Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Gerçekten Yaşanmış Olduğuna İnanmakta Zorlanacağınız Botoks Etkili 15 Olay

etiket Gerçekten Yaşanmış Olduğuna İnanmakta Zorlanacağınız Botoks Etkili 15 Olay

Tarihin tozlu sayfalarını sizler için aralıyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kinik felsefesinin öncüsü, ünlü filozof Diyojen bir fahişenin oğlunun kalabalığa taş attığını görür ve ona şöyle der: "Dikkat et oğlum, o taş babana gelmesin!"

2. Titanic'in ikinci kaptanı, batan gemiden yüzerek çıkar ve bir cankurtaran botuna binmeyi başarır. Yıllar sonra, bu hayatta kalma becerilerini kullanarak Dunkirk'te tam 130 kişinin hayatını kurtarır.

3. "Bir kapı kapanırsa bir başkası açılır." sözü aslında Alexander Graham Bell'e aittir. Graham Bell, o söze şöyle devam eder: "Fakat biz kapanan kapıya öylesine uzun ve öylesine üzülerek bakarız ki, bizim için açılan diğer kapıyı göremeyiz.''

4. 1986'da patlayan NASA'nın Challenger adlı roketinin mühendislerinden biri, soğuk havalarda roketin fırlatılmaması gerektiğine dair uyarılarda bulunur. Ancak NASA bu uyarılara kulak vermez.

Mühendis, patlamadan bir gece önce yaşanacakları öngörür ve akşam yemeğinde karısına roketin patlayacağını söyler.

5. 1880'lerde Avrupa'da birçok çiftçi telefonlarını dikenli tellere bağlıyordu. Böylece, 20 kişi aynı anda telefona bağlanabiliyordu.

Kimin aradığına bakılmaksızın herkesin telefonu açıldığından, bu durum çiftçilerin o dönemlerde yalnızlık ve depresyonla baş etmelerine yardımcı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Japonya'da, 'Hiroşima Barış Alevi' ilk kez 1964 yılında yakıldı ve o tarihten beri sürekli olarak yanık tutulmaya devam ediliyor.

Hiroşima Barış Alevi, dünya üzerindeki tüm nükleer bombalar yok edilinceye ve gezegenin yok olma tehdidi ortadan kalkıncaya kadar Japon Hükümeti tarafından yanık tutulmaya devam edecek.

7. 1724 yılında Margaret Dickson adlı bir kadın asılarak idama mahkum edilmiş ancak ölmemişti. Daha sonra Dickson'ın serbest bırakılmasına karar verildi, çünkü İskoç yasasına göre ceza uygulanmıştı.

Yasada, 'ölmemek' ile ilgili bir madde bulunmuyordu ve yaşanan bu olaydan sonra asılarak idam edilme cezasına 'Ölene dek' ibaresi eklendi.

8. The Simpsons, 1990 yılında First Lady Barbara Bush tarafından eleştirildi ve Bush, The Simpsons'ın 'bugüne kadar gördüğü en salakça şey' olduğunu söyledi.

Marge karakteri ise Bush'a bir mektup yazarak önyargılı olmamasını ve ailesinin elinden gelenin en iyisini denediğini kibar bir dille söyledi. Bush, daha sonra dilini tutamadığı için ekipten özür diledi.

9. 1958'de beyaz bir kız, 7 ve 9 yaşlarındaki iki zenci erkek çocuğunu yanaklarından öptü. Çocuklar tutuklanıp ailelerinden habersiz 6 gün boyunca gözaltında tutuldular.

Toplam 3 ay boyunca hapis tutulan çocuklar, bu süre içerisinde polislerin türlü işkencelerine ve dayaklarına maruz kaldılar.

10. Eski Mısırlılar 12 ayı tam 30 güne bölmüşlerdi, yıl sonunda ise kalan 5 günü kutlamalara ayırıp 365'e tamamlıyorlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Theodore Roosevelt'in oğlu, I. Dünya Savaşı'nda ABD ordusunun savaş pilotlarından biriydi. Savaşta ölen genç askerin bedeni, düşman topraklarında bulunmuştu ve Almanlar tarafından bir askeri cenaze töreni yapılarak gömüldü.

12. Amerika'nın en meşhur mağazalar zincirinden biri olan Macy's'in kurucusu Isidor Straus, Titanik'te ölenler arasındaydı.

Straus, kadınlar ve çocuklardan önce cankurtaran botuna binmek istemedi ve eşi de 'Kocamdan ayrılmayacağım, beraber yaşadığımız gibi beraber öleceğiz.' diyerek onsuz gemiden ayrılmayı reddetti. Çift, en son güvertede kol kola görüldü ve karı koca tıpkı söyledikleri gibi birlikte can verdiler.

13. Polonya istihbarat görevlisi Witold Pilecki, kamp hakkında istihbarat toplamak amacıyla Auschwitz'de tutsak edileceği bir direniş operasyonu için gönüllü oldu.

Adeta tek başına bir orduya bedel olan Pilecki, önce kampta bir direniş hareketi düzenledi ve ardından orada yaşananları müttefiklere bildirdi. 1943'te ise görevini tamamlayıp kamptan kaçtı.

14. 1986 yılında bir hayvanat bahçesinde gezmekte olan beş yaşındaki bir çocuk, gorillerin yaşadığı bölümün içine düştü. Jambo isimli bir erkek goril, düşmenin etkisiyle bilincini kaybeden çocukla diğer gorillerin arasına girip onu korudu.

Hatta Jambo, çocuk kendine geldikten sonra onun sırtını bile sıvazladı. Bu olay, gorilleri için pozitif bir kamuoyu algısı oluşmasına neden oldu.

15. Bir grup bilim adamı, 1922 yılında bir hastanede diyabetik ketoasidozlu hasta çocukların kaldığı bölüme gelerek onlara 'insülin' adını verdikleri yeni bir ilaç enjekte ettiler.

Hastalık yüzünden ölmek üzere olan çocuklar, ilacın enjekte edilmesi ile birlikte koma halinden çıkıp tek tek uyanmaya başladılar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
716
247
84
15
14
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ruveydaaydin

Japonya meşale yakacağına balina katletmeye bi son versin önce.

Bozkurt

Yeminle zıvanadan çıktılar.

Lucinda Kane

#10 5 gün kutlanmazdı. O beş gün gökyüzü tanrıçası Tut'un, tanrıların firavunu Ra'nın ona yılın 360 günü doğum yapmasını yasaklamasının üzerine ay ışığından ... Devamını Gör

Minotaur

#10 aklıma geldiydi