Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Hikayelerden Uyarlanmış 12 Korku Filmi

Gerçek Hikayelerden Uyarlanmış 12 Korku Filmi

Seçil Atak
19.06.2019 - 16:51

Özellikle filmlerin başında çıkan 'Gerçek Hikayelerden Uyarlanmıştır.' yazısı, film üzerine daha çok yoğunlaşmamıza, filmlerin daha çok ilgimizi çekmesine neden olmuştur. Korku filmi severlere itafen oluşturulan bir içeriktir. Eklenen filmlerin tümünün gerçek hikayelerden esinlenilerek yapıldığı öne sürülmektedir.

Not: Filmler İMDb puanlarına göre; en düşükten, en yükseğe sıralanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Sessiz Ev (Silent House) - 2013

12. Sessiz Ev (Silent House) - 2013
  • Uruguay'da yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak 2010'da çekilen Issız Ev (La Casa Muda) adlı gerilim filminin yeniden çevrimidir. Sarah, babası ve amcasıyla birlikte kış boyu boş kalan göl kenarındaki yazlık evlerine çeki düzen vermeye gider. Fakat evde garip bir şeyler vardır; derinlerden duydukları seslerle yalnız olmadıklarını fark ederler. Evde garip olaylar dönmektedir. Olan biteni çözmeye çalışırken Sarah delirmenin eşiğine gelecek ama aynı zamanda kendi geçmişinin sırları ve gizemleriyle karşılaşacaktır.

  • İMDb: 5,3

11. Annabelle - 2014

11. Annabelle - 2014
  • John Form, oyuncak bebek koleksiyonu yapan hamile eşi Mia için yeni bir oyuncağı gözüne kestirir. Beyaz gelinlik giydirilmiş, eşine zor rastlanır bu antika oyuncak bebek Mia için kusursuz bir hediye olacaktır. Mia beklediği gibi hediyesi Annabelle'i görünce mutlu olur, ancak bu güzel anlar çok uzun sürmez. Form ailesinin evi bir gece sapkın bir tarikat tarafından basılır ve ciddi bir saldırıya uğrarlar. Saldırganlar uzaklaşırlar ancak hiçbir şey çözülmüş değildir. Zira ailenin hiç tahmin edemeyeceği bir kötü ruhu evde bırakmışlardır. Korku Seansı filminin öncesini konu alıyor.Kötülüğü içinde barındıran oyuncak bebek, gerçekte Connecticut’ta bir müzede kilit altında tutuluyor ve ayda iki kez bir rahip tarafından ziyaret edilerek kutsanıyor.

  • İMDb: 5,4

10. Sınır Bölgesi (Borderland) - 2007

10. Sınır Bölgesi (Borderland) - 2007
  • Meksika ABD sınırında uyuşturucu ekimi yaparak, Aztek tanrılarına tapınan bir çete, güvenlik güçlerinin kendilerini bulmaması için tanrılara kurban adayarak, insan kanı, gözü, kulağı, dili, gibi uzuvlarla büyüler yapmaktadır.Seneler önce Mesiko City’de, çetenin malikanesini basan polislerden olan Ulises, orada yaşadıklarını hiç unutmamıştır.Bu nedenle, çetenin peşini bırakmamakta kararlıdır.Bununla beraber sınır polisi, Ulises’i ve delillerini umursamayarak olayı unutmasını tavsiye eder.Ulises, polisin bu çeteden çekindiğini düşünmektedir.Bu esnada Teksas’da bir gençlik kampında sıkılmış olan üç Amerikalı genç, eğlenceli zaman geçirmek için Meksika sınırına gider ve burada bir süre eğlenir.Ancak, daha önce Ulises’in ortağının kolunu kesmiş ve iki gözünü çıkarmış olan psikopat Gustavo, gençlerden birini kaçırır.Kaçırılan arkadaşlarını bulmak isteyen diğer iki arkadaşı hayal dahi edemeyecekleri korkular, vahşet dolu sahneler, çılgın inançlar ve akıl almaz olaylar beklemektedir.

