Görüş Bildir
Haberler
Gerilim Sevenler Buraya: İzlerken Nefesinizi Kesecek En İyi 13 Seri Katil Dizisi

Gerilim Sevenler Buraya: İzlerken Nefesinizi Kesecek En İyi 13 Seri Katil Dizisi

Beyda Koçak
26.05.2020 - 15:00

Dizi yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Following (2013–2015)

13. The Following (2013–2015)

IMDb: 7.4

Çok ünlü bir seri katil olan Joe Carrol, hücresinden kaçarak diğer seri katillerle iletişime geçebileceği bir ağ kurar. FBI, eski ajan Ryan Hardy'yi davaya danışmanlık yapması için göreve çağırır.9 yıl önce Carrol'u yakalayan, onun içini dışını bilen Ajan Hardy, artık dokuz yıl önceki çevikliğine sahip değildir. Hardy'nin davası onu hem fiziksel hem de zihinsel olarak yaralamıştır.

Bir ekiple beraber çalışmak zorunda kalan Hardy, uzun süre önce mesleği bırakması sebebiyle ekip tarafından çok saygı görmez. Ancak katil Carrol'ın kurduğu ağı ortaya çıkardıktan sonra, ekibe kendini kanıtlayan Hardy, Carrol'ın kaçışının gayet planlı olduğu gerçeği ile yüzleşir. Artık tek bir kişinin değil, adeta bir katiller ordusunun peşindedir. Ne yapıp edip, Carrol'ı tekrar deliğe tıkması gerek Hardy, bir yandan da onunla ilgili bir kitap yazmayı hayal eder.

12. The Alienist (2018–2020)

12. The Alienist (2018–2020)

IMDb: 7.7

Caleb Carr'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanacak olan ve Türkçe'ye Ruh Avcısı ismiyle çevirilen The Alienist, 1896 yılında New York'ta geçiyor. Times muhabiri John Schuyler Moore, okul arkadaşı psikolog 'ruh avcısı' Dr. Laszlo Kreizier ve henüz yeni atanmış olan polis müdürü Theodore Roosevelt'in bir cinayet soruşturması için birlikte çalışmalarının hikayesini anlatıyor.

11. Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

11. Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

IMDb: 7.8

(Mini dizi olduğunu belirtmekte fayda var.)

Dizi, düzgün görünümü, sosyal meziyetleri ve aldığı eğitimlerle seri katil klişesini yerle bir eden Ted Bundy’nin hayatını konu ediyor. Sorunlu bir çocukluk geçiren Ted Bundy Utah Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Utah’tan Colorado’ya, Washington’dan Florida’ya kadar birçok eyalette 30’dan fazla kadını katleder. Bundy’nin tüyler ürperten cinayetler işlemesine rağmen yakalanmasının ardından çok sayıda Amerikalı kadının ona sıra dışı bir hayranlık beslediği görülür. Dizide, 'Amerika'nın Karındeşen Jack'i olarak adlandırılan Ted Bundy ile yapılan daha önce hiç duyulmamış görüşmelere yer veriliyor.

10. The Mentalist (2008–2015)

10. The Mentalist (2008–2015)

IMDb: 8.1

O, ne derseniz hafızasına atıyor ama gereksiz gördüğü bilgileri de anında siliveriyor. Zihnini boş yere meşgul edecek gevezeliklere onun kitabında yer yok. Patrick Jane, belki biraz kendini beğenmiş, ukala ama bu yönleri onun olağanüstü bir gözlem ve ikna yeteneğine sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Simon Baker'ın derinlikli oyunculuğu ile hayat verdiği Patrick Jane dehası ile polisiye dizi severlerin yakın zamanda en çok sevdiği karakterlerden birine dönüştü. Kritik davaların üzerinde çalışan Kalifornia Araştırma Bürosu ekibine yetenekleri ile destek veren Patrick Jane, ekip ile başta uyum sorunları yaşa da zaman içerisinde, davalar çözüldükçe aradaki buz dağları da eriyor…

9. Bates Motel (2013–2017)

9. Bates Motel (2013–2017)

IMDb: 8.2

Sapık (Psycho) filmini izleyip de Norman Bates ve annesinin arasındaki ilişkinin nasıl bulunduğu duruma geldiğini merak etmeyen yoktur. İşte bu yeni dizi, bizi bu meraktan kurtarmayı hedefliyor. Bates Motel izleyiciyi filmin öncesine götürerek, Norman Bates'in sapık olmadan önceki hayatına ışık tutacak..

