Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Gençler İçin Bayramları Bayram Olmaktan Çıkartan 14 Acıklı Durum

Gençler İçin Bayramları Bayram Olmaktan Çıkartan 14 Acıklı Durum

AbSurDMaN
28.07.2014 - 15:49 Son Güncelleme: 28.07.2014 - 18:59

Oysa bayramın bize mutluluk getirmesi lazımdı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Artık tabiri caizse dana gibi oldukları için gençlere para verilmez.

Oysa en çok paraya ihtiyacı olan gençlerdir. Masraf çok, gelir yok, siz büyükler de tutup çocuklara para veriyorsunuz. Ya onlara şeker verseniz yeter zaten. Bize verin o paraları.

2. Para verilmediği gibi çocuklar para istemeye başlamıştır.

Bu yeni nesil çok fena, gözlerini para bürümüş. Ne koparsam kar diye hop el öpmeye atlıyorlar. Daha demin topladığın 200 lira neyine yetmiyor len, çekil ayak altından. Çakal.

3. Bir de bu misafir çocuklarla ilgilenmesi var.

Bilgisayarda dandik oyun siteleri açıp misafir çocuğu eğlendirmek, kulağa ne kadar hoş geliyor di mi :') (İÇİNE İÇİNE AĞLADI)

4. Bayramlık falan hak getire tabi.

Çocukken mis gibi yeni kıyafetler alınırdı. Büyüdük ya artık alınmıyor. Mesela beğendiğim bi ceket vardı onu alsaydık be? He anne? Baba? Hıı kendin al diyorsunuz. Anladım.

5. Anne baba adına toplu mesaj atmak

O maniler kimlerin elinden çıkıyor sanıyorsunuz... 'Oğlum/kızım ben beceremiyorum şurdan amcangillere dayıngillere şu mesajı atsana. Söylüyorum yaz. Sevgilerin daim olduğu... Yazdın mı?' Yazdı yazdı gözyaşlarıyla ekranı ıslaratark yazdı. Bu mesajı 10 kişiye paylaşırsan bunları yazan gencin ruhu huzura kavuşacak hemen paylaş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kapı açma görevi evin gencinde olduğu için kapıya gelen çocuklarla muhattap olmak

Yok şeker dersin küfür ederler, şeker verirsin beğenmezler, bu modelleri de yok değildir hani. Evde kimse yokken açmazsın da misafir varsa illa ki açıcan o kapıyı napıcan.

7. Eve gelen misafirleri karşılama zorunluluğu

Ne kadar bayram ziyaretçisi varsa ilk siz görürsünüz, köşkte davet veren cumhurbaşkanı gibisinizdir ama el öpen versiyonlusu.

8. "Oğlum kapanmasana odana gel bi hoşgeldiniz de", "Kızım öpsene misafirlerin elini"

Cehennemde büyük ihtimal her an bu sahne yaşanıyordur çünkü bu durum kabir azabı gibi kabir azabı. Daraldılar el öpmekten gençleri biraz rahat bırakın kalsınlar odalarında.

9. Elini öptürmemek için yere eğilen, elini sıkan/kaçıran akrabaya denk gelmek

Zor bela el öpmeye çıkmışsındır ki başına bu gelir. 'Ben de senin gibi gencim lan öpme' demeye getirir ama yemezler amca yaşlısın işte. İki taraf da inada bindirirse mağmaya kadar inilebiliyor. Valla bak.

10. Sevmediğin arkabalarınla yüz göz olmak

Bayramda küslük olmaz biliyorum ama benimkisi küslük değil, seni doğal olarak sevmiyorum be Gıyaseddin amca. Küslük falan değil bu görüşmeyek işte. Çocukken herkesi seviyor gibi duruyorduk ya ondan oldu bu. Hala çocuğuz sanıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gelen misafirlere kolonya dökme ve şeker tutma merasimi gencin görevidir.

Dev zulüm, her yaşlının önüne gelindiğinde gerilim artar. Bir de kolonya şişede durduğu gibi durmayıp el dışında yerlere fışkırır falan of vallaha darlandım.

12. Yaşlıların sorgusuna maruz kalıp darlanmak

Okul bitti mi, bitecek mi, ne zaman evleniyon, var mı birisi.... He dayı, he amca, he teyze demekten nice ciğerler soluyor.

13. Cebren ve hile ile götürülen akraba ziyaretleri

'Gelmek istemiyorum' cümlesinin ailenin gözünde hiçbir hükmü yoktur. O akrabalara gidilecek, eller öpülecek. Hayır harçlık verilse neyse. Katlanılır.

14. Bayram tatili uzun sürecekse gidilen tatiller var bir de...

Ama bunlar deniz kenarına gidilen tatiller değil. Filmin adı: Memlekete Gidiş. Tür: Dram. IMDb: 8.3

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
33
18
5
4
4
0