  • İMDb: 5,6

9. Lanetli Ev (The Haunting In Connecticut) - 2009

9. Lanetli Ev (The Haunting In Connecticut) - 2009
  • Dehşet verici gerçek bir hikayeye dayanan Lionsgate filmi “The Haunting in Connecticut” bir ailenin karanlık doğaüstü güçlere karşı verdiği tüyler ürperten gerçek mücadeleyi konu alıyor. Campbell ailesi Connecticut’ın sakin bir köşesine taşındıktan kısa süre sonra, Viktorya tarzı şirin evlerinin rahatsız edici bir geçmişi olduğunu öğrenirler: Evleri akıl almaz olaylara tanık olmuş bir cenaze evinden dönüştürülmüştür; daha da önemlisi evin sahibinin medyum oğlu Jonah, ruhani varlıkların diğer tarafa geçebilmesine fırsat yaratan şeytani bir ulak görevi görmüştür.Şimdi, ölülerle iletişim kurabilen Jonah, masum ve her şeyden habersiz aileyi farklı türde bir dehşete boğmak üzere dönmüştür ve korkunç şeyler olmak üzeredir.

  • İMDb: 5,9

8. Ayin (The Rite) - 2011

8. Ayin (The Rite) - 2011
  • Gerçek olaylardan esinlenen film, çok tartışılan şeytan çıkarma uygulaması ve kendi inancı hakkında şüphe duymasına rağmen şeytan çıkarma ayinlerini incelemesi için Vatikan'a gönderilen ilahiyat fakültesi öğrencisi Michael Kovak'ın (Colin O'Donoghue) öyküsünü anlatıyor. Şüpheciliğini bir zırh gibi kuşanan Michael, ele geçirilme vakalarının ardında iblisleri değil, psikiyatrik öğeleri aramaları konusunda üstlerine meydan okur.Ancak alışılmışın dışında yöntemler uygulaması ve yaptığı binlerce şeytan çıkarma ayini ile tanınan Peder Lucas'ın (Anthony Hopkins) yanına gönderildiğinde, Michael'ın zırhı çatlamaya başlar. Peder Lucas'ın bile becerilerinin yetersiz kaldığı bir vakayla karıştığında, açıklayamadığı veya denetleyemediği bir olaya ve inandığı her şeyi sorgulamasına neden olacak kadar şiddetli ve korkutucu bir kötülüğe tanık olur.

  • İMDb: 6

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Dehşet Sokağı (The Amityville Horror) - 2005

7. Dehşet Sokağı (The Amityville Horror) - 2005
  • 13 Kasım 1974’te, polis 112 Ocean Avenue, Long Island, New York adresinden korku dolu bir telefon çağrısı aldı. Polis oraya ulaştığında bütün aileyi yataklarında katledilmiş olarak buldu. Günler sonra, Ronald DeFeo, evdeki bir takım “seslerin” onu, anne ve babası ile 4 kardeşini öldürmeye ittiğini itiraf etti. Bir yıl sonra, George Lutz, Kathy Lutz ve çocukları hayallerindeki evi bulduklarını düşünerek aynı eve taşındılar. Taşınmalarından kısa bir süre sonra açıklanamaz ve acaip olaylar evde gerçekleşmeye başladı. Kabus gibi görüntüler, ve korkunç sesler hala evde olan bir kötülüğün varlığındandı. Kızları Chelsea’nin Jodie adında hayali bir arkadaşının varlığıyla ürken Kathy, George’un da gece ve gündüzlerini bodrumda geçirmesiyle ailesini bir arada tutmaya çabalar. George bodrumda “Kırmızı Oda” adında gizemli bölmeye açılan gizli bir geçit keşfeder. Kötü sesler ve hayaller George’un kafasında yankılanırken ev canlanır ve sonsuza kadar “Amityville Horror” diye bilinecek olan tüy ürpertici olaylar birbiri arkasına sıralanır.

