Görüş Bildir
Haberler
En Çok Yediğimiz 15 Yemeğe Hangi Şaraplar Yakışıyor?

En Çok Yediğimiz 15 Yemeğe Hangi Şaraplar Yakışıyor?

Doluca Demo
06.05.2013 - 18:10 Son Güncelleme: 12.05.2013 - 19:25

En Çok Yediğimiz 15 Yemeğe Hangi Şaraplar Yakışıyor?

Klasik şarap- yemek eşleştirmelerini bilirsiniz. Tütsülenmiş peynirlerle bu beyaz, av etleriyle şu kırmızı. Siz hiç av eti yiyen birini gördünüz mü gerçekten? Şimdi gerçek dünyaya dönelim ve hergün yediğimiz yemeklerle hangi şaraplar yakışıyor bir göz atalım. Ve evet listede Adana da var.

Yöresel Peynirler

Evde kendinize peynir tabağı hazırladığınızda favorileriniz hangileri? Erzincan tulumu, Kars kaşarı, otlu peynir, İzmir tulumu?

Ülkemizin en güzel peynirlerine yine Anadolu'ya özgü üzümlerden yapılan şaraplar çok yakışıyor. Mesela Öküzgözü. Elazığ yöresinde yetişen Öküzgözü üzümünden yapılan şaraplarda Fırat nehrinin özgün kokusunu alabilirsiniz.

Tuğra Öküzgözü 2010

Anadolu'nun en değerli şaraplık üzümlerinden biri olan Öküzgözü üzümünün özgün karakteristiğinde rastlanan canlı, meyvemsi ve orta gövdeli özellikleri Tuğra Öküzgözü'nde damaklarda güçlü bir şekilde fark edilmektedir. Üzümün güçlü asiditesinden kaynaklanan canlı yapısına rağmen olgun meyve lezzetleri sayesinde Tuğra Öküzgözü, damakta dengeli, yuvarlak ve orta gövdeli lezzetleri ile dikkat çekmektedir. Denizli'deki kontrollü bağlarımızda uyguladığımız modern bağcılık yöntemleri ve kısıtlı verim uygulanması sonucu üzümler Ekim ayı başında hasat edilmiştir. Tuğra Öküzgözü şarabımızda, üzümün istenilen olgunluğuna kadar bağda bekletilmesi sayesinde asit ve alkol dengesinde mükemmel bir uyuma ulaşılmıştır. Üretimi sırasında soğuk maserasyon ve serin fermantasyon işlemleri uygulanarak Öküzgözü'nün özellikleri maksimumda korunmuştur. Eskitilme sürecinde ise 5 ay tortusu üzerinde, 7 ay tortusundan ayrılmış olarak toplam 12 ay boyunca %70 Fransız, %30 Amerikan meşe fıçılarda bekletilerek kompleks bir olgunluğa ulaşması sağlanmıştır. Tuğra Öküzgözü şarabımızda, vişne ve mürdüm eriği ilk keşfedilen aromalarken, kırmızı meyve aromaları burunda oldukça hoş çağrışımlar yapar.

Sezar Salata

Yaz ayları yaklaştıkça salatayla değiştirilen öğünler de artıyor. Salataların şahı Sezar'a ise hafif tatlı, beyaz şaraplar çok yakışıyor. Üstelik hafifliği ile öğle yemeklerine de çok uygun.

DLC Moskado 2011

Misket üzümüne özgü canlı,kolay içimli ve meyvemsi karakteri tüm zenginliğiyle yansıtan Moskado,dömisek bir şaraptır. Aromatik, canlı, serinletici Moskado, portakal çiçeği, papatya, greyfurt ve kavun aromalarını çağrıştırır.

Biftekli Salata

Hem sağlıklı besleneyim hem de karnım doysun diyenlerin favorisi biftekli salata. İsterseniz klasik vinegret sosla, isterseniz hardal sosla deneyin, biftekli salata her öğün yenebilecek kadar güzel. Kolay içimli ve lezzetli kırmızı şaraplar ise bu yemeğin en iyi eşlikçisi.

Villa Doluca Klasik Kırmızı 2012

Villa Doluca KLASİK Kırmızı, meyvemsi özelliğini Elazığ’ın zengin lezzetler içeren Öküzgözü üzümünden alırken, koyu renkli şaraplar veren Alicanté’den kolay içimli karakteristiğini, Shiraz üzümünden ise güçlü ve dolgun yapısını almaktadır. Meyvemsi, akıcı, güçlü ve kompleks yapıya sahip olan Villa Doluca KLASİK Kırmızı, kırmızı meyve ve baharat aromalarını çağrıştırır.

Kremalı Makarnalar

Fettucini Alfredo ya da porçini mantarlı penne. O makarnaya o krema girdikten sonra işler değişir ve kadeh ille de beyaz şarap diye tutturur. Unutmayın beyazların kraliçesi Chardonnay bir makarnanın isteyebileceği her aromaya sahiptir.

