Görüş Bildir
Haberler
GERÇEK BİR MİNAS TİRİTH İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

GERÇEK BİR MİNAS TİRİTH İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Sefa Saygı
05.09.2015 - 00:28

GERÇEK BİR MİNAS TİRİTH İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Siz de Gandalf gibi Gölgeyele'ye binip, Minas Tirith'in kaleleri arasında koşturmak, Denethor'un vekilliğini yaptığı büyük salonlarda dolaşmak, Pippin'in yaktığı işaret kulesine tırmanmak ister miydiniz ?

Bir grup mimar, İngiltere'nin Güneyinde Gondor'un başkenti Minas Tirith'i gerçek boyutlarda inşa etmek için £2 milyar bütçeli bir kampanya başlattı.

Grubun 60 günlük süre içinde hedefine ulaştığı varsayılırsa, hayranlar bu şehirde yaşayıp çalışabilecek! Kampanyadan elde edilen para arazinin alımı, inşaat ücretleri ve iş gücü için kullanılacak. Ve eğer bu kategorilerden herhangi bir malzeme, bitiş tarihi 2023'e kadar elde kalırsa; geri kalan malzeme 2053'e kadar bakım ve kamu hizmeti için kullanılacak.

Kampanya başkanı Jonathan Wilson konuyla ilgili, IndieGoGo sayfasında şunları söylüyor:

'Biz, hırslı bir mimarlar ve inşaat mühendisleri grubuyuz. Ve Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi filmlerinde betimlenen Minas Tirith'in güzel, ilham verici ve tam işlevli bir replikasını yapmak için inanılmaz bir tutkuyla doluyuz.'

'Hem yerleşmeye hem de ticari mülkiyete elverişli, sürekli gelişebilen ve yaşam şartlarına uygun bir yer inşa etmeyi amaçlıyoruz.'

Ayrıca fiyatlar konusunda da biraz bilgi veriyor:

'Bu meblağın büyük çoğunluğu inşaat ücretlerini kapsıyor: £15 milyon arazı, £188 milyon işçilik ücreti ve £1.4 bin de malzeme için harcanacak.'

'Şu an Güney İngiltere'de Minas Tirith için iki konum belirliyoruz.' 

'Eğer hedefimize ulaşamaz ve £1.85 milyar toplayamazsak, tüm bağışlar iptal olacak ve paranız geri verilecektir.' diye de ekliyor.

Kaynak: theonering.net comicbook.com

Evet, durum budur. Siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Mesela theonering.net konuyla ilgili haberinde bu kampanyaya çok sıcak gözle bakmadıklarını açıkça belirtmişler ve özellikle zamanında kendi imkanları ile gittikçe büyüyen Minas Tirith replikalarını yapmış insanlardan bahsetmişler. Sizce haklılar mı? Eğer gerçekten bu kadar tutkulularsa bunun altından kendileri mi kalkmalılar? Yoksa sizce de bu, bir grup içinde halledilemeyecek kadar büyük bir meblağ mı?

Peki ya sizce bu grup, filmlerde kullanılan tüm resim, heykel, maket vs. tarzı eşyaların, film stüdyolarının telif hakları altında bulunduğunu göz önüne katmış mıdır? Ya Tolkien Estate? Bunlar da hesaba katılmış mıdır?

Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın