Görüş Bildir
Haberler
Giriş Çıkış Yasağı Olan İllerin Ortasında Kalan Yalova, Osmaniye, Kilis, Karaman ve Adıyaman’a Ne Olacak?

Giriş Çıkış Yasağı Olan İllerin Ortasında Kalan Yalova, Osmaniye, Kilis, Karaman ve Adıyaman’a Ne Olacak?

Büyükşehirlerin ortasında kaldıkları için giriş-çıkış yasağından etkilenen YalovaOsmaniye, Kilis, Karaman ve Adıyaman'ın durumu merak konusu oldu. Bu 5 ilin durumuna ilişkin bilgi veren bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, burada yaşayan vatandaşların transit geçiş için seyahat izin belgesi almaları gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş-çıkış yasağı getirilmişti. Sadece yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanların bu şehirlerden transit geçişlerine izin verileceği belirtilmişti.

Detaylar için 👇

5 şehir, giriş-çıkış yasağı olan illerin arasında kaldı

5 şehir, giriş-çıkış yasağı olan illerin arasında kaldı

Ancak giriş çıkış yasak getirilmediği halde Osmaniye, Kilis, Adıyaman ve Karaman da karardan birinci derecede etkileniyor. 

Çünkü bu iller yasak getirilen illerin ortasında kalmış durumda.

Bu 4 il sosyal medyada da mizah konusu oldu 👇

Bu 4 il sosyal medyada da mizah konusu oldu 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Transit geçeceğini söyleyip seyahat belgesi alınacak

Transit geçeceğini söyleyip seyahat belgesi alınacak

Independent Türkçe'ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, bu illerde yaşayan vatandaşların durumuyla ilgili şöyle bilgi verdi:

İkametinin bulunduğu ildeki valilik ya da kaymakamlığa  gideceği ile giderken yasak kapsamında olan illerden transit geçeceğini beyan edip seyahat izin belgesi alacak.

E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapılabiliyor. Diğer başvurulara göre daha kolay izin alıyor. Ayrıca seyahat izin belgeleri için Alo 199 hattından da başvuru yapılabilir.

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver de transit geçişlerin engellenmediği için bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

Yasak olan illere giriş-çıkış yapmanın şartları ise şöyle 👇

Yasak olan illere giriş-çıkış yapmanın şartları ise şöyle 👇

İçişleri Bakanlığı’nca kararın ardından “Çok Acele” ibaresiyle gönderilen genelgede de hangi şartlar altında giriş çıkış yapılabileceği şöyle belirtildi:

a-) Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgeler ile giriş/çıkış yapabileceklerdir. Belirtilen amaçlarla kısıtlanan illere giriş yapanlar, giriş amacını gösteren belgeler ile 72 saat sonrasına kadar teslim ilinden ayrılarak ilk çıkış iline dönebilecektir. Bu şekilde giriş/çıkışı sınırlandırılan illere giren ticari araç sürücüleri seyahatleri süresince, değişim sürelerine uyarak maske takmak, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafeye uymak zorundadırlar.

b-) Yurt içinde ticari yük/yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların giriş-çıkış yasağı getirilen illerimizden transit şekilde geçişlerine müsaade edilecektir. Bu şekilde transit geçişlerine izin verilen ticari yük taşıyıcıları belirtilen illerde zorunlu dinlenme molaları/süreleri hariç hiçbir şekilde duraklama ya da konaklama yapamayacaklardır.

c-) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile giriş/çıkış yapabileceklerdir.

d-) Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin farklı illerde bulunması durumunda iller arasındaki giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapılabilecektir.

e-) Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar; görevli olduklarına dair belge veya kimlikle giriş/çıkış yapabileceklerdir.

f-) Yukarıda sayılanlar dışında yer almakla birlikte, Valiler başkanlığında ilgili meslek kuruluşları (ticaret ve/veya sanayi, esnaf ve ziraat odaları vb.) temsilcilerinin de katılımıyla toplanan “İl Pandemi Kurulları” nın önerileri doğrultusunda illerin özel durumları göz önünde tutularak İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca alınacak karar ile kapsama alınacak diğer faaliyetlere özgülenmiş olanlar, Valilik/Kaymakamlık tarafından düzenlenecek “Seyahat İzin Belgesi” ile giriş/çıkış yapabilecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
42
25
23
22
22
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?