Görüş Bildir
Haberler
Bunlar Kesin Photoshop Diyeceğiniz 15 Sanat Kokan Heykelin Varlığı Sizi Hayrete Düşürecek!

etiket Bunlar Kesin Photoshop Diyeceğiniz 15 Sanat Kokan Heykelin Varlığı Sizi Hayrete Düşürecek!

Rinascita
12.06.2017 - 00:20

Birbirinden büyüleyici bu heykelleri ortaya çıkaranlar, bütün geleneksel bakış açışlarını yıkarak tamamen sanat için yola çıktılar.

Kaynak: https://brightside.me/creativity-desi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Wonderland" Kanada

1. "Wonderland" Kanada

Calgary'de bulunan bu heykele dair en havalı şey, içinde bulunabilmek! İspanyol heykeltıraş Jaume Plensa tarafından meydana getirilen bu eserin dışı kafa şeklinde 12 metrelik çit örgüden oluşuyor, içinden baktığınızda dünyaya açılan bir kapı niteliğinde.

2. "Karma" ABD

2. "Karma" ABD

Koreli heykeltıraş Do-Ho Suh'un eseri olan Karma, New York Albright-Knox Sanat Galerisi'nde ziyaretçilere sunuluyor. Gören herkesin hayal gücü sınırlarını zorlayan bu heykel, 7 metre uzunluğunda olmasına rağmen sonsuza kadar gidiyormuş gibi bir görüntüye sahip.

3. "Last Supper" ABD

3. "Last Supper" ABD

Albert Szukalski'nin bu eseri, Rhyolite adlı hayalet kentte bulunuyor. Sanatçı, Leonardo da Vinci'nin eserinden yola çıkarak yapmış bu heykeli. Özellikle Death Valley'nin karşısında yer alan bu figürler, geceleri iç kısımdan özel bir ışıklandırma ile aydınlatıldığı için daha da gizemli görünüyorlar.

4. "Diamonds" Avustralya

4. "Diamonds" Avustralya

Yeni Zelandalı usta Neil Dawson'ın bu eserinin nasıl havada durduğunu anlamaya çalışmadan geçip gitmeniz mümkün değil. Bu görüntünün oluşmasını sağlayan ise, görmesi neredeyse imkansız olan teller.

5. "Balancing Sculpture" Dubai

5. "Balancing Sculpture" Dubai

Dengede duran bronz mucize, fiziğin bütün kurallarını alt üst ediyor adeta. Polonyalı usta Jerzy Kedziora'nın heykelleri, kendi yer çekimleri ile bile alt üst edilemiyor. Rüzgarın hızı arttığında oluşacak görüntüyü siz düşünün artık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Monument to the violinist" Hollanda

6. "Monument to the violinist" Hollanda

Amsterdam'da belediyenin ve konser salonunun bulunduğu yer olan Stopera'da, kemancının heykelini yapmak için mermer zemin kırıldı. Bu eserin yaratıcısı gerçekten de sınırları zorlamış gibi görünüyor. Belediye binasındaki herkes omuz silkiyor ve bu eseri görmezden geliyor.

7. "Porsches at the Festival of Speed" Birleşik Krallık

7. "Porsches at the Festival of Speed" Birleşik Krallık

Gerry Judah'ın dahiyane fikirlerinin hayat bulduğu bu eserler de, sonsuza doğru yolculuğa çıkan arabaları gösteriyor. Goodwood'daki geleneksel Hız Festivali'nin bu şekilde bir parçası olan Gerry otomotiv dünyasının en ünlü isimleriyle çalışma fırsatı yakaladı.

8. "Diminish and Ascend" Avustralya

8. "Diminish and Ascend" Avustralya

Sydney'de David McCracken tarafından tasarlanan, gökyüzüne kadar uzanan bu merdivenlerin bir sırrı var. Her bir basamak, bir diğerinden daha küçük. Bu yüzden baktığınız zaman sonsuza kadar gidiyormuş gibi bir görüntü sağlıyor.

9. "The inevitability of time"

9. "The inevitability of time"

Yunanistanlı sanatçı ve heykeltıraş Adam Martinakis, fütürist görsel sanat alanında dijital heykeller yapıyor. Bunları yalnızca internette veya baskılarda görebilirsiniz. Yine de bu modern sanatın neden var olduğunu gösteriyor: bir şeyleri ifade etmenin yeni yollarını keşfetmek.

10. "Features of Gravity for the Elephant" Fransa

10. "Features of Gravity for the Elephant" Fransa

Daniel Firman'ın bu eseri, Fontainebleau Kalesi'nde de bulundu. Bu eser, yaratıcısının 'filler yer seviyesinin 18.000 km uzunluğunda hortumlarının üzerinde dengede durabilirler.' teorisine adandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Runner" Yunanistan

11. "Runner" Yunanistan

Atina'da bulunan Yunan Dromeas'ı görebilirsiniz. Hangi açıdan bakarsanız bakın, hareket halinde olduğu izlenimini edinirsiniz. Bu şaşırtıcı figür, heykeltıraş Costas Varotsos tarafından çılgın sayıdaki koyu yeşil cam parçasıyla yapıldı.

12. Sualtı heykelleri, Meksika

12. Sualtı heykelleri, Meksika

Dünyanın farklı bölgelerindeki su parklarının hepsi heykeltıraş Jason Taylor'un eserleri. Bu şahane eserlerle bir selfie çekmek için bile, çok büyük bir çaba harcamak ve scuba giysileri bulmak zorunda kalabilirsiniz.

13. "Involution"

14. "The Bather" Almanya

14. "The Bather" Almanya

Alman kayıkçılar devasa, strafor ve çelikten yapılan bu heykel karşısında hayrete düştüler. Oliver Voss tarafından yapılan bu heykel, sanki bir küvette keyif yapan bir kadının kafasını ve bacaklarını gösteriyor.

15. "Ali ve Nino" Gürcistan

Tamara Kvesitadze'nin bu eseri, iki karakterin aşk hikayesinden esinlenilerek yapıldı. Figürler, sonsuz bir hareket içindeler. Öncelikle birbirlerine doğru yaklaşan, tek bir bütün içinde karışık kaybolan ve sonra kaçınılmaz bir şekilde ayrılan...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1083
763
201
74
70
69
42
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Kaplan

Sonuncu heykel Türkiye'de olsa kesin ''müstehcen'' olduğu için yıkılırdı. Sanat? Tövbeee şeytan icadı :D

Adige Shapsug

Türkiye de olsa erdoğan tarafından ucube diye yıktırmaya kalkardı

hdjfhkdh

ankaradakiler yıkılmadıysa hiçbiri yıkılmaz :D

hakan a

http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/04/04/ankara-gorili.jpg

bücür_misi

hahahahaha asdasdasdasd manidar