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. The Fall (2013–2016)

8. The Fall (2013–2016)

IMDb: 8.2

Psikolojik gerilim türündeki dizide, iki avcının hayatı işleniyor. Biri kurbanlarının Belfast’ın içinden ve çevresinden seçerek onları gizlice takip eden bir seri katil, diğeri ise MET’de çalışan yetenekli bir dedektif amiri. Allan Cubitt’in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Niamh McGrady gibi isimler yer alıyor.

7. Luther (2010– )

7. Luther (2010– )

IMDb: 8.5 

Tehlikeli bir dedektif olan John Luther, Londra Ağır Suçlar Birimi'ne bağlı çalışan zekasına güvenen, ukala ve gerektiğinde şiddete başvuran bir adamdır.Kural tanımaz dedektifimiz, av ve avcı, zanlı ve mağdur arasında gidip gelirken iyi ile kötü arasındaki dengeyi kurmakta bazen zorlanır.Kimse melek değil ama şeytanın tarafında olmadığına da emin misin?

6. Mindhunter (2017– )

6. Mindhunter (2017– )

IMDb: 8.6

 FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler. John Douglas ve Mark Olshaker tarafından kaleme alınan Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit kitabından uyarlandı.

5. You (2018– )

5. You (2018– )

IMDb: 7.8 

Zeki bir New York'lu olan Joe, bir kitapçı işletmektedir. Bir gün kitapçıya gelen Beck, Joe’nun ayaklarını yerden keser. Joe, ilk görüşte Beck’e aşık olmuştur. Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Beck’i elde etmek için teknolojiyi kullanmaya başlayan ve onu her yerde takip eden Joe’nun takıntılı tavırları Beck’in en yakın arkadaşı Peach’ı şüphelendirse de ona engel olamaz. Joe, sonunda Beck’in takipçisi olmaktan çıkıp erkek arkadaşı olmayı başarır. Ancak Joe'nun takıntılı hali artarak devam edince, işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar

4. True Detective (2014– )

4. True Detective (2014– )

IMDb: 9.0

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Şahsiyet (2018)

3. Şahsiyet (2018)

IMDb: 9.2

Bu da yerli bir mini dizi.

Agah, adli katip memurluğundan emekli olan bir adamdır. Beyoğlu'nda münzevi bir yaşam süren Agah'ın hayatı, kendisine alzheimer teşhisi konulmasıyla altüst olur. Tüm anılarını zamanla unutacak olmasının acısı karşısında büyük bir yıkıma uğrayan Agah, bir süre sonra bu durumun bir fırsat olduğunu fark eder. Agah, yıllardır ertelediği bir cinayeti işleminin tam zamanı olduğunu düşünür çünkü hastalığından dolayı işleyeceği suçu unutacak ve bundan dolayı vizdan azabı çekmeyecektir. Agah'ın aldığı bu karar sadece onun değil cinayet büro amiri olan Nevra'nın da hayatını etkileyecektir.

2. Dexter (2006–2013)

2. Dexter (2006–2013)

IMDb: 8.6

O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. O'nun adı Dexter ve düzenin adaletini kişisel bakışa göre sağlamak hayatta kalma amacı.

Hem işinin ehli bir seri katil, hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından bu yana kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam ediyor. Yayınlandığı yıldan itibaren onlarca televizyon ödülüne aday gösterilen, Emmy ve Altın Küre ödüllü Dexter, televizyon tarihinin de en sıra dışı karakterlerinden birini ekranlara taşıyor...

1. Hannibal (2013–2015)

1. Hannibal (2013–2015)

IMDb: 8.5

Thomas Harris'in ünlü serisi Hannibal'dan uyarlanan dizi Red Dragon'a odaklanıyor. Hepimizin bildiği bu seri katil hikayesinde bu kez Bryan Fuller merkeze FBI Ajanı Will Graham ve onun akıl hocası Hannibal Lecter'ı alıyor.

Öldürdüğü kurbanlarını afiyetle yiyen zeki ve entelektüel bir seri katil. Dizinin zekice yazılmış senaryosu, sanatsal sahneleri, usta oyunculukları ve psikoloji üzerine replikleriyle bir başyapıt.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
15
7
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cemile nur

13 dizinin 10'unu izledim kalan 3'ünü de çok duydum. Herhalde ben yapsam bu listeyi daha çok hoşuma gidemezdi. Hepsi göz önünde olan kaliteli diziler. başlar... Devamını Gör

Gizem Yenikler

8, 4, 2, beğenmiştim listede favorim Mentalist.

Film gurusu

Diziler gerçekten çok iyi seçilmiş. Güzel bir galeri olmuş. Mutlaka izleyeceğim. 👏👌✔️