Sarafin Chardonnay 2011

Doluca tesislerine özenle nakledilen Chardonnay üzümleri nazikçe sıkıldıktan sonra ortaya çıkan şıra, tortularıyla birlikte fermantasyonunu Fransız meşe fıçılarda tamamlayarak şaraba dönüşür. Chardonnay meraklılarının aşina olduğu, 'buttery' tabir edilen kadifemsi akıcılığa sahip Sarafin Chardonnaynin bu özelliği, bu şarapta özel olarak uygulanan 'malolaktik fermantasyon' metodundan kaynaklanır. 'Beyazların kraliçesi' olarak bilinen, Fransa-Bourgogne kökenli bu asil üzümün akıcı, dolgun ve güçlü yapısını Sarafin Chardonnaynin lezzetine tam olarak yansıtabilmek ve şarabın dokusunu koruyabilmek için kısıtlı filtrasyon işlemi uygulanır. Sarafin Chardonnay, 225 litrelik Fransız meşe fıçılardaki fermantasyon ve eskime süresiyle birlikte toplam 12 aylık serüveninin sonunda, zengin bir buke ve kompleks bir yapı kazanır.

Sushi

Yoğun aromalara sahip sushi yanında ferah bir lezzet aramakta haklı. Wasabinin keskin lezzetinin yanına Sauvignon Blanc üzümlerinin canlı ve diri özellikleri çok yakışıyor.

Sarafin Sauvignon Blanc 2011

Saroz Yarımadasına en çabuk uyum sağlayan türlerden biri olan Fransa-Bordeaux kökenli Sauvignon Blanc, bu coğrafyanın toprak ve iklim özelliklerini belirgin olarak lezzetine yansıtmaktadır. Üzümlerin özgün aromalarını tümüyle koruyabilmek için, Sauvignon Blanclar hasat zamanında özel soğutmalı araçlarla Doluca tesislerine nakledilmektedir. 'Beyazların vahşisi' olarak nitelendirilen Sauvignon Blanc üzümlerinin canlı, diri karakteristiği Sarafin Sauvignon Blanca canlılık ve serinletici bir meyvemsilik katmaktadır. Sarafin Sauvignon Blancda özellikle yeşil elma, yeşil erik ve taze otları çağrıştıran aromalar ön plana çıkmaktadır.

Karışık Pizza

Karışık olması şart değil tabii, sucuklu mantarlı da olabilir. Ama her pizzanın içinde zaten çeşit çeşit malzeme var. Bu malzeme yoğunluğu yanında güçlü bir şarap istiyor. Diyarbakır'a özgü Boğazkere üzümünden yapılan şaraplar pizzanın yanına çok iyi gidiyor. Mutlaka deneyin.

DLC Boğazkere 2011

Güçlü, gövdeli, tanenli Diyarbakır yöresinin Boğazkeresi ile daha az tanenli, meyvemsi Denizli bölgesinin Boğazkere üzümlerinin harmanından elde edilen bu lezzetli şarap dört aylık eskime süresini üç yaşındaki 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda geçirir. Böylece canlı bir yapı ve zengin lezzetler kazanır. Güçlü, meyvemsi ve damakta kalıcı olan DLC Boğazkere, kuru erik, pestil ve olgun vişne aromalarını çağrıştırır.

Kıymalı Pide

Pideyle şarap olur mu hiç demeyin çünkü çok da güzel oluyor. Özellikle kolay içimli ama karakteristik bir kırmızı tercih ederseniz sıradan bir akşam yemeğini bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.

Villa Doluca Neo Kırmızı 2011

Denizli bölgesinde yetişen az tanenli, meyvemsi Boğazkere üzümünden güçlü yapısını kolay içimli, akıcı ve meyvemsi şaraplar veren Kalecik Karası üzümünden aromatik karakteristiğini kendine özgü aroması ve canlı karakteristiği ile Elazığın lezzetli bir üzümü olan Öküzgözünden canlılığını alan Villa Doluca Neo Kırmızı, Anadolu kökenli bu üç üzümün mükemmel dengesini yansıtıyor. Aromatik, canlı, kolay içimli ve güçlü bir şarap olan Villa Doluca Neo Kırmızı, vişne, kuru erik, böğürtlen lezzet ve aromalarını çağrıştırır.

Hamburger

Hamburger son zamanlarda ne kadar populerite kazandı değil mi? Romantik yemeklerimizi bile lüks hamburgercilerde yiyoruz. Peki yanına ne içiyoruz? Tabii ki kırmızıların kralı Cabernet Sauvignon ve Merlot kupajı!

