabiliyor.

Şimdilik harici bir dosya olarak yüklenebilen Livestream uygulaması Google Glass sahipleri tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bu uygulama Glass için geliştirilen ve stream özelliği olan ilk uygulama özelliğine sahip. Yeni uygulamanın özellikle TV yayıncılığı ve benzeri sektörlerde kullanılması bekleniyor.

Şimdilik test ediliyor

Şimdilik test aşamasında olan Google Glass, giyilebilir bir akıllı gözlük. Dünya çapında Google'ın belirlediği kullanıcılar tarafından test edilen ürüne sahip olmak için bazı şartları yerine getirmek ve 1500 dolar ödemek gerekiyor.

Livestream/Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/gla...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0