  • İMdb: 6

6. Tepenin Gözleri (The Hills Have Eyes) - 2006

6. Tepenin Gözleri (The Hills Have Eyes) - 2006
  • Cleveland’lı bir polis dedektifi olan “Big Bob” Carter (Ted Levine) ve sevgili eşi Ethel’in (Oscar Ödülü adayı Kathleen Quinlan) evlilik yıldönümleridir. Ve kutlamak için tüm aile birlikte California’ya gitmeye karar verirler. Böylece tüm aile uzun yolculuğun tadını çıkaracak ve birlikte olacaktır.  Büyük kızları Lynn (Vinessa Shaw) yeni doğmuş bebeği için bu uzun yolculuktan dolayı endişe duymaktadır. Kocası; Doug (Aaron Stanford) ise sevgili kayın pederi ile arasındaki anlaşmazlıklardan hoşnut değildir. Küçük kızları Brenda (Emilie De Davin) arkadaşlarını bir aile gezisi için geride bırakmış olmaktan mutsuzdur. Bobby (Dan Byrd) ise ailenin iki Alman Kurdu köpeği ile her şeyden daha çok ilgilidir. Hep birlikte bir karavan ile batıya yönelen bu kalabalık aile onları nelerin beklediğinden habersizdir. Big Bob planladığı bu aile gezisini gerçekleştirmekten hoşnut iken, başlarına gelen beklenmedik bir kaza ile kendilerini ıssız, sessiz ve medeni dünyadan uzak bir çölün ortasında, kavurucu güneşin altında yalnız bulurlar. Fakat kısa bir süre sonra aslında zannettikleri kadar yalnız olmadıklarını anlayacaklardır. Bulundukları çöl bir zamanlar Amerikan Hükümeti’nin var olan madenleri ve çalışanları hiçe sayarak nükleer denemeler yaptığı boş arazinin tam ortasıdır. Bu nükleer denemelerden hayatta kalanlar ise herkesin terk ettiği, kana susamış, aç mutantlardır. Vahşetin en derinine düşen Carter ailesi; hayatta kalabilmek için birbirlerine sıkı sıkıya sarılmalılardır. Fakat gerçekte ise şanslı olan ilk ölendir.

  • İMDb: 6,4

5. Deranged - 1974

5. Deranged - 1974
  • Ed Gein’in hikayesinden uyarlanmıştır. Ed Gein; anne baskısıyla büyümüş. Amerikan bir seri katildir.

  • İMDb: 6,5

4. Karabasan (The Entity) - 1982

4. Karabasan (The Entity) - 1982
  • Carla Moran görünmeyen bir varlık tarafından önce dövülüp, sonra tecavüz edilmiş bir şekilde bir gece uyanır. Arkadaşları ve ailesi önce onun aklını yitirdiğini düşünür, ama daha sonra ona parapsikoloji yöntemiyle yardım etmek isterler. Bir müddet sonra araştırmacılar, kötü bir ruhsal gücün ona musallat olduğunu anlayacaklardır. Şimdi tek yapmak istedikleri şey, bu görünmeyen iblisi nasıl durduracaklarıdır.

  • İMBd: 6,6

3. Şeytan Çarpması (The Exorcism Of Emily Rose) - 2005

3. Şeytan Çarpması (The Exorcism Of Emily Rose) - 2005
  • Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) üniversiteye gitmek için kırsal bölgedeki güvenli evinden ayrıldığında, kendisini nelerin beklediği hakkında sahip değildir. Bir gece yurtta yalnızken, tüyler ürpertici bir ‘halüsinasyon’ (sanrı) görür ve kendinden geçer. Geçirdiği bu krizler daha sık ve ciddi bir hâl almaya başlayınca, koyu bir Katolik olan Emily, kilisesinin rahibi Peder Richard Moore’un kendisine şeytan çıkarma ayini uygulamasını ister. Genç kız bu dehşet verici şeytan çıkarma ayini sırasında ölünce, rahip ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek suçuyla yargılanır.

  • İMDb: 6,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Korku Seansı 2 (The Conjuring 2) - 2016

2. Korku Seansı 2 (The Conjuring 2) - 2016
  • Korku Seansı'nın devam halkası olan film, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren çiftine odaklanıyor. Paranormal olayları incelemeye devam eden Lorraine (Vera Farmiga) ve Ed (Patrick Wilson) çifti, bu sefer Londra'nın kuzeyindeki Enfield bölgesine araştırmaya gidiyor. Eşinden boşanmış Peggy Hodgson (Frances O'Connor) yaşları 7 ile 13 arasında değişen 4 çocuğuyla birlikte büyük bir eve taşınır. Bir süre sonra çocuklar geceleri hareket eden eşyalardan şikayet etmeye başlarlar. Anne önce durumu ciddiye almasa da çocuklarından özellikle Janet'a (Madison Wolfe) musallat olan gözle görünmez güçler, görmezden gelinemeyecek ölçüde hayatlarına kabus gibi çökecektir. 1977'de İngiltere'de yaşanan bir olaydan esinlenerek çekilmiştir.

  • İMDb: 7,4

1. Korku Seansı (The Conjuring) - 2013

1. Korku Seansı (The Conjuring) - 2013
  • Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir.

  • İMDb: 7,5

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın