Görüş Bildir
Haberler
Gezi Davasında 47 Yakalama Kararı

Gezi Davasında 47 Yakalama Kararı

Batuhan
27.05.2014 - 14:25

255 sanıklı Gezi olayları davası duruşmasında mahkeme 47 sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Gezi olaylarına ilişkin 255 sanıklı davada, duruşmaya gelmeyen 47 sanık hakkında ifadelerinin alınabilmesi için yakalama kararı çıktı.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 19 tutuksuz sanık katıldı. Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme, ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, dava kapsamı ve mevcut delil durumuna göre katılma talebinde bulunan şikayetçi Ali Çezik ile bu celsede davaya katılma talebinde bulunan Sağlık Bakanlığı avukatları Yağmur Demirezen ve Nazan Özkan'ın davaya katılma taleplerinin reddine karar verdi.

Savunması alınamayan 47 sanık hakkında savunmalarının tespiti için haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Mahkeme, davaya gelmeyen müştekiler Fuat Y., Gürcan T., Mehmet G. ve Muammer K. hakkında ise zorla getirilme kararı çıkardı.

Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ne giren göstericilerin de aralarında bulunduğu 255 sanıklı davada sanıklar, 'Görevli polise mukavemet', '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet', 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Kamu malına zarar verme', 'Kamu görevini usulsüz üstlenme', 'Özel kıyafetleri usulsüz kullanma', 'Suçluyu kayırma', 'İbadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme' ve 'Hırsızlık' suçlarından yargılanıyor. Bugün savunma yapan 19 sanık ile birlikte savunma yapanların sayısı 174'e ulaştı.

(CİHAN)

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_gezi-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0