Görüş Bildir
Haberler
Gençlik Kolları Başkan Yardımcısının “Şeriatı İlan Edeceğimiz Günler Yakındır” Sözü 'İfade Özgürlüğü' Sayıldı

etiket Gençlik Kolları Başkan Yardımcısının “Şeriatı İlan Edeceğimiz Günler Yakındır” Sözü 'İfade Özgürlüğü' Sayıldı

Batuhan
14.06.2021 - 09:41

Yeniden Refah Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sadık Tunç’un, hilafetin kaldırılışının yıldönümü olan 3 Mart’ta, sosyal medya hesabından yaptığı “İslam halifesinin gölgesinde, şeriatı ilan edeceğimiz günler yakındır. Cenk, Cihad, Şehadet” paylaşımına ilişkin soruşturmada, “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi. Paylaşımın “ifade özgürlüğü kapsamında yer aldığı” savunuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karara tepki gösteren Halkın Kurtuluş Partis (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı avukat Tacettin Çolak, “Savcılığın verdiği takipsizlik kararı, yürürlükte olan yasalara uygun olmadığı gibi hukukun genel ilkelerini de ayaklar altına alan keyfi bir karardır. Bunlar, cumhuriyeti ortadan kaldırıp hilafeti getirmenin başlangıç adımlarıdır. Kendilerine cumhuriyeti koruma, kollama görevi verilen cumhuriyet savcıları da bunu hoşgörü ile karşılamaktadır. Savcı, bu kararı ile suç işlemiştir. İtiraz dilekçemizde savcının görev suçlarına da değineceğiz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Tunç, hilafetin kaldırılışının yıldönümü olan 3 Mart’ta, sosyal medya hesabından, “Sanıyor musunuz ki hilafet yeniden bu topraklara hâkim olmasın. Ömrünü Rızayı İlahiye adamış bir İslam halifesinin gölgesinde, Şeriatı Garrai Muhammediyye’yi ilan edeceğimiz günler yakındır. Çünkü Allah nurunu tamam edecek. Cenk, Cihad, Şehadet” paylaşımında bulundu.

Başka bir gençlik kolları yöneticisi Ömer Seven ise bu paylaşıma “Allah bizlere o günleri görmeyi nasip etsin inşaallah” yorumunu yaptı.

Parti, Tunç’un disipline sevk edildiğini duyurmuştu

Parti, Tunç’un disipline sevk edildiğini duyurmuştu

Yeniden Refat Partisi’nden tepkilerin ardından yapılan açıklamada, Tunç’un paylaşımını “tasvip etmenin mümkün olmadığı” belirtilirken, bu görüşün, partinin resmi görüşü olmadığı kaydedildi ve Tunç’un üyelikten çıkartılma talebi ile disipline sevk edildiği bildirildi.

Savcı, ifade özgürlüğüne ilişkin bazı kararlara atıf yaptı

Savcı, ifade özgürlüğüne ilişkin bazı kararlara atıf yaptı

Savcılık, 6 Haziran’da, “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdi. İfade özgürlüğüne ilişkin bazı kararlara atıf yapan savcı, paylaşımın “kin ve nefret duygularının oluşumuna veya mevcut duyguların pekişmesine etkide bulunmadığını, kamu güvenliği açısından açık veya yakın bir tehlike oluşturabilecek nitelikte olmadığını ve paylaşımlarda yer alan düşünce açıklamalarının anayasa tarafından teminat altına alınmış olan ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu” savundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
416
202
50
23
19
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

Şeriat gelsin nüfuzlu kişiler istediği kızı zorla alsın,istediği kadar çalsın, karşı çıkan adamı saçma sapan fetva çıkartıp idam ettirsin. Keyfini bunlar sür... Devamını Gör

DdmD

Gerçek şeriat bu değil konulu yorum bekliyorum buraya adlkdsakjdasldajl.

Sıradan Biri

Ne garip. Şeriat isteyenler revü kızlarıyla poz verip kokain çekerken. Kanunları esası haram yemekten de vazgeçmiyorlar. Şayet seriat gelse kendi kelleleri g... Devamını Gör

King in the East

ekrana kocaman bir NAH çekiyorum şu an