Görüş Bildir
Haberler
Gezi Parkı Davasının Gerekçeli Kararı Açıklandı: 'Osman Kavala'nın Finanse Ettiğine Dair Delil Yok'

Gezi Parkı Davasının Gerekçeli Kararı Açıklandı: 'Osman Kavala'nın Finanse Ettiğine Dair Delil Yok'

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Osman Kavala'nın da bulunduğu 9 sanık hakkındaki beraat kararının gerekçesi açıklandı. Kararda halen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın Gezi olaylarını finanse ettiğine ilişkin hiçbir somut tespit yapılamadığı belirtildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı habere göre, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'nın aralarında bulunduğu 9 sanık hakkındaki beraat kararına yönelik 318 sayfalık gerekçesini tamamladı. 

Gerekçede, Anadolu Kültür A.Ş.'nin ortağı ve yönetim kurulu üyesi sanık Mehmet Osman Kavala'nın Gezi olaylarının finansörü olduğu yönündeki iddiası üzerine MASAK raporunun alındığı, MASAK'ın 18 Ocak 2018 tarihli raporunda “Gezi olaylarının Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş. üzerinden finanse edildiğini gösteren herhangi bir delilin sunulmadığı' belirtildi.

"Bilgi ve belgenin bulunmadığı anlaşılmıştır"

"Bilgi ve belgenin bulunmadığı anlaşılmıştır"

Kararda, Osman Kavala'nın “Gezi olaylarına katılan şahısları finanse ettiği, eylemde kullanılacak malzemelerin temini için hesap numarası açtırdığını, masa, ses sistemi, yiyecek yardımında bulunduğunu, bu hususun tape kayıtlarında tespit edildiği iddia edilmiş ise de; hukuka aykırı delil olarak kabul ettiğimiz tape görüşmelerinde geçen eylemlere ilişkin hiçbir somut tespit ve belirlemenin yapılmadığı ve açılmış herhangi bir hesabın da tespit edilemediği, bu nesnelerin şiddet eylemlerinde kullanıldığını gösteren bilgi ve belgenin de bulunmadığı anlaşılmıştır' denildi.

"Tapeler yasak delil mahiyetinde"

"Tapeler yasak delil mahiyetinde"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kararda, Yargıtay içtihatlarına yer verilerek 'zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir' ilkesi dikkate alınarak “İddianameye konu tapelerin yasak delil mahiyetinde bulundukları kabul edilmiştir' ifadesi kullanıldı.

Beraat eden 9 sanığın, “Kanuna aykırı olarak toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleyip yöneterek ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar edip, yasa dışı toplantıyı organize ettikleri' hususunun kovuşturma aşamasında öğrenildiği, iddianamede belirtilmediğinden dava açılmadığı öne sürülerek “gereğinin takdiri için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği' de kaydedildi.

Mehmet Ali Alabora'nın da olduğu 6 sanığın dosyaları ayrıldı

Mehmet Ali Alabora'nın da olduğu 6 sanığın dosyaları ayrıldı

Kararda, sanıklardan Ayşe Mücella Yapıcı'nın da aralarında yer aldığı 5 sanık yönünden Gezi Parkı eylemlerinden ötürü İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 2015 yılında 'eylemlerinin Anayasal toplanma ve örgütlenme hakkı ile ifade özgürlüğü' boyutunda kaldığı ve Taksim Dayanışması'nın suç örgütü olduğunu gösterir kanıt bulunmadığından bahisle ayrı ayrı beraatlerine' karar verildiği, bu kararın kesinleştiği yer aldı. Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi önünde toplananlara ilişkin de yine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce beraat kararı verildiği ve temyiz aşamasında olduğu da kaydedildi. 

Aralarında Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 6 firari sanık yönünden “Hükûmeti zor durumda bırakma ve istifaya zorlama amacını taşır eylemlerinin bulunduğu yönünde hükme esas alınmayan tape kayıtları haricinde kuvvetli suç şüphesini gösterir, ciddi delillerin bulunduğu' kaydedilerek haklarındaki dosyanın ayrıldığı anlatıldı.

Gezi davasında tüm sanıkların tahliyesine karar verilmişti👇

Tahliye edilen Osman Kavala, 15 Temmuz soruşturması kapsamında tekrar tutuklanmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
7
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Eğer ortada bir yalan varsa er ya da geç ortaya çıkar. Güneşi balçıkla sıvayamazsın.

Bazı kişilerin karara tepkisi(tahmini) "Hiç mi yok? O kadar yardımlaşmalar oldu. Bir ekmek arası bile götürmemiş mi eylemcilere? Vardır vardır iyi bakın"

kabaasakall

Balyoz Gezi Fetö = Hükümet ! Canınız nasıl istiyorsa insanlarla öyle oynuyorsunuz.. Elbet bizde sizi görücez ..