DLC Cabernet Sauvignon - Merlot 2011

'Kırmızıların kralı' olarak tanımlanan Cabernet Sauvignon üzümünün güçlü, tanenli ve gövdeli yapısı ile, meyvemsi, yumuşak ve rahat içimli Merlot üzümünün bu özellikleri DLC Cabernet Sauvignon-Merlotda dengeli bir birlikteliğe dönüşür. Doluca, daha önce meşe fıçılarda uzun süreler eskiterek kompleks yapılarıyla tanıttığı bu varietaller için DLC Serisinde biraz farklı bir yaklaşım sergiledi. Üzümlerden gelen meyvemsi özellikleri maksimum düzeyde yansıtmak amacıyla, sadece 6 aylık bir meşe fıçıda bekleme süresi sonunda varietalleri bütün canlılığıyla DLC Cabernet Sauvignon-Merlotda sunmaktadır. DLC Serisinin en gövdeli ve dolgun yapıdaki şarabı olan DLC Cabernet Sauvignon-Merlot, meyvemsi ve dengeli yapısıyla vanilya, karabiber, ahududu, dağ çileği ve badem aromalarını çağrıştırır.

Mangalda Kanat

Güneşin tadına vardığınız bir pazar günü sevdiklerinizle mangal keyfi yapmak gibisi var mı? Daha kanatları mangala atmadan dolduracağınız bir kadeh pembe şarap neşenize neşe katacak. Çünkü pembe şarap anında mutlu etme özelliğine sahip!

Villa Doluca Klasik Roze 2012

Villa Doluca Klasik Roze, Ege’de yetiştirilen Carignan üzümünden aldığı canlı ve akıcı karakteristiğini, Elazığ’ın zengin lezzetler içeren Öküzgözü’nden aldığı meyvemsi lezzetlerle oldukça dengeli bir şekilde birleştirmektedir. Serinletici, canlı, meyvemsi ve akıcı olan Villa Doluca Klasik Roze, çilek, frambuaz ve muz aromalarını çağrıştırır.

Adana Kebap

İşte Türk halkının en sevdiği yemek: Adana! Bu lezzetli icadı bir hafta yemesek özlüyoruz. Üstelik her türlü içecekle de iyi gidiyor. Ama yağ ve acı dengesi sebebiyle kuvvetli bir kırmızı şarapla inanılmaz oluyor.

Antik Kırmızı 2011

Damakta kalıcı ve tanenli yapısını Boğazkere’den, güçlü ve ağzı dolduran lezzetini Shiraz’dan, alan Antik Kırmızı, 8 ay boyunca 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda bekletildikten sonra şişelenerek yeraltı kavlarımızda eskimesini sürdürür. Böylece zengin bir buke, koyu renk ve damakta uzun süre kalan bir lezzet kazanır. Gövdeli, güçlü, damakta kalıcı ve meyvemsi Antik Kırmızı, olgun vişne, kızılcık, üzüm pestili ve vanilya aromalarını çağrıştırır.

Kuzu Pirzola

Kuzu pirzola karakterli bir yemek bu yüzden ona eşlik edecek şarap da öyle olmalı. Bu özel yemeği yediğiniz zamanlarda özel şaraplar tercih edin. Mesela eskitilmeye elverişli, güçlü bir kırmızı!

Karma Cabernet Sauvignon - Öküzgözü 2010

'Kırmızıların Kralı' olarak tanımlanan Cabernet Sauvignon üzümü tanenli, gövdeli ve meyvemsi özelliklerini Karma Cabernet Sauvignon-Öküzgözüne yansıtır. İsmini tanelerinin çok iri olmasından alan Öküzgözü ise, kendine özgü aromasını ve canlı meyvemsi karakterini bu şaraba yansıtır. Güçlü bir karaktere sahip her iki üzüm cinsi, yıllandıkça kuvvetlenen bukeler kazanarak birbirini bütünler ve ortaya dengeli bir birliktelik çıkar. Güçlü, gövdeli ve eskitilmeye elverişli Karma Cabernet Sauvignon-Öküzgözü, 12 ay boyunca 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda eskitilir. Damakta kalıcı, gövdeli ve tanenli yapısıyla kendini hissettiren Karma Cabernet Sauvignon-Öküzgözü, kırmızı meyve, vanilya, tarçın ve karamel aromalarını çağrıştırır.

Çupra Izgara

Çupra ya da en yakın arkadaşı levrek. Her ikisi de eşsiz lezzetlerinin harika bir beyaz şarapla kutlanmasından mutluluk duyarlar. Yalnız öyle aperatif bir şarap değil, kendine özgü aromaları olan, gövdeli, kuvvetli bir beyaz şarap.

