Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Argan Yağı Nasıl Olmalıdır ?

Gerçek Argan Yağı Nasıl Olmalıdır ?

Gerçek Argan Yağı Hakkında Filtreleme Bilgilendirmesi

Gerçek Argan yağı nasıl olmalıdır?

Fas'ta Argan yağı şişelenmeden önce hammaddesi 3 temel ayrıştırma / fiziksel filtrelemeye gidilir.

1- Argan yağının direk ağaçtan toplanması ve sonrasında ezilerek süreç olarak sadece fiziksel filtreleme ( yabancı madde varsa alınma işlemi ) ile soğuk sıkım ( ekstra Virgin ) Argan yağı olarak şişelenmesi. Geleneksel olarak en sağlıklısı bu olup, karbonlama kullanılmadığı için rafinasyondan (rafine hale gelme ) geçmez ve rafinasyonun son aşaması olan deodorizasyon olmaz. Bu sebeple kokusu ağır (doğal koku ) olmaktadır.

2- Argan yağı yine şişelenmeden önce bu kez içine hareketsiz karbon tozu eklenir. Bu da kokuyu biraz daha seyreltir ve daha kokusuz yapar. Bu da bir Deodorize işlemidir. Fakat deodorize işlemi hammadde ( Argan yağı ) içindeki yağda bulunan bazı uçucu bileşiklerin kaybolmasına neden olur ve ürün saf halinden uzaklaştırır.

3- Son filtreleme türü de çift filtrelemedir. Bu da bir tür deodorizasyon türüdür. Ve 2.maddede ki filtrelemenin bir kez daha yapılmasına ( 2 kez ) bağlı olarak kokuyu neredeyse tamamen almak için yapılan bir filtrasyondur. Argan deodorize Argan yağı olmuştur. Yani rafine yağa yakındır.

Özetlemek gerekirse: Argan yağının kokusu eğer daha sert bir koku formundaysa gerçeğe ( hakiki Argan yağına ) daha yakın olmakla birlikte  içerik yüzdelerinin kesin değerlendirmesi sadece kromatografik yöntem ile tespit edilebilir.

*Gerçek Argan yağı üreticimizden gelen bilgiye göre soğuk sıkım olmak kaydıyla doğala yakın kokulu ( biraz daha ağır ) olmalıdır.

Kokuyu etkileyen diğer temel etkenler ise: 0 dereceye yakın ya da yüksek sıcaklıklarda muhafaza edilen argan yağının oksidasyonuna bağlı koku değişikliği ve iklim değişikliğidir. ( yetiştiği bölgede ki toprakta meydana gelen varyasyonlar )

Daha Fazla Bilgi İçin : 

https://www.alassala.com.tr/

https://www.alassala.com.tr/s-s-s-2/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Argan Meyvesinin Dış Kabuklu ( Kalın Hamur ) halidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın