Görüş Bildir
Haberler
Gezi Davasında Tüm Sanıklar Hakkında Beraat Kararı Verildi

etiket Gezi Davasında Tüm Sanıklar Hakkında Beraat Kararı Verildi

Batuhan
18.02.2020 - 14:53

Gezi davasında Osman Kavala'nın tahliyesine karar veren mahkeme, yurtdışındaki sanıklar hakkındaki davanın düşürülmesine, tüm sanıkların beraatine hükmetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi davasında savcılığın sunduğu mütalaada Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapıcı ile ilgili ağırlaştırmış müebbet hapis cezası talep ettiği, diğer sanıklar hakkında da 15 ile 20 arası hapis talep ettiği davanın duruşması saat 10.30’da başladı.

"Sanık avukatları duruşma salonunda bulunan bazı kişilerin tanık olarak dinlenmesini mahkeme heyetinden talep etti"

"Sanık avukatları duruşma salonunda bulunan bazı kişilerin tanık olarak dinlenmesini mahkeme heyetinden talep etti"

Savcılık makamı celse arasında sunduğu mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Mahkeme başkanı savcılık mütalaasının hemen ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan iş insanı Osman Kavala’dan savunma yapmasını istedi. Ancak avukatlar buna karşı çıktı. Sanık avukatları mütalaaya karşı beyanlarda bulunmak istedi. Avukatlar iddianamede suç unsuru olarak iddia edilen ses kayıtlarının incelenmesi için ses kayıtlarının kendilerine verilmesini talep etti. Ayrıca sanık avukatları duruşma salonunda bulunan bazı kişilerin tanık olarak dinlenmesini mahkeme heyetinden talep etti.

"Bu dosya muhteşem Gezi eyleminin altında kalır"

"Bu dosya muhteşem Gezi eyleminin altında kalır"

Söz alan avukat Bahri Belen, usule aykırı dinlenen bir tanık olduğunu, yazılı belgelerin tartışılmadığını söyleyerek, “Eğer maske ile Türkiye halkının özgürlükler ve hakları konusunda akıl almaz bir deney yaşadığı Gezi olayını yargılamak istiyorsanız bu mahkemenin yargıçları, biz avukatlar bu pabucun altında kalırız. Türkiye hukukunun bugüne kadar biriktirdiği bütün birikimin altında kalır. Bu dosya muhteşem Gezi eyleminin altında kalır” dedi.

28 ay sonunda Osman Kavala için tahliye kararı

28 ay sonunda Osman Kavala için tahliye kararı

Gezi Davası'nda Mücella Yapıcı, 'Gezi Direnişi yargılanamaz' derken Osman Kavala da, 'Davanın adil bir şekilde yürütülmesinin yanı sıra mahkemenizi olaylara ve olgulara tarafsız bir gözlemci gibi bakmaya davet ediyorum' ifadelerini kullandı. Can Atalay, savunmasında, 'Erdoğan'a yöneltilemeyen soru bize yöneltiliyor' diye konuştu. Mahkeme heyeti avukatlara söz vermeden sanıkların sön savunmasını yapmasını isteyince protesto edildi. Heyet salonu terk edip jandarmaya salonun boşaltılması talimatı verdi. Jandarma salonu zorla boşalttı. Yeniden başlayan duruşmada tüm sanıklar için beraat kararı verildi. 28 aydır tutuklu olan Osman Kavala'nın tahliyesine de karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davanın diğer sanıkları ise şöyleydi:

Davanın diğer sanıkları ise şöyleydi:
  • Ayşe Mücella Yapıcı (Mimar)

  • Ayşe Pınar Alabora (Oyuncu)

  • Can Dündar (Gazeteci-yazar)

  • Çiğdem Mater Utku (Sinemacı ve gazeteci)

  • Gökçe Yılmaz (Açık Toplum Vakfı Türkiye Temsilcisi)

  • Handan Meltem Arıkan (Yazar)

  • Hanzade Hikmet Germiyanoğlu (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Koordinatörü)

  • İnanç Ekmekçi

  • Ali Hakan Altınay (Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi)

  • Memet Ali Alabora (Oyuncu)

  • Mine Özerden (Sinemacı, yönetmen yardımcısı ve reklamcı)

  • Şerafettin Can Atalay (Avukat)

  • Tayfun Kahraman (Eski TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi akademisyen)

  • Yiğit Ali Ekmekçi (Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Terakki Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Üyesi)

Karar sonrası sosyal medyadan da yorumlar geldi...

Karar sonrası sosyal medyadan da yorumlar geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
375
113
47
29
10
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Yol ver gidelim taksimi ezelim diyen gerçek vandallara, polisin arkasına sığınıp satırla palayla gezinen kadına çocuğa saldıran namussuzlara, kendi vatandaş... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Gezi bir halk direnişiydi sonradan bokunu birileri çıkarttı.Maksat insanlara korku vermekti verdiler.Artık insanlar hakkını arayamaz,protesto hakkını kullana... Devamını Gör

Resho

Koca 1 ay süren ayaklanmalar boyunca dolar sadece 0.20 kuruş artmıştı. Aşağıda da görüldüğü üzere ülkenin 1 yılda anca ulaştığı ihracat rakamı kadar zarara u... Devamını Gör