Antik Beyaz 2011

Kapadokya yöresinin damakta kalıcı, güçlü ve diri şaraplar veren Emir üzümünden, adını narin yapısından aldığı düşünülen, hoş aromalı Narince üzümünden ve yumuşak içimli, zarif aromalı şaraplar veren Semillon üzümünden elde edilen Antik Beyaz, 8 ay boyunca Fransız meşe fıçılarda eskitilerek kuvvetli bir bukenin yanısıra, kadifemsi bir karakter, dolgun bir yapı ve akıcı bir lezzet kazanır. Gövdeli ve güçlü bir şarap olan Antik Beyaz kavun, armut ve füme aromalarını çağrıştırır.

Antrikot, T-bone, New York Steak

Çok pişmiş, orta ya da az. Et seçmek bir uzmanlık işi. Bu muhteşem lezzet deneyimini unutulmaz kılan ise yanına seçtiğiniz şarap. Etin yağlı aromalarını dengeleyecek, kokusunu keskinleştirecek ve her yudumda yüzünüze bir gülümseme yerleştirecek o şarap mutlaka kırmızı olmalı ve biliyorsunuz kırmızıların kralı da Cabernet Sauvignon!

Alçıtepe 'Kirte' 2009

Marmara ve Ege denizlerinin rüzgarına hakim olan Alçıtepe bağımızın kuzey yamacında yer alan Kirte mevkiinde, mikro bağcılık esasına göre yetiştirdiğimiz Cabernet Sauvignon üzümü için ideal teruarı bulduğumuza inanıyoruz. Killi ve tınlı toprak yapısına sahip olan bu özel bölgede, hektar başına 4,5 ton gibi oldukça düşük verim gözetilerek, en olgun durumunda elle hasat edilen Cabernet Sauvignon üzümünden yapılan bu şarabımız, yaklaşık 14 günlük maserasyon sürecinden sonra %88 Fransız, %12 Amerikan meşesi fıçılarda 13 ay olgunlaştırılmıştır. Alçıtepe “Kirte” Cabernet Sauvignon, olgun tanenleri ile damakta kalıcı, zengin ve kompleks aroma karakteri ile meyvemsi tatlara sahiptir. Cabernet Sauvignon üzümünden yapılan şaraplarda aranan en önemli özellik olan lezzet derinliği ve olgun tanenlerin güçlü yapısını, kusursuz şekilde bir denge içerisinde keşfedebileceğiniz bu şarabımız, siyah frenküzümü, kekik, siyah zeytin ve baharat aromalarını çağrıştırmaktadır.

Kuruyemiş, Cips, Meyve

Arkadaşlarla maç izlerken, bir cafede dedikodu yaparken ya da bir parti de, atıştırmalıkların yanına en iyi ne gider? Tabii ki Blush! Enerjik tadı ile hayatınıza mutluluk katması da cabası.

Verano Blush 2012

Fransa’nın dünyaca ünlü Côte du Rhone ve Châteauneuf-du-Pape şaraplarının ana üzümü olan Grenache, açık renkli, genç tüketilmeye elverişli ve az gövdeli kırmızı şarapları ile bilinir. Saroz yöresindeki bağlarımızda yetiştirdiğimiz Grenache üzümünden roze bir şarapta beklenen serinletici, kolay içimli ve aromatik yapıyı elde edebilmek için, maserasyon işlemi hiç uygulanmadan sanki bir beyaz üzümmüş gibi doğrudan yumuşak bir sıkma işlemi gerçekleştirilir . Bu sayede Grenache üzümünün kabuklarından kırmızı renk şıraya çok az miktarda geçer ve Verano Blush’ın rengi olan açık pembe renk elde edilir. Sıkma işleminden sonra eldilen şıraya da beyaz şarap üretim aşamaları uygulanır. Kırmızı bir üzüm olan Grenache’ın beyaz şarap üretim aşamalarına tabi tutulması sonucunda ortaya çıkmış olan Verano Blush, açık pembe rengi, serinletici, kolay içimli ve aromatik yapısı ile oldukça lezzetli bir roze şaraptır. Bu şarabımız frambuaz, çilek ve tropik meyve koku ve tatlarını çağrıştırır.

Doğumgünü Pastası

Şöyle bol kremalı, meyveli, rengarenk bir pastaya kim hayır diyebilir? Yanında bir kadeh tatlı beyaz şarap da varsa kimse! Tatlı şaraplar sadece pastalara değil bütün tatlılara çok yakışır. Ama siz kutlamalar için özellikle onları tercih etmelisiniz.

Safir 2011

Serinletici bir meyvemsi aromaya, dolgun bir lezzete ve yumuşak bir içime sahip olan Dolucanın tek doğal tatlı şarabı Safir, tamamen Misket üzümlerinden elde edilen bir şaraptır. Misket üzümünün altın sarısı rengini yansıtan serinletici, aromatik, canlı ve güçlü bir yapıya sahip olan Safir, hanımeli, bal ve limon çiçeği aromalarını çağrıştırır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
68
26
21